Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
huskydog17 #161 üzenetére
Szökőévente van 2db játékuk, szvsz már inkább kiadó mint fejlesztő a Valve, nincs is ezzel semmi gond, csak nehogy elmérjék a farkincájukat....
-
válasz
huskydog17 #117 üzenetére
"még olyan kisebb, kevésbé ismert stúdiók is inkább teljesen saját motort írnak, mint a Frictional Games (HPL Engine)"
Ez nem annyira jo pelda, mert a Frictional eredetileg az engine bizniszbe akart beszallni, szoval az volt a kiindulasi alap, hogy irtak egy engine-t, csak aztan kesobb ugy alakult, hogy azt nem masoknak licenszeltek, hanem sajat maguk csinaltak vele jatekokat.
(#125) cucka: "teljesen kizárt, hogy néhány elszánt indie fejlesztőt leszámítva bármilyen komoly cég jelentős pénzt fektetne Linuxos játékokba"
Azert az ID meg a Valve szerintem eleg komoly cegek. Szerintem.
-
Cifu
félisten
válasz
huskydog17 #130 üzenetére
Sok apró részletbe beleköthetnék, de most csak ezt hozom elő, mert annyira szúrja a szemem:
"Röviden, tömören az X széria az űrszimulátorok császára, a legprofibb és legkeményebb űrszimulátor, amit valaha alkottak és idén novemberben érkezik az új epizód a Rebirth."
Namost, ha "legkeményebb" űrszimulátor, akkor Orbiter, meg esetleg a kanyarban ott van a Kerbal Space Program. Mindkettő eléggé szűk rétegnek szól, hiszen valóban szimulátorok, még ha a KSP fizikája csak kezd közelíteni ahhoz a szinthez, ami már elfogadható.
Az X széria (bármennyire is szeretem) inkább árkád lövöldözős hangulat, noha igen, tudom, a Wing Commander és az X-Wing is űrszimulátorként van aposztrofálva. De szerintem a "szimulátor" szó arra kellene, hogy utaljon, hogy egy űrhajó valós viselkedését szimulálja, amire az X nem vállalkozik. Ettől még nagyon jó kis űrhajós játék, szórakoztató, nagyon jó poén a gazdasági része, meg minden, de nem szimulátor.
Szerintem...
-
válasz
huskydog17 #130 üzenetére
Még pár:
ARMA3
Star Citizen (bár ezt lehet hogy átdobják PS4-re is ha később úgy lesz idejük)
Fortnite
X-Rebirth
Új Amnesia (amiből a Dark Crescent szvsz az egyik legjobb horror játék az elmúlt években)
Új C&C
Elder Scrolls Online
Hawken
Neverwinter
Torment: Tides of Numenera
Path of Exile
SimCity
Rome 2 TW
WildstarTudtommal ezek közül mind PC exclusive (bár lehet hogy 1-2 már azóta nem, de én spec nem bánom, ha jó játék, jelenjen meg minden platformon, örüljön neki mindenki)
-
cucka
addikt
válasz
huskydog17 #122 üzenetére
Pontosan. Kit érdekel mennyibe került az előállítása?
Azt, aki a pénzt adja. Tudod, a játékipar az elsősorban üzlet. Ha egy AAA játékból nem adnak el 3-4 milliót, az bukás. Az eredeti cikk emiatt nagyon mókás, mert teljesen kizárt, hogy néhány elszánt indie fejlesztőt leszámítva bármilyen komoly cég jelentős pénzt fektetne Linuxos játékokba. (Ez mitől off amúgy? És amúgy is, nem mindegy, hogy szürke vagy fekete betűkkel írok?)Íme néhány példa kiadó/fejlesztő szerint, bár a pontos költségvetés mértékét nem tudom:
Stratégiák (Anno, Starcraft) nyilván adják magukat, ezeknek továbbra is a PC lesz a fő platform. Company of heroes szintén jó találat. Nade a többi...Hard Reset egy olcsó, félig-meddig indie játék, semmiképp sem AAA, ha jól látom, nem is lett nagy siker.
Shadow Warrior egy 1997-es DOS-os játék, a Duke Nukem 3d Build engine-jével, hagyjukmár.
X-ekről soha sem hallottam, utána kellett nézzek, de ez is kiskiadós cucc.
A futószalagon jövő kamion meg kukásautó meg iskolabusz-szimulátorokat szintén hagyjuk, garázsfejlesztés, nem AAA. -
narumon
őstag
válasz
huskydog17 #122 üzenetére
Azért ne kezdjük már meg elmagyarázni, hogy a kamionszimulátor meg minden lófasz AAA kategória. Még B-be is nehezen fér be.
Stratégia játékok oké azok hagyományosan PC terület - viszont brutál gép sem kell hozzájuk. És kb ennyi. Stratégián kívül nem nagyon van olyan ami PC only AAA.... -
cucka
addikt
válasz
huskydog17 #118 üzenetére
Már akinek. Nem mindenkinek tetszik, például engem is totál hidegen hagy a játék
Azt írtam, hogy üzletileg az egyik legnagyobb gurítás evör. Elköltöttek rá 250 millió dollárt, kaszálnak majd rajta kb. ugyanennyit. Ha ez nem meghatározó tényező a játékiparban, akkor semmi sem az. Namost ezek fényében ki nem sz*rja le, hogy neked vagy nekem személyesen tetszik-e vagy sem?Ez sem igaz. Nézd csak meg a GE címeket.
Ok, valamennyi fejlődés van, aláírom. Rájöttek, hogy ha így folytatják a pc-s fejlesztéseket, akkor senki se fog drága pénzért videókártyát vásárolni tőlük.Vannak olyan cégek, amelyek úgy készítenek AAA címet, hogy a konzolok szóba sem jöhetnek a fejlesztés során.
Kik? Hirtelen a Firaxis ugrik be, más nem nagyon hiszem, hogy kicsenget dollár tízmilliókat PC exkluzív játékok finanszírozására. -
cucka
addikt
válasz
huskydog17 #113 üzenetére
A GTA5 nem csak egy frissen megjelent AAA cím, hanem üzletileg kb. az egyik legnagyobb gurítás evör.
Amúgy AAA címből rengeteg van, ami nem jön PC-re. Uncharted, Red Dead, Gran Turismo, Forza, verekedős játékok tömege, NBA játékok, sorolhatnám. Ami meg multiplatform, ott is igyekeznek a lehető legkevesebb pénzből megoldani ezt, tehát szar konzolportokat kapsz.Azt nem mondtam, hogy a PC-s játékok halottak, egyszerűen csak sokkal kevésbé fontos platform a kiadók számára, mint azt a pc játékosok hiszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Peugeot, Citroën topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest