Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• cairojack

aktív tag

Na tessék, PZSTM érvét el tudom fogadni, mert ész érv (végre), de azt hiszem, hogy elég marginális előny, ha összevetjük azzal, hogy mit bukik az ember akkor, ha RT-t használ. Valamint, hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy ezzel érvvel userek száz meg száz millióit lehetne meggyőzni arról, hogy neki ez kell, ha cserébe a teljes értékű Windows funkcionalitásának 1%-át kapja.

Office természetesen nem érv, hiszen én is kaptam a Miix2-mhöz Office licencet, és bár tény, hogy Home, azt hiszem, aki vállalati szinten igényli az Office-t, annak nem feltétlen lesz elég az RT-s office, mert ott is arról van szó, hogy nem egy teljes értékű Office megoldás. A funkcionalitás ott is meg van vágva.
    Ez az egyik dolog.

A másik, és ez fontosabb. Az Officen-nak az ég egy adta világon semmi köze az RT-hez, mint OS-hez. Az egy ÜZLETPOLITIKA, hogy az MS mit mihez ad ingyen. Holnap dönthet úgy, hogy semmihez nem ad ingyen office-t, meg úgy is, hogy minden tablethez ad. Ez nem OS függő. Egész egyszerűen úgy próbálják meg fellendíteni egy láthatóan nem sikeres OS eladásait, hogy ingyen adnak mellé egy sikeres terméket. Ez egy sima árukapcsolás, magához az OS-hez nem túl sok köze van.

Esetleg olyan érvetek is van, ami átlagusert érdekli?

Egyébként elmondom, hogy miért nem szól az ég egy adta világon SEMMI az RT mellett. Figyeljetek, és próbáljátok megérteni.

Van ugye a Windows 8, ami egy teljes értékű, x86-ra épülő OS, ami mindent tud, ami Windows. Többek között azt is tudja, amit az RT.
    Ugyanakkor az RT semmit nem tud abból, ami az X86-os Windows érában született. Csak és kizárólag a modern felületes dolgokat tudja kezelni, ami (mint már mondtam) töredéke a teljes rendszer tudásának.

Na most. Ezzel nem lenne semmi baj, ha egy RT-s tablet jóval olcsóbb lenne, mint egy X86-os tablet. De nem lehet semmivel sem olcsóbb.
    Mondom miért. Egész egyszerűen azért, mert egy csúcs, passzívan hűtött ARM processzor, és a mostani csúcs Atom processzorok nagyságrendileg ugyan azt tudják. Értem ez alatt, hogy a teljesítményük szinte azonos (egyik teszten az ARM nyer, a másikon az Atom), a fogyasztásuk is azonos kb, tehát az üzemidejük is nagyjából egyforma. És most jön a legfontosabb kérdés, az áruk.
    Ma kb az említett processzorok kb 30-40 dollár között szerezhetőek be a gyártóknak, amikor legutóbb néztem, kb 35 dollár volt mint a két processzor. Pár cent ide, vagy oda, nem volt köztük 2 dollár eltérés.

Na mármost. Vegyük példának a Surface 2-t (az ugye az RT-s Surface, csak hogy biztos értse mindenki). Ennek a tablenek van egy előállítási költsége. Teljesen mindegy, hogy mennyi, legyen X, vagy legyen 200 dollár. Lényegtelen. A lényeg az, hogy ebből a pénzből megalkották a Surface 2 tabletet. Ami olyan amilyen. Magnézium ház, szép kijelző, USB port, igényes komponensek, első rangú összeszerelési minőség. És ARM processzor van benne. Amint Windows RT fut.
    Ami, mint azt fent kifejtettem, a teljes értékű Windows funkcionalitásának egy nagyon apró töredékét tudja.

Na most. Ha ezt az ARM processzort kicseréljük egy Atom processzorra, de minden más komponens marad, akkor ennek a tabletnek az előállítási költsége pontosan ugyan annyiba fog kerülni, mint az ARM-es változaté (oké, 1-2 dollár differencia lehet, de ez most elhanyagolható a teljes költséget figyelembe véve) Tehát az összköltség ugyan úgy X lesz, vagy ha jobban tetszik, akkor 200 dollár (vagy legyen 202 dollár a pontosság kedvéért).

Na most akkor ott tartunk, hogy van 2 tabletünk, amit ugyan annyiba kerül előállítani, csak az egyik funkcionalitása 100% (X86) az RT-é meg mondjuk 20% (se).

Innentől kezdve az a kérdés, hogy miért kéne ugyan annyiért egy csökkentett funkcionalitású valamit vennem. Erre szoktak azok az érvek jönni, hogy de hát tableten nincs szükség teljes értékű Win-re. Ez meg olyan dolog, hogy lehet, hogy per pillanat, éppen nincs rá szükség, de a jövőben lehet, hogy valamiért szükség lesz rá. És ha ugyan annyiba kerül, akkor miért vennék egy kisebb tudású valamit.

Hülye hasonlat, de ez pontosan olyan, hogy lemegyek a piacra almát venni és azt mondja nekem az eladó, hogy 1000 forint, és választhatok, hogy ezért a pénzért EGY darab almát veszek, vagy egy egész zsákkal.
    Ki az a hülye, aki az egy darab almát viszi el.
    Mert hát lehet mondani, hogy "de hát nekem nem kell egy zsák alma" vagy hogy "annyit nem tudok megenni", de az ugye nem baj, ha több van valamiből, mint ha kevesebb. Mert még jól jöhet az a zsák alma később.

Aztán a többi érv, amit hallottam az OS mellett, hogy hú de mennyivel gyorsabb, mint az "atomos szutykok", hát... nem. Tavaly volt szerencsém tesztelni egy Surface RT-t (akkor még így hívták), és gyors volt nem mondom. Ezzel szemben most van egy Bay Trail-es, teljes értékű Win 8.1-es tabletem, és képzeljétek, ugyan olyan gyors. Ráadásul fut rajta a Halo, de még a Flight Simulator 2004 is. Van-e értelme? Nem hiszem. De megtehetem. Ezzel szemben, ha ugyan ennyiért vennék egy RT-s tabletet, akkor maradnának nekem a modern appok, amik közül alig-alig akadna olyan, amit használhatónak találok.

Szóval igazából az a helyzet jelenleg, hogy a felhasználó választhat, hogy egy teljes értékű Windowt vesz, vagy egy csonkát. A csonka mellett én még RELEVÁNS érvet nem hallottam, sőt, PZSTM úr mostani kommentjéig még csak ÉSZérvet sem halottam. Csak ostoba, érveknek beállított demagógiát.

Na most. Én szépen, érvelve levezettem nektek, hogy miért nincs LÉTJOGOSULTSÁGA a Windows RT operációs rendszernek. Ha valaki meg tudja ezt cáfolni, akkor tegye meg.
    És továbbra is várom az érveket, amik bizonyítják az RT létjogosultságát, mert azért azt nem hiszem, hogy a "beckup partíció frissítése" olyan feature, amitől milliárdos nagyságrendű eladásokat lehet várni.

Még egy apróság. A fenti gondolatmenet egy ÉRVELÉS. Remélem senki nem veszi trollkodásnak, mert nem annak szánom, csak próbálok rávilágítani dolgokra.

Új hozzászólás Aktív témák