- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
KillahHornet #24222 üzenetére
Plex?
-
Beni2360
félisten
válasz
KillahHornet #18922 üzenetére
Erre passzolok és nem is értem.
-
Beni2360
félisten
válasz
KillahHornet #18918 üzenetére
manuálisan kell a rendszert frissíteni és megkapja a 16 KODIT. Három napja az az 02.21-től van.
Nekem még csak az első napom és nincs egyelőre sok 3D ISO mert már kiírtam őket. Az újurassic World és a 7.fiu van fent. Amint tapasztaltam sok függ az átalakításon. bele nyultak a navigációs menübe vagy valami hasonló és nem tudja kibontani.
Pl DVD ISO-t sem indítja el mindegyiket. majd még írok ha kell.Holnap folytatom a beüzemelést. De a 4K filmek nem mennek. -
szasanyi
félisten
válasz
KillahHornet #18155 üzenetére
Meglesem, köszi!
-
Spuri2000
senior tag
válasz
KillahHornet #14575 üzenetére
Cseréld le a skint. Hátha...
Esetleg a routerben nincs korlátozás, prioritás vagy valami hasonló beállítva? -
Spuri2000
senior tag
válasz
KillahHornet #14569 üzenetére
Nem töltesz közben valamit? Torrent? Esetleg más gépen? Hogy áll a cpu és a mem terhelés az openelec alatt?
Meg kellene próbálni más kártyával is. -
huliganboy
addikt
válasz
90% hogy a memóriakártya lassú. Class 10 azzal semmi gond, illetve ha az van benne, megér egy formázást.
-
golya87
őstag
válasz
Mit használsz? OpenELEC vagy OSMC, esetleg más?
Milyen SD kártyát használsz? Friss telepítés, vagy RPi-ből áttett?
Az elején, míg letölt, becache-el mindent, addig kicsit lomhább, de egy RPi-nél még így is sokkal gyorsabb.
Utána viszont jó, tény, hogy nem egy felső kategóriás PC élmény. -
sanzi89
addikt
válasz
KillahHornet #11664 üzenetére
Köszi, végigpróbáltam a lehetőségeket, de nem áll le a videó, amikor kikapcsolom a TV-t bárhogy is próbálkozok. Odáig eljutottam, hogy szünetelteti a lejátszást, ha másik forrásra váltok, vagy kikapcsolom a TV-t, és igazából ez a megoldás is megfelel.
-
Dudee
senior tag
válasz
KillahHornet #11347 üzenetére
lehet tuti. Én láttam egy Add-on-t, mi valamilyen backup néven futott, és ki lehet vele íratni a konfigot pl SD kártyára. Én még nem próbáltam.
De tedd azt, amit írtak: nyomj shutdownt áramtalanítás előtt... -
azbest
félisten
válasz
KillahHornet #11347 üzenetére
Alapból menti a beállításait, csak lehet nem rögtön sync-eli a kártyára. Szóval az a legbiztosabb megoldás, ha előbb a menüben nyomsz egy kikapcsolást neki és amikor végzett, akkor áramtalanítod.
Az elképzelhető, hogy valahogy átkonfigolható azonnali írásra bufferelés nélkül, de az biztosan visszafogná a felület gördülékenységét. Mondjuk a konfigolás itt a csak olvasható alaprendszer miatt valószínűleg mégsem triviális. Szóval lehet nem vagy sokkal előrébb vele, de a szabályos leállítást a legbiztosabb megoldás.(#11349) cigam,
az a fajta ami csak kellő távolságra felette van szerintem is jó lehet 2B-re is, hiszen sokkal nagyobb a ventilátor, mint a chip, csak úgy nagyjából van felette. Ott van probléma a házakkal, ahol a borítás hűtőbordának van használva, mert ott rossz helyre érne. Gondolom azokat a házakat fémből csinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged