- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
"Azt írtam, hogy üzletileg az egyik legnagyobb gurítás evör. Elköltöttek rá 250 millió dollárt, kaszálnak majd rajta kb. ugyanennyit. Ha ez nem meghatározó tényező a játékiparban, akkor semmi sem az. Namost ezek fényében ki nem sz*rja le, hogy neked vagy nekem személyesen tetszik-e vagy sem?"
Pontosan. Kit érdekel mennyibe került az előállítása? Szerintem senkit, vagy ezek szerint téged talán. Pont te hoztad fel ezt az egy címet érvként arra, hogy nem jönnek AAA címek PC-re, úgyhogy most nem tudom mit akarsz kihozni ebből."Kik? Hirtelen a Firaxis ugrik be, más nem nagyon hiszem, hogy kicsenget dollár tízmilliókat PC exkluzív játékok finanszírozására."
Íme néhány példa kiadó/fejlesztő szerint, bár a pontos költségvetés mértékét nem tudom:
Devolver Digital/Flying Wild Hog -> Hard Reset, Shadow Warrior
Deep Silver/Egosoft -> X franchise (X3 széria például)
Blizzard -> StarCraft 1-2.
Sega/Relic Entertainment -> Company of Heroes 1-2.
SCS Software -> Sok kamionos szimulátor (pl.: ETS 1-2.) + vadász-szimulátor
Ubisoft/Related Designs+BlueByte -> Anno és Settlers játékokÍgy hirtelen csak a nagyobb, ismertek nevek közül jutottak eszembe a fentiek, de rajtuk kívül még nagyon sok kisebb, indie fejlesztők vannak. Az ilyen kisebb bandák közül talán hallottál már a Frictional Games-ről. Nekik szintén saját motorjuk van.
Ja és szerintem tedd OFF-ba a mondanivalódat, mert elég erősen off-topic témáról beszélgetünk.
-
huskydog17
addikt
"A GTA5 nem csak egy frissen megjelent AAA cím, hanem üzletileg kb. az egyik legnagyobb gurítás evör."
Már akinek. Nem mindenkinek tetszik, például engem is totál hidegen hagy a játék (szerintem túlságosan túl van hypeolva az a cím). A konzol exkluzív címekre fel lehetne sorolni tömegével PC exkluzív címeket is, melyekkel szintén több millióan játszanak nap, mint nap."Ami meg multiplatform, ott is igyekeznek a lehető legkevesebb pénzből megoldani ezt, tehát szar konzolportokat kapsz."
Ez sem igaz. Nézd csak meg a GE címeket. Azoknál az AMD kifejezetten ügyelt rá, hogy a PC verzió minél jobb legyen és ez többségében tökéletesen sikerült. Mostanáig meglehetősen sok AAA cím GE lett és köztük a legjobbak vannak, egyikről se lehet elmondani, hogy sz*r lett volna a PC verzió, sőt, olyan újításokat vezetett be némelyik, amit eddig még az egész játékpiac nem alkalmazott."egyszerűen csak sokkal kevésbé fontos platform a kiadók számára, mint azt a pc játékosok hiszik."
Ezt senki nem vitatja, de szerencsére akadnak kivételek. Vannak olyan cégek, amelyek úgy készítenek AAA címet, hogy a konzolok szóba sem jöhetnek a fejlesztés során. -
huskydog17
addikt
LOL!
Most felhoztál egy frissen megjelent AAA címet, ami konzol exkluzív, és? Én is felsorolhatnék több hííresebb és szintén kiváló AAA címet, melyek PC exkluzívak, ugyanott vagyunk.
A nagyobb AAA címek túlnyomó többsége PC verzióval is rendelkezik. (Crysis trilógia, TR franchise, Deus Ex franchise, AC franchise, Far Cry franchise und noch viele mehr).
Majd ha ott tartunk, hogy 10 AAA játékból kb. 1-2 darabot hoznak ki PC-re, akkor majd beszélhetünk arról, hogy a PC platform haldoklik AAA területen. Casual és indie területen nem fog, mert a legtöbb indie fejlesztő kizárólag PC-re fejleszt nem véletlen. -
dozsabalint
senior tag
"PC-re azért nem jönnek a tripla A címek, mert üzletileg nem éri meg, nem adnak el elég játékot. Namost a PC játékpiac kevesebb, mint 1%-át birtokló Linuxra majd megéri? Naugye."
Viszont linuxos körökben sokkal nagyobb százalék áldozza rá a pénzt, hogy megvegye. Humble Bundle-nél volt már olyan, hogy a linux felhasználók tették ki a bevétel ~50%-át.
Persze ettől nem igazán lesz jobb a steam-en mért százalék, hiszen a játékok 99%-a még mindig csak win-en van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kés topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest