- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen notebookot vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Akkor sztem érdemes lenne megvárnod míg kapható lesz itthon az új Diamondback, ebbne már a DA optikája lesz, valszeg nem túl horror áron, kiindulva a DA mostani árából.
-
-FreaK-
veterán
válasz
CooLM@$TeR
üzenetére
Mikor elöször elindítod kiírja h Mouse acceleration is currently ENABLED, ekkor rányomsz az igen-re és restartolsz.Ha következőnek elindítod azt kell írja currently DISABLED.
Jól értem h másodszorra is ENABLED volt írva? ha igen akkor restartoltál rögtön utána?
Vezérlőpultban az érzékenységnél a pipa ki van véve? Ez jutott így hirtelen eszembe ami gubancot okozhat esetleg. -
-FreaK-
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Az utolsó pár hsz-ben leírtuk, de akkor leírom még1x.
Az 1000Hz-et az egerek nem tudják stabilan tartani, ha megnézed mouseratecheckerrel akkor van amikor 40-et mutat és van amikor 1040-et, a lényeg h össze-vissza ugrál.
Míg ha 500-ra állítod akkor azt +/- 50-es értéken belül tartani fogja, szal ez az ajánlott.
Bár régebben olvastam razerblueprintsen h csak a régi, ps/2-re készült mousratechecker mutatta folyamatosan ingadozónak, a legújabb verzió már korrektül stabilnak mutatta az 1000Hz-et. DroneZ te milyen mr.checkerrel nézted? -
-FreaK-
veterán
A két fix tudtommal ugyanazt csinálja, így sztem az egyik elég.
A -noforcemparms paraméter pedíg a beprogramozott gombokat kezeli a deskostopon használt beállításoknak megfelelően, a sensit nem befolyásolja. Tehát nem veszi figyelembe a játékon belül beállított értékeket.
A -noforcemspd pedíg az egérsebességet kezeli hasonlóképp, bár ennek a működését nem egészen értem..
Meg ha jobban belegondolunk akkor az 1000Hz instabilitása miatt egy adott mozgásnál kevesebbszer küldi el az egér a pozicióját ami pontosságcsökkenéssel is jár. -
-FreaK-
veterán
Nana, a fw-t ne keverjük a profilok mentésére használt memóriával!
Minden egérben van valamilyen szintű fw, csak ezeknél megoldották az újraírhatóságát software-ből..
Egyébként ha tényleg menti a driverben beállított értékeket akkor tényleg lehet benne memó(én még ezt nem próbáltam de neked elhiszem), viszont ez nem a firmware, meg lehet h ezt nem emelték ki külön a specifikációban.. ez meg meglepő mert a Razer mindent apróságot hangosan hírdet. Most h említetted a lefelecsökkentést meg a dpi-t elkezdett derengeni h dpi-t csökkent a win, ami megintcsak nem valami egészséges. Bár valszeg a DA-nél nem okozza a perfect controll veszélyes csökkenését, más egérnél azonban gáz lehet. Mellesleg a mai napíg nem sikerült megértenem h miért kell levenni a dpi-t, az az optimális ha az érzékelő maximális felbontásán használjuk az egeret.. ha túl gyors/lassú akkor miért nem a sensivel korrigálsz?
A legkisebb és legmagasabb sensi igen tág tartományt lefed, nem hiszem h valaki nem találna neki megfelelőt.
Ha télleg elmenti a driver beállításokat akkor tényleg nem probléma h driver nélkül jáccol de akkor is egyszer fel kell tenni és beállítani mindent(pl usb Hz), majd utána leszedni(télleg bekonfigolt gombokat is menti?). Ezt majd ki is próbálom asszem vmeik nap.
Hát igen rohadtul idegesítő lehet aza a tudat h gyors rántásnál kiakadhat, akkor is ha neked még nem sikerült, de én pl. a Copperhead-et ki tudtam akasztani játék közben Mantison és S&S-en is(G5 sensor meg ugye ugyanaz).
Abban egyetértek h az átlagos usernek a legjobban a kéztartás és a kényelem számít, de azért lehetnek kivételek, lsd. pl. a CH nálam. -
-FreaK-
veterán
A -noforcemaccel azthiszem van CS:S alatt is, legalábbis épp most olvastam..
1.6 alatt ezt a következő helyen kell beírni:
steam-> games -> counter-strike jobb klikk, properties -> ott a set launch options gomb és oda a mezőbe beír.
Tulképp 3 ilyen paraméter van amit használni szoktak:
-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd(ezt asszem nem érdemes)
Ezek a gyorsulást, egér gombbeállításokat, és a sebességbeállításokat hagyják a desktopon beállítottak szerint, pontosan én sem értem a működésüket most mert már nem emléxem hol ovlastam róluk... most találtam valamit de az hülyeségnek tűnik..
Mindenesetre ittvan egy kis tutorial: [link]
Ki is próbálok még ezt-azt...
Jah egyébiránt meg hogy ne legyen gyorsulás még teljesülnie kell néhány feltételnek:
-windows control panel-> mouse sens a 6. pöckön legyen
-ugyanitt a sens alatt a pipa kivéve kell legyen
-razerblueprintsről accelfix feltelepít
-razer driverben sem szabad bekapcsolvalegyen az accel.
Ezen kívül korábban asszem a DA-nél voltak olyan problémák h a korai fw verzióban volt gyorsulás ezért érdemes frissíteni a legújabbra(más okok miatt is).
USB frissítésnél én meg az 500Hz-et ajánlom, azt teljesen stabilan tudja tartani az egér, 1000Hz-en nagyon ugrál, néha 40, néha 1040.. emellett kevésbé terheli a procit.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére

Nah ennek örülök! (mármint nem a két bannak!
- ismerős szitu..)
Mondjuk ha belegondoslz logikus h pontosabban célzol ha lineáris az egér mozgása és nem kiszámíthatatlanul gyorsul
télleg -noforcemaccel paraméter megvan a cs launch optionsban? az a játékban lévő gyorsítást kapcsolja ki merthogy alapból van benne. -
-FreaK-
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Tibiajax kolléga már linkelte a technikai adatokat ezért én nem teszem meg még1x, a lényeg h jobb, sőt jelenleg a legjobb a DA szenzora.
Két szempont van ami alapján döntened kéne, az egyik h mire használod az egeret, milyen játékra, milyen sensi mellett. FPS-ekben alacsony sensi mellett kijöhet a DA előnye, de nem biztos h neked ez sokat jelent.
A másik, fontosabb dolog az egér alakja, itt kipróbálással kéne eldöntened hogy neked meik áll jobban kézre. Ha tisztán a technikai paramétereket nézzük akkor egyértelműen DA de mondom nem biztos h ez nálad jelenteni fog valamit. -
-FreaK-
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Egy új szenzora van ami technikailag sokkal jobb mint ami a Krait-ban van, emelett az alakja is kézbesimulóbb a legtöbb embernek(van azonban akinek a hagyományos razer forma jobban kézreáll). 1800dpi-s infra szenzor, csúcs paraméterekkel, jelenleg a legjobb optika.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Hát az lenne az optimális ha ott középre raknád és a driverben vennéd le a senset annyira amennyire neked kell. Persze h ez is emberfüggő, de érdemes csak a driverben és a jáétkban állítani amíg jó nem lesz. Sajna a windows egérkezelése jól el van cseszve(dxinput), ezért kell ilyesmikhez folyamodni. Accelfixhez majd adok linket, vagy megtalálod a razerblueprints-en a downloads résznél.
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
Hát én ezzel nem értek 1et, ez nem túlbonyolítás ha tudod mit kell csinálni fél perc se míg belövöd. Mellesleg ha jól emléxem azért használ a razer saját HID drivert mert a windowsos nem kezeli megfelelően az egereiket(bár erről már jó rég olvastam, még a DB kijövetelekor). A windows sensit meg kizárólag a középső pöckön érdemes hagyni(6.) mert pl ha felfelé rakod akkor interpolál rendesen ami=gyorsulás. Elképzelhető azért h a DA megfelelően megy driver nélkül is de mivel nincs benne memo így nem menti el a beállításokat így szerintem új fw-vel visszaáll 125Hz-re az usb(bár ezt ki kéne próbálni) ami meg ugye rendesen csökkenti az elérhető perfect control értéket. Plussz még hozzá lehet tenni h az oldalsó gombokat sem tudod beprogramozni. Nekem pl cs-ben az oldalgombok fegyóeldobásra és voice-ra vannak állítva, sztem ez elég hasznos

Archi is DA-val jáccik? (már pár éve nem követem a cs scene-t) -
-FreaK-
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Nah, mondom adj egy kis időt neki, megszokotd akkor király lesz
cs-t(ha 1.6ról vna szó) a -noforcemaccel paraméterrel indísd ez kiszedi a játék gyorsulását(launch options) + rakj fel accelfix-et az meg a windowsét szedi ki és akkor lineáris lesz az egér mozgása.
Közben eszembejutott h az egyik újabb(asszem 1.10es) fw-ben rakták viszza a default usb mintavételezést 125-re, korábbiakban 500Hz volt alapból. (windowsban meg maradjon középen a sensi és a pipa ki
) -
-FreaK-
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Ahogy érzed.. viszont olyasmikre készülj fel hogy gyors rántásokat nem fog lekövetni az egered, a lift-off distance az több mint 1cm(ehez ugye FW-t kéne frissíteni), az egered ha jól emléxem akkor driver nélkül 400dpi-n és 125Hz-en megy, emelett az egér mozgása közel nem lineáris, erős pozitív vagy negatív gyorsulás van jelen.. Télleg nem értem miért nem használod a drivert, vagy akkor minek vettél ilyen egeret.. vagy ez csak ilyen ''nem csinálom azt amit mindenki más mert ettől különlegesnek érzem magam'' vagánykodás?
ilyet tapasztaltam már sok embernél
no offense! Ha szánnál egy kis időt a rendes beállításokra driverfrissítésre meg ilyesmire és adnál kis időt magadnak hogy hozzászokj, hidd el sokkal jobban járnál.. ha gondolod szívesen segítek bármiben, elég jól ismerek már minden ehez kapcsolódó dolgot, pár perc alatt össze lehetne dobni egy optimális konfigot ahol csak a sensivel kellene jáccanod amíg megtalálod a neked megfelelőt, aztán csak meg kell szokni a dolgot, de hidd el megérné. -
-FreaK-
veterán
válasz
Tibiajax
üzenetére
Ha ilyen komoly egeret vettél akkor már komolyanvehetnéd a szoftveres részt is
Pl a windows sensit mindenképp érdemes a 6.pöckön hagyni így lesz csak normális a mozgás, emellett a Razer drivert is felettéb érdemes felrakni mert ugye külön usb vezérlője van. Meg van még 1-2 beállítás amit érdemes betartani(mint pl win accelfix) de ezeket már többször leírtam a Razer topicokban(nemolyan rég is összefoglaltam vmeik topicban). Hangsúlyozom nem muszály, de ha már ilyen egeret vettél akkor érdemes adni az ilyenekre, pl a friss razer driver az minimum
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Nálam ezek a problémák nem jelentkeztek, a tipikus razer gombokat szertem, bár a legjobban a Boomslang-é tetszett eddig(oh azok a hatalmas gumi gombok..
).
Hosszú távon nekem is fárasztó, nálam viszont a kisújjam fáradt el. Jó lenne egy beméllyedés a kisújjnak a jobb oldalon. Formája meg inkább az ime4-re hasonlít mint a 3-ra nem? -
-FreaK-
veterán
Egyetértek!!!
Most tudtam csak meg hogy DA szenzor lesz benne, meg hogy titánium a burkolat.
Brutál. A Boomslang formája tényleg nagyon jól sikerült, nekem még mindíg itt lapul a fiókban egy, egyszerűen imádtam, csak sajna a golyós technika leáldozott.Erre jön ez.. ''csak'' 10e db-ot fognak belőle gyártani horror áron, de én annak ellenére gondolkozom a beszerzésén hogy a DA után megfogadtam h nem költök ilyesmire többet.
DroneZ: zavar ha én is beírom aláírásba az egeret?
Nortid: arról h lesz Boomslang CE már 2-3 éve lehet tudni, viszont a legelső konkrétumok asszem tavaly év vége felé jelentek meg ha jól emléxem egy interjúban.
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Ez a régi logitech design az egyik legjobban eltalált forma amit valaha láttam egérnél, elég csak ránézni(főleg élőben) és látni szinte tökéletesen belesimul a kézbe.Nagy kár hogy lecserélték a design-t. Van még egy megoldás ami jó lehet számodra

Razerblueprintsen van jópár kép moddolt egerekről, van köztük sok olyan ahol valaki egy régi egérbe beszerelte egy új egér szenzorát, pl Boomslangbe egy Diamondback belsejét.
Én is gondolkoztam rajta nagyon h a copperheadet átépítem a boomslang-embe
-
-FreaK-
veterán
Folyamatosan teflon talpu egérrel volt használva és ne mcsak kosz volt rajta hanem látszott a ''rostok'' szálasodása. Tudom milyen ha elkopik egy műanyag pad, régen a 4d-m sz*rrá, kopott,de az s&s sokkal tovább bírta. De mondom nem logikus h sokkal ellenállób egy műanyag felület egy textillel szemben? Kiv vagyok hogy fog kinézni a Mantisod 1év múlva
Azért 2-2,5év egy paddal már szép teljesítmény, de ha jól sejtem a Mantist még nem hajtottad ennyit. -
-FreaK-
veterán
Hát sztem sokkal hamarabb lévén az textil.. nekem az s&s két év alatt nem kopott el úgy hogy azt érezni lehetett volna a surlódásában, a mantis speed-et viszont már úgy vettem két hónaposan hogy látszott rajta a kopás, ráadásul könnyen koszolódik amit nehéz kiszedni belőle. Viszont ha jobban belegondolsz tök logikus h egy viszonylag kemény műanyag sokkal ellenállóbb mint egy textil felület

A mantis tisztítására szerintem a megfelelő módszer a langyos vízbe való beáztatás. -
-FreaK-
veterán
Attól függ mit szeretsz jobban, textil vagy műanyag padot?A Mantis lassabb és jóval hamarabb elkopik mint az S&S. Én próbáltam mindkettőt és nekem egyértelműen az S&S teccik jobban. Az újabbak meg ha jóltudom már a megnövelt kopásállóságú példányok.
Viszont az egyik ismerősömnek meg pont a Mantis jött be jobban, ezért is cseréltünk padot. -
-FreaK-
veterán
Van már új DA driver(1.05): [link]
Javították a középső gomb problémáját, valamint támogatja a Vistát. -
-FreaK-
veterán
válasz
garfield-r
üzenetére
Technika szempontból a DA a nyerő, azonban a fő szempont inkább az h meik forma mennyire áll neked kézre. A G5 formára megeggyezik a korábbi mx500-510-518-akkal, a DA meg leginkább az MS IE3.ához áll közel, ha korábban már próbáltad ezek valameikét akkor talán el tudod dönteni h neked meik a kényelmesebb, én azt javaslom h ez legyen a fő szempont. Összességében azonban a DA az ajánlott szerintem.
-
-FreaK-
veterán
válasz
WolfByte
üzenetére
Akkor ott valami gikszer van, nekem max 8 szokott lenni windowsban ha nem fut semmi(500hz-en 5-6 max.).
Az én rendszerem is agyon van optimalizálva, tuningolva, de akárhogyis aza 40% az rettenetesen sok. Esetleg bios-ban nézz még valami beállítást ami az usb-re vonatkozik.
Egy videót megnéznék róla, nyiss mellé egy task managert is a folyamatokkal
-
-FreaK-
veterán
válasz
WolfByte
üzenetére
Az usb mintavételezése nem függ a ramtól, cska a procitól meg esetleg az alaplaptól(pontosabban az usb vezérlőtől). Azért az is erős túlzás h doal core proci kell neki, gyak. a 2ghz körüli Intel és 2000+ Amd procik már bőven elviszik. Én a 2500ös bartonommal ugyan meglátom ha 1000hz-en megy de ez csak néhány %os prociterhelést jelent.
-
-FreaK-
veterán
válasz
WolfByte
üzenetére
Tudnál adni egy linket a dx-es teszthez? Nekem volt régebben egy halom fajta, de azok már eltűntek, amit a legjobban sajnálok az meg olyan progi volt h restart nélkül lehetett vele usb mintavételezést állítani, és még ilyen teszt is volt benne. ha tudnám legalább a nevét..
u.i.: pont 1000 napja regeltem
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
WolfByte
üzenetére
Szerintem az 500hz jobb mint az 1000 mert amint az ugye köztudott az 1000et nem tudja stabilan tartani, sőt igen nagy ingadozások vannak mintavételezésben, míg 500nál elég stabilan tudja tartani. És igen a legnagyobb frissítési rátánál érezhetően több procit eszik mint lejjebb, próbáld h ki ha nem fut semmi megnyitod a feladatkezőt és nézed a prociterhelést, ha egyhelyben áll az egér akkor nálam 0 a load(2500ös barton) ha csinálok egy gyors mozdulatot akkor akár 10%ra is felugrohat, mondjuk legutóbb csak 500nál néztem ott rendszerint mozgáskor 5-8ra ment fel).Most egyébként 1000en használom de vlaszeg visszatérek 500ra.
Nekem is nagyon kényelmes az egér, bár lehetne nagyobb is(az átlagnál nagyobb kezem van). Mondjuk ami zavar hogy huzamosabb játék után azért már szokott fájni a kisujjam, mivel jobb oldalt nincs bevájás az újjnak ami sztem nem ártott volna
-
-FreaK-
veterán
Kijött egy új driver, igaz még csak beta(1,05b):
[link]
Változások:
-Winx64 és Vista támogatás
-Megoldja a középső gombal fellépő problémát. -
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Elképzelhető h alapjában véve egy átlátszó műanyagról van szó.Ez viszont szerintem semmit nem von le az értékéből mivel a végeredmény példás.Aza bevonat ami rajtavan az egyik legjobb anyag amivel eddig egéren találkoztam.Még talán jobb is mint a boomslang gumi borítása
az nem számít h miből csinálták, az számít h mi lett belőle.. az pedíg egy roppant minőségi hatás keltő burkolat
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
1: Ezen gondolkodj el még egy keveset(vagy inkább sokat..).
2: Senki nem istenítette.Én pl csak azt írtam h a legjobb egér amivel valaha találkoztam.Mert NEKEM az.
3: Olvass egy kicsit utána a témának mielőtt ilyeneket böfögsz ide.. akkor talán rájössz h a Fatality egerek nem valami jók(mint ahogy a többi FaT termék esetén is a nevét fizeted meg leginkább, sok +jót nem nyújt).
4: Jobb kialakítás? Ez legszubjektívebb dolog egy egér megítélésénél erre azzal jössz h az sokkal jobb? úgylátod az agyad még nem fejlődött ki olyan szintre h ezt felfogd.Már bocs.
5: Copperhead utángyártott... ez volt a csúcspont... itt jöttem rá h neked fogalmad sincs a komolyabb egerekről, de tényleg semmi.
Azt tudnám tanácsolni hogy olvass sokat a témában, gondolkodj el a dolgokon és majd aztán gyere vissza és ha tudsz valami érdemlegeset írni a témában.Majd akkor talán megvitatjuk. -
-FreaK-
veterán
válasz
Lazarus911
üzenetére
Mi nem jött be rajta? az alakja nem áll kézre?
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
válasz
Lazarus911
üzenetére
Már semmilyen usb huzogatás nem kell.
Az egérnél jelenleg meglévő problémák:
-Néhány embernél a görgő hangos, nyikorgó hangot ad, ez amúgy viszonylag ritka, kis ügyeskedéssel meg lehet oldani.
-A túl vékony teflon talpak miatt az egér közepe egy picit leérhet az egérpadra ami zavaró lehet sokaknak.Megjegyzem én nem tapasztaltam ezt, de lehet h csak annyira minimális h fel sem tűnik.
-Néhány felhasználó jelezte h nem működi kaz egerük világítása.De mivel tényleg csak pár esetről van szó ezért ott valszeg valami szállítás közbeni sérülés történt, úgyhogy emiatt nem kell aggódni.
-Ami még problémát jelenthet aza LOD(lift-off-disctance) ami az egér szenzorának érzékelési magasságát jelenti, nyilván ha ez magas akkor mikor felemeled és áthelyezed az egeret még mindíg mozog a kurzor.Ez erősen füg a felülettől amin használod.Ezt azonban jelentősen javították az 1.10es firmware-ben, csak néhány esetben lehet zavaró.
Itt egy kis ''táblázat'' néhány értékről különböző egérpadokon:
Wooden table top (yellowish wood): 1.2 mm
fUnc Surface 1030, blue, smooth side: 1.2 mm
Icemat 2nd Edition, black: 1.2 mm
MTW: 1.2 mm
fUnc Surface 1030, blue, rough side: 1.4 mm
Allsop raindrop, black/grey: 2.4 mm
Generic red mousepad: 2.4 mm
Generic green mousepad: 3.6 mm
QcK+, black: 3.6 mm
Steelpad 5l, tested on most of the colours: 3.6 mm
Razer Mantis Control: 4mm
Razer Mantis Speed: 6 mm
-A görgő(középső gomb) lenyomása bizonyos játékokban azt eredményezheti hogy a kurzor ugrik eggyet.Ez a jelenlegi driver hibája, hamarosanjavítva lesz.Én amúgy cs1.6 alatt nem tapasztaltam, direkt kipróbáltma mivel nem szoktam a középső gombot használni.
-Gyenge processzoral rendelkező gépeken előferdülhet hogy a gombok megnyomását csak egy kiskésleltetéssel követi reakció.Ezt azonban meg lehet oldani a driver folyamatainak magasabb prioritásra való állításával.
Ezek közül azonban én speciel egyikkel sem találkoztam és a többi tulaj sem jelezett semmi hasonlót ha visszaolvasol a topicban, így nyugottan megveheted az egeret, hidd el ez lesz a legjobb egered ami valaha volt
Ezek többnyire egyedi esetek, nem valószínű h túl sokan találkoznának velük.Egyedül a magas érzékelési távolság okozhat gondot, de az is csak akkor ha kis sensivel jáccol és olyan egérpadot használsz amin magas.Mondjuk sztem aza 6mm még éppenhogy belefér. -
-FreaK-
veterán
Hát én még senkiről nem hallottam aki így akarná használni

Amúgy ha más a mozgása akkor az rendellenes, mindenképpen driverrel a megfelelőbb, bár ha neked az jön be akkor persze nincs vele gond, ez olyan mint hogy van akit nem zavar a gyorsulás játék közben.Mondjuk van aki nem is tud róla h van gyorsulás, nem is tudja miaz v h hogy kéne kikapcsolni.
Azért én mindenképpen ajánlanám a driver, ott meg jáccadozz el a beállításokkal és biztos be tudod úgy lőni ahogy neked jó.
Mivel egeret váltasz úgyis más lesz a mozgás tehát hozzá kell szoknod, akkor meg már logikus lenne hogy a normális, testreszabott mozgáshoz szokj hozzá nem?
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
1: mit értesz ötletes új kurzorok alatt?
Mi köze van annak az egérhez? főleg egy játékos egérhez.. meg úgy álltalában, minek kellenek valakinek ilyen kurzorok? 10-12 éves korig még biztos érdekes meg szép de afelett.. 
Nem precízebb a mantis felülete csak más.Az optika jobban tud érzékelni sötét, matt, textil felületeken mint máson ezért jelent még gondot a LOD textil padokon.Nem precízségről vna szó hanem az érzékelő technológiai sajátosságairól. -
-FreaK-
veterán
Hát ha elmented profilban a beállításokat akkor ugyanúgy mint driverrel

Azt viszont nem értem h miért jó neked driver nélkül használni az egeret? a mai egereket nem érdemes windowsos driverrel használni, erre példa volt pl az mx510 ami driver nélkül csak 400dpi-n ment 800 helyett. -
-FreaK-
veterán
Egy srác a razerblueprints-en összeállított egy igen kellemes guide-ot az egérrel kapcsolatban, itt megemlít minden problémát és infót amit az egérrel kapcsolatos kezdve az fw frissítésétől addíga kérdésig hogy megéri-e MS IME 3.0 helyett DA-t venni.
Ajánlom mindenki figyelmébe aki tervezi az egér megvételét de annak is akinek már megvan
[link]
Ha valaki nem ért valamit az angol miatt, kérdezzen, biztosan tudunk itt segíteni
-
-FreaK-
veterán
Jah hát sensivel énis jácottam egy darabíg míg nagyjából eltaláltam... mondjuk még sztem további finomhangolásra szükség lesz..
Hát jónak nem annyira jó, mert egy csomagot kell feladni póstán szlovákokhoz, de egyéb probléma nincs vele sztem.
De ki tudod kapcsolni a gyorsulást, ha megnézed akkor bekapcsolt állapotban egy picit jobban világít, alíg észrevehető.De lehet h csak én voltam fáradt és káprázott a szemem
mindenesetre nekem is feltűnt a dolog, elsőre nem is értettem h most akkor hogy is van.
Majd ha hazaértem megnézem a dolgot közelebbről
-
-FreaK-
veterán
Nah megjött a válasz a bolttól, a gari érvényesítéséhez a számlát kell használni, 24hónap gari van egyébként az egérre.
-
-FreaK-
veterán
Nah tegnap este elég sokat jáccottam vele, nagyon tetszett.Éreztem hogy olyanokat lőttem vele amiket ch-val nem.Meglepő volt h fáradt voltam eléggé és éreztem is magamon h nem fog menni a játék de ennek ellenére olyanokat lőttem h sokszor csak néztem h ezt meg hogyan(zsinórban négy fejes pl).. ez nem azért van mert olyan hűdejó optikája van hanem a formája miatt.Már régóta megfogant bennem hogy az egér formájának nagyobb hatása van a teljesítményre mint az optikának, de most erről meg is bizonyosodtam.
Viszont... annyira azért mégsem perfekt a dolog... az én kezem valszeg nagyobb az átlagnál ezért az újjaim lelógnak picit az egérről elöl, ehez azonban hozzá lehet szokni.Ami viszont zavaróbb hogy a kis és gyűrűs újjam nincs megtámasztva rendesen oldalról, ezért azok szinte végíg be vannak feszítve, úgy tartom az egeret oldalsó mozgásoknál.Ez egy idő után fárasztja az újjaimat.Ha kicsit púposabb lenne az egér meg hosszabb...
-
-FreaK-
veterán
válasz
Lazarus911
üzenetére
Ha 15:30ig leadtad a rendelést akkor valszeg még másnap(azaz ma) ottlesz.Alakra elég hasonló a habu-ra.
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Most láttam a képet erről a Razer Neoprene Lan Pack Black-ról és eszembejutott h rendeltél ilyet.Csak azt tudom tanácsolni hogy nehogy használd! Még anno a diamondbackhez adtak ilyet alapból és több embernek megtörte az egér kábelét amit nem is meglepő ugyanis bele kell hajtogatni a kábelt h beleférjen.Tehát eza kis tatyó arra jó csak h megtörje a kábelt

-
-FreaK-
veterán
Nah megérkezett nekem is a ''kisz drágaszágom''

Kajálni mentem haza ezért gépen nem próbáltam ki, csak így a kezemben fogtam.
Első benyomások:
A formája nagyon jó, remekül kézreáll még nekem is, annyi problémám van vele hogy lehetne picit hosszabb mert az újjaim vége kicsit lelóg az elején ez azonban nem befolyásolja a használatát(és valszeg nekem vannak az átlagosnál hosszabb újjaim
).
Az anyag és összeszerelés minősége nagyon jó, a copperhead mellet feltünően, igazi profi cucc.A felső burkolat anyaga nekem nagyon tetszik, csúszás és izzadásmentesnek tűnik.
A fő gombok végre halkabbak kattintáskor mint a copperhead esetében, ez is elég pozitív változás, igaz el tudnám képzelni h még ennél is halkabb legyen. A kábel vastagsága és hajlékonysága így elsőre megeggyezik a ch-ével.
Az egér teflontalpai anyagában majdnem megeggyeznek a steelpad s&s-hez adott teflon tappancsokkal ezért majdnem ugyanúgy csúszik, bár ezt sem vizsgáltam meg rendesen kb 20mpt volt az egérpadon.
Bővebb vizsgálódás és beszámoló majd este
Addíg is írok egy mailt a boltnak h minden ok és megkérdem ezt a garanciális dolgot. -
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Uhh az elég sok
bár ha neked nem probléma akkor végülis mind1
Milyen egérpadot használsz? Nekem s&s van, még mielőtt megvettem direkt megkérdeztem rbp-n hogy mennyire használható ezen a padon az új fw-vel, ott egy srác azt írta hogy 1-2mm-el és tökéletesen használható, hát nagyon remélem h így lesz... 1cm-el én nem tudnék jáccani... -
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Igen ez ismert probléma! A frissítés mene nem olyan mint a ch-nál, van valami olyasmi hogy nem szabad bedugni az egeret egy bizonyos pontig.Nézd mega razerblueprintsen az egér topicjában, ott írták valahogy h pontosan hogy kell.
Egyébként grat az egérhez mindkettőtöknek!
-
-FreaK-
veterán
Exactmat-on asszem jó, de meg kéne nézni razerblueprintsen(ha lesz diőm megnézem).
Majd ha hozza a futár megkérdem tőle a garis dolgot és írok, igaz én melóban vagyok tehát nem én fogom átvenni de gondolom előtte fel fog hívni.
Ha a dvd elszállt akkor ott valami zárlat lehetett, akkor viszont komolyabb a gond, óvatosan az új drive-al mikor berakod nehogy elszálljon azis.
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
tuareg85
üzenetére
Itt találod meg: [link]
Bár még nem érkezett meg az egér de eddíg pozitívak a tapasztalataim velük, gyorsan válaszolnak, korrektek rugalmasak.
Arra kell csak figyelni hogy bizonyos egérpadokon még mindíg elég magas a szenzor érzékelési magassága bizonyos egérpadokon mint pl. a razer mantis. -
-FreaK-
veterán
Nyah megrendeltem énis az egerentyűt, holnap délután elvileg meg is érkezik, CHm-ra meg feladtam aprohirdetést
Bár azért erősen a falba tudnám verni a fejem néha h megint egérre költök, mégha csak 6k-t is ha minden jól megy...
mojito: neked megjött már?
-
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
nah grat hozzá előre is
majd számolj be rögtön lécci az első tesztek után, alíg várom
Elvileg már jó kell legyen a lift-off fekete padokon is, hát remélem h jó lesz..
Akhakke meg szerintem csak reklámozott és ezért valszeg olvasák a fórumot is
persze ez nem baj
Picsbe, ha megjön ma a fizum már rendelem is meg bár legközelebb így iscsak hétfő lesz belőle.. -
-FreaK-
veterán
Teljesen mind1, az optika jól működik mindegyiken, amelyik neked jobban tetszik. A mantisok mivel textil padok ezért jóval lassabbak mint egy műanyag pad, érezhetően nagyobb az ellenállásuk, nem csúszik rajta olyan jól az egér.De van akinek ez nem tetszik és a textil padok jönne be inkább.Neked kell dönteni. mondjuk DA-hoz jobb valami világos padot venni, mondjuk fehér razer exactmatot mivel az egér elég nagy magasságíg érzékel, fehér padokon azonban valamivel jobb a helyzet.Viszont fekete icemat-en nagyon jó még az egér, másfél mili körül van csak
kiva vagyok milyen s&s-en..
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
grat

Bazz énis épp nyomtam volna rá a megrendelésre, mikor eszembejutott h azért megnézem a számlámat h biztos megjött-e már a fizum, erre látom h még nem

Úgy néz ki akkor te leszel az első tulaj a fórumon..
azért írtam nekik énis h vane raktáron, és h az ott jelzett ár aza bruttó ár-e, aszonták igen-igen, és ha 15:30megrendelem holnap már ittlesz... szal előrr most lemaradtam, majd jövőhéten
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Nyah kijött az új firmware, az 1.10es ami a poztitív gyorsulást hivatott megszüntetni, és egy hetet sem kellett várni rá.mielőtt azonban rohannátok megvenni(bár én lehet h ígyis
) érdemes megvárni a tapasztalatokat
[link] -
-FreaK-
veterán
Igen, kapcsold be a driverben mondjuk egy 3-4es értékre és nézd meg mennyire zavaró, mennyire tudsz hozzászokni.Amúgy a razer egy héten belülre ígérte a gyorsulásra a fixet, szal valszeg emiatt nem kell már annyira aggódni.Viszont írják többen h nem lett tökéletes a lift magasság(igaz az méga beta 1.05volt), meg h sokaknak nem is sikerült az fw frissítés.
Majd meglátjuk mi lesz a helyzet egy hét múlva. -
-FreaK-
veterán
Hali,
1:
A hz állíátsa simán driverből megy mellette nem kell külön patcherrel állítani.Én úgy tudom még újraindítani sem kell hozzá, nekem van egy olyan usb patcherem amivel szintén nem kell újraindítás, és ha állítom razer driverben az sem írja ki h kellene.
2:
Azt cs1.6hoz írtam, bocsi elfelejtettem odaírni.A cs:s-nél már nincs ilyen problem úgytudom, egyébként steamben->games->ott jobb klikk a cs-n, properties-> set launch options.
Helyköz kell csak közéjük.De ez cs:s-nél nem fog működni szerintem.
3:
Hát a razerblueprinsen eléggé zavarónak írták le a dolgot, tehát gondolom nem is olyan kicsi...
Amúgy ki tudod próbálni teis, ch driverben kapcsold be, és próbálj ki egy-két értéket, nézd meg mennyire jáccható úgy a cs:s.
Én is megrendelem sztem hamarosan, csak előbb el kéne adnom a ch-mat... télleg, nem tud rá valaki vevőt?
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Nincs semmi ilyesmi megnyugodhatsz
Illetve ami miatt nem ajánlott low senshez(de ugye nálad ez nem lép fel) az az hogy nem tud túl gyors mozgásokat lekövetni az optika, e határérték elérése után már máshogy mozog mint kéne(negatív gyorsulás ugye), erről szólt azonban az ominózus teszt.Eddíg tudtommal csak a DA-nak van ilyen problémája, de ez sem sokáíg, a razernél márdolgoznak rajta, nemsoká jön a következő driver és firmware.
Most nem tudok neked linket keresgélni(majd talán este vagy holnap) de a legjobb módszer talán a következő: elindítasz egy fps-t, kinézel benne egy könnyen azonosítható pontot majd fogsz egy normál vagy annál nagyobb méretű egérpadot és az egyik szélétől a másikíg elhúzod az egeret amennyire csak lehet egyenes vonalban oda-vissza.Elöször lassan csinálod meg ugyanezt, majd gyors mozgással.Majd a végén összeveted hogy a két mozgásál hol állt meg az egér, ha van komolyabb eltérés(több cm) akkor ott biza gyorsulás van, ha nincs vagy csak nagyon minimális akkor minden ok.Azt tudnod kell h ugye az ember nem képes tökéletesen egyenes mozgásra ezért eltérés mindenképpen lesz. Lehet h ez nem volt a legjobb leírás de ez alapján azért már kitalálhatod h mia lényeg
-
-FreaK-
veterán
exe kell legyen, ha elindítod feljön egy ilyen kis párbeszédablak, kiírja hogy be van-e kapcsolva jelenleg a gyorsítás, és annak megfelelően lehet ki/be kapcsolni, egy újraindítás azért kell neki.
Előző hsz-emben írtam h a cs driectimputot használ, nos lehet h tévedtem mert közben eszembejutott hogy az engine opengl alapú, így kétlem h sok köze lenne a directx-hez.
Mindenesetre ezeket kell megcsinálni ha kompletten eliminálni akarjuk a gyorsulást
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Nem fejletebb, más.Kipróbálták, de kiderült h erre a feladatra annyira nem alkalmas.
Azt hogy van-e gyorsulás azt igen, a tapasztalatokból tudod meg, nyilván nem a gyártó fogja odaírni a tulajdonságok mellé h még gyorsulás is van benne alapból.Viszont.. ez nem szubjektív tapasztalat hanem megvannak rá a megfelelő módszerek(egyszerű tesztek) amivel igen könnyen ki lehet mutatni hogy van-e vagy sem.Gyakorlatilag minimális hibatűréssel.
Azt azonban érdemes tudni hogy a gyorsulás megléte nem csak az egértől függ...
A windows és a játék bizonyos tulajdonságaitól is.A következő feltételeknek kell teljesülnie hogy ne legyen abszolút gyorsulás:
-A windows egérbeállításainál a ''rámutatás pontosságának javítása'' nem szabad bepipálva legyen.
-Ugyanitt a a sensi állító csúszka a 6. pöckön kell legyen(középen)
-Directinputot használó játéknál fel kell rakni az accelfix nevezetű kis fixet ami kiszedni a directimput saját gyorsítását.[link]
-Az adott játékon belül is ki kell kapcsolni ha erre van lehetőség, illetve ha van ilyen mouse filter, meg pontosságjavító opció akkor aztis.
Erre példa a CS: a menüben van egy mouse filter opció, ez szintén nem szabad bepipálva legyen.Deh, mivel a játék még így is dinputot használ ezért a játékot két speciális paraméterrel kell indítani: launch optionsba: -noforcemparms -noforcemaccel
Ez azonban különleges eset, a többi játéknál tudtommal nincs ilyesmi.
-Emellett természetesen az egér driverében is ki kell kapcsolni, valamint az egérnek sem szabad natív gyorsulással rendelkeznie(lásd: DA)
Gyorsulás mérésére pedíg tudok adni majd linket ha érdekel.
Ez alapján amit leírtál neked a habu tökéletesen meg fog felelni, nem fogsz benne csalódni(feltéve hogy a forma is passzol a kezedhez).
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
ult1mate
üzenetére
Itt linkelt valaki egy boltot, bár lehet h azt láttad. Elég keveset gyártottak még belőle, a legtöbb külföldi üzlet ki is fogyott belőle, sztem még M.O.-ra se jött néhány darabnál több belőle. Ha tudsz kicsit németül és gondolod akkor talán érdemes lehet megpróbálni az ebay-t, én annó a DB-met onnan vettem.még póstaköltséggel együtt is olcsóbb szokott lenni, egyedül a gariztatása lehet probléma.
A beta fw-vel kapcsolatban olvastam h azért nem mindenkinek oldotta meg a lift-off problémát,
viszont ez még ugye csak beta, majd meglátjuk milesz a véglegessel.. -
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Na azért nem ennyire szörnyű a helyzet, sokak szerint(és szerintem is) a razernek van a legjobb supportja a kategóriájában, eddíg megoldottak szinte minden problémát.A legrosszabb talán a copperheadnél volt, ugye a lézeres optika kiforratlansága miatt sok probléma adódott, de ezeket pár hónapon belül maradéktalanul megoldották.Én abszolút nem aggódom a DA miatt, biztos vagyok benne h meg fogják oldani, a lift-off probléma már gyakorlatilag megoldottnak tekinthető, a gyorsulással van egyedül baj.
Megértem aztis hogy miért nem tudnak pár nap alatt kijönni egy megoldással ugyanis a razer egy egész kicsi cég, ehez képes iszonyatos mennyiségű megrendelésük van és ennek megfelelően rengeteg a felhasználói probléma is.Egyszerűen túl vannak terhelve.
Ami miatt viszont jogos a kritika az az hogy a termékeiket normális tesztelés nélkül kezdik el gyártani, eddíg szinte mindennel volt valami gond amit ugyan később megoldottak de akkoris.. pl nem értem hogy hogy nem tűnt fel senkinek h az egér(DA) még több mint egy cm-re a felszíntől felemelve is érzékel.. főleg annak a fényében hogy low sens-es játékosoknak ajálnják, ha kipróbálták volna egy játékban rájöhettek volna hogy a low senseseknek totál használhatatlan.. nah de ezt már megoldották, most már csak a gyorsulás van hátra.
Az esrealty-s teszhez meg még annyit h ha jól emlékszem akkor úgy néz ki a dolog h ha a vonal 45fok-ban egyenes akkor az jelenti a lineáris mozgást, ha ettől eltér akkor biza gyorsulás van.Na most a tesztben nem tért el, viszont gyorsulás az van.. szal itt valami bűzlik.. monduk az tény h nem egészen értem h mit is jelentenek a függőleges tengelyen ábrázolt értékek...
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Nah megisvan: [link]
Itt a srác felveti a h grafikon egyenetlensége lehet h ezta gyorsulást jelenti de más meg azt írta h a grafikon nem mutat gyorsulást, ennek ellenére mindenki tapasztalja és nem is elenyésző a mértéke.Valaki önthetne már tiszta vizet a pohárba
Bár az se lenne rossz ha kijönne egy új fw amiben javítják és akkor el is lehet felejteni ezta dolgot
-
-FreaK-
veterán
Nah most megtaláltam a logoutos írást[link], itt azt írja a szerzője hogy a perfect kontroll azt mutatja meg h mikor lineáris még az egér érzékelése tehát itt akkor tényleg látszania kellene a pozitív gyorsulásnak is.De mint azt a felhasználók tapasztalták van benne natív gyorsulás.Szal nem egészen értem hogy akkor hogyisvanez.. mondjuk az álltalad is linkelt DA tesztben van egy olyan grafikon ahol csak a mintavételezési pontok látszódnak és nincsnek összekötve vonallal, a razerblueprints-en meg pont ezt elemezte egy srác és arra jutott h az az egyenes nem is annyira egyenes ami megmagyarázná a gyorsulást.Majd mindjárt utánézek annakis.
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Nem.
Aza teszt nem közvetlen mutatja ki a negatív gyorsulást csak következtetni tud rá a visszakapott adatokból.Pontosan még nem is értem h mit jelent aza kapott counts a sebesség fügyvényében de asszem egy logoutos cikkben írták h csak következtetni lehet rá az adatokból.Bár arra én is gondoltam h látni kéne a grafikonon ezta gyorsulást, de mivel nem tudtam pontosan h mit is jelenta counts értéke ezért inkább hagytam
Ami viszont biztos h eddíg minden tulaj jelezte h bizony a gyorsulás megvan.
Tehát a tesztet megbízhatónak lehet venni szerintem, bár mondjuk volt egykét fura dolog amit nem tudtam mire vélni, mint pl h a srác állítása szerint nagyon profi és rengeteg egér megfordult nála és nagyon ért hozzá, meg sponzora is volt meg ilyesmi, azt viszont nem tudta h az MS IME 4.0-ának fw-ből van korlátozva az usb frissítése így esélytelen azon állítani.Lehet h naon kukacoskodás, de ez egy eléggé köztudott dolog volt korábban. -
-FreaK-
veterán
Razer released another beta-driver version 1.05c: ''1.3 – Reboot bug addressed.''
Release Notes
1.1 – This firmware is meant as a beta release and is meant for expert users only or those who specifically have an issue with liftoff. It is not intended as a general update for people who do not experience any issues.
1.2 – Lift distance on affected surfaces improved.
1.3 – Reboot bug addressed.
*Note – This firmware is meant for Win XP 32-bit only
Alakul a dolog, kinek kell egy hibátlan állapotú kék copperhead DA-ra történő váltás miatt?
-
-FreaK-
veterán
Nah új néz ki hogy az új beta fw megoldja a liftoff problémát, igaz akad egy ''apró'' kellemetlenség, minden egyes rebootnál ki kell húzni majd újra bedugni az egeret. Ugyanolyan vagy jobb lett az eredmény mint mondjuk egy copperhead-nél.
Ezt viszont szinte biztosan ki fogják javítani a végleges fw-ben, gyorsulás ügyében még nincs előrelépés.
Nah mostmár erősen gondolkozom az egér megvételén
-
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Amúgy te tudod egyáltalán hogy miről beszélsz? Gondold át jól mielőtt írsz..
Abban a tesztben a negatív gyorsulást lehet kimutatni mikor már az egér elérte a perfect control értékét még egy sebességíg működik de erős negatív gyorsulással.
Én nem erről beszéltem.. pozitív gyorsulás van benne alapból olyan mint amit a driverben is bekapcsolhatsz, de ez akkor is jelen van ha nincs bekapcsolva és még accelfix is telepítve van a windowsnak.. ezt eddíg minden felhasználó tapasztalta a hivatalos rajongói fórumon, hivatalos megoldás egyenlőre nincs rá. Ebben a tesztben érdekes módon nem tapasztalt a srác olyan magas liftoff értéket mint mindenki más, ezt még nemtudják h miért van, főleg h a razertől sem érkezett semmi hivatalos válasz.
És ahogy azt már nahát említette ha Sujoy kipróbálta volna játékban észrevette volna.
Amúgy volt aki elemezte ezta grafikont és kiderítette hogy pont nem olyan egyenes mint amilyennek látszik, ami igazolja a tapasztalt gyorsulást.Majd megkeresem a linkjét.
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Ma végre kijött egy új fw, igaz nemhivatalos beta csak de ebben pont a liftoff távolságott csökkentették.
Figyelem!
Ez nem egy hivatalos razer álltal kiadott változat ezért mindenki csak saját felelősségére próbálja ki!
[link]
Viszont ez már adhat némi okot reményre, ugyanis ebből kiderül h a fw finomításával megoldható eza probléma.Nagyon remélem hogy a pozitív gyorsulással is hasonló a helyzet..
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Sajnos még nem az új király
lsd: #99
Sőt egyenlőre low senses játékosoknak közel használhatatlan magas lift-off miatt(érzékelési magasság).
Az h low senses játékosoknak is jó azt jelenti h képes lekövetni az igen gyors mozgásokat is de mivel erre ma már szinte minden egér képes(najó a lézeresek nem ennyire jól) ezért nem jelent túl sokat... de mint látodhatod jelenleg pont a low senseseknek nem a legjobb, mivel itt ugye gyakran kell felemelni az egeret és arrábhelyezni és ilyenkor 10-11mm magasságíg is érzékel a senzor.. remélhetőleg egy firmware update-el meg lesz oldva a dolog. -
-FreaK-
veterán
az első egérpadtól függ de eddíg mindenki úgy tapasztalta hogy olyan 10-11mm a lift-off, esetleg fehér vagy világos felületen lehet kisebb de még akkor is bőven sok.
Ilyen kihagyás,megakadás, ugrálás szerencsére nincs, vna viszont pozitív gyorsulás akármit csinálsz, az accelfix sem segít rajta sajnos
Szal várni kell míg megoldják egy fw-vel a problémákat, már ha meglehet..
akhakke: énis kiv vagyok, megosztanál velünk némi tapasztalatot?
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Olvasgattam a razerblueprints-et, és sokan írták h akadnak problémák az új ''csodaegérrel''.
Az első probléma az hogy többen tapasztaltak gyorsulást az egérrel de érdekes módon nem mindenki.Azzal próbálkoznak h leírják az egerük sorozatszámát és hogy tapasztalják-e a gyorsulást.Ezzel talán ki tudják szűrni a problémával küszködő példányokat(már ha a sorozatszám befolyásolja ezt egyáltalán).
[link]
A másik a súlyosabb: az egér un. liftoff értéke igen magas.
Ez az érték azt mutatja meg hogy az egér milyen magasra emelve tud még érzékelni.
Ennél az egérnél ez elérheti a 10-11mm-t is ami igen nagy, kis sensel jáccóknak komoly gondot okozhat mivel gyakran kell felemelve áthelyezni az egeret.
Ezt az értéket befolyásolja az egérpad színe, egy fehér egérpadon ez kisebb, egy feketén pedíg nagyobb, viszont gondolom a legtöbbünknek fekete vagy sötét árnyalatú padja van.
[link]
Amiatt egyébként nem fogom azonnal megvenni amint kapható lesz, megvárom mit tudnak kezdeni vele.Valszeg egy firware módosítással meg tudják majd oldani.
A razer indított egy külön support oldalt amivel egyébként is igen jó supportjukat kívánták javítani.Itt tick-et beküldésével lehet értesíteni a cégét az esetleges problémákról.
Ha valakinek problémája akadt és még nem talált rá megoldást érdemes lehet megpróbálnia.
Az oldalon egyébként egyéb infókat és letöltéseket is lehet találni razer termékekhez kapcsolodóan.
[link]
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
-
-FreaK-
veterán
Nem olyan az otpika, csak a színe miatt nem adtak volna ki még egy egeret nemgondolod?

Az mx510 800dpi, az 518 1600dpi, utóbbinak egyébként megegyezik a topikája a razer db-ben lévővel.. szal nem értem mit nem tudtál rajta beállítani.. amúgy mit is értesz pontosan pontosság alatt? amúgy windowsban nem érdemes állítani a sensin, ott kell hagyni 6oson, ha feljebb teszed durván interpolál, ha lejebb akkor meg negatív gyorsulás fog fellépni.
Ime3al sajna még nincs tapasztalatom. -
-FreaK-
veterán
''ime3nál ugyse lesz jobb''
Nos ezt meg is cáfolnám:
Megjelent ugyanis az Esrealty tesztje az egérről a korábbi méltán híres nagy teszt alapján, így már ez egér is bekerült a táblázatokba.
Az eredmény pedíg... hm.. úgyis mondhatnám megvan a következő egerem
Igencsak megverte a mezőny többi tagját, ennél az egérnél mérték a legnagyobb perfect control sebességet, vagyis azta mozgatási sebességet amíg az egér tökéletesen képes lekövetni a mozgást.
Egy problémát tapasztalt a szerkesztő az egérrel, mégpedíg hogy ha csökkented a felbontást akkor jelentősen csökken eza perfect control érték, igaz még ígyis jobb mint a legtöbb tesztben szereplő egérnél.Szerinte ezt azonban hamarosan orvosolni fogják fw update-el így emiatt sem kell aggódni. Itt azonban még hozzátenném hogy kisebb felbontáson eddíg csak ezt az egeret tesztelte, így elképzelhető hogy a többi egér is így viselkedik.
Ez pl igazolná hogy neked miért nem tetszik a lézeres optika... de azt még mindíg nem értem h ha neked 2000dpi-n túl lassú a CH(vagy gyors? nem emlékszem pontosan h meik volt) akkor miért nem állítod be úgy a senzit h jó legyen?
A teszt itt található:
[link]
[Szerkesztve] -
-FreaK-
veterán
Egyenlőre csak az ebay-en láttam Angliából, 45 fontnak megfelelően, ami átszámítva majdnem 17k Ft.Hát ez sem lesz egy olcsó egér egyenlőre az biztos, mondjuk ne mis várhattunk mást.
Más: most találtam rá az első beszámolóra és ez alapján(illetve az első ~2 mondat alapján)
jónak tűnik nincs meg benne aza hiba amit a kis videóban is látni lehetett.
But more important, at least for the skip issue I couldn't find anything so far
[link]
Kis videó és kép is kell legyen az oldalon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

- ismerős szitu..)
)