-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KillahHornet #24222 üzenetére
Plex?
-
Beni2360
félisten
válasz
KillahHornet #18922 üzenetére
Erre passzolok és nem is értem.
-
Beni2360
félisten
válasz
KillahHornet #18918 üzenetére
manuálisan kell a rendszert frissíteni és megkapja a 16 KODIT. Három napja az az 02.21-től van.
Nekem még csak az első napom és nincs egyelőre sok 3D ISO mert már kiírtam őket. Az újurassic World és a 7.fiu van fent. Amint tapasztaltam sok függ az átalakításon. bele nyultak a navigációs menübe vagy valami hasonló és nem tudja kibontani.
Pl DVD ISO-t sem indítja el mindegyiket. majd még írok ha kell.Holnap folytatom a beüzemelést. De a 4K filmek nem mennek. -
szasanyi
félisten
válasz
KillahHornet #18155 üzenetére
Meglesem, köszi!
-
Spuri2000
senior tag
válasz
KillahHornet #14575 üzenetére
Cseréld le a skint. Hátha...
Esetleg a routerben nincs korlátozás, prioritás vagy valami hasonló beállítva? -
Spuri2000
senior tag
válasz
KillahHornet #14569 üzenetére
Nem töltesz közben valamit? Torrent? Esetleg más gépen? Hogy áll a cpu és a mem terhelés az openelec alatt?
Meg kellene próbálni más kártyával is. -
huliganboy
addikt
válasz
90% hogy a memóriakártya lassú. Class 10 azzal semmi gond, illetve ha az van benne, megér egy formázást.
-
golya87
őstag
válasz
Mit használsz? OpenELEC vagy OSMC, esetleg más?
Milyen SD kártyát használsz? Friss telepítés, vagy RPi-ből áttett?
Az elején, míg letölt, becache-el mindent, addig kicsit lomhább, de egy RPi-nél még így is sokkal gyorsabb.
Utána viszont jó, tény, hogy nem egy felső kategóriás PC élmény. -
sanzi89
addikt
válasz
KillahHornet #11664 üzenetére
Köszi, végigpróbáltam a lehetőségeket, de nem áll le a videó, amikor kikapcsolom a TV-t bárhogy is próbálkozok. Odáig eljutottam, hogy szünetelteti a lejátszást, ha másik forrásra váltok, vagy kikapcsolom a TV-t, és igazából ez a megoldás is megfelel.
-
Dudee
senior tag
válasz
KillahHornet #11347 üzenetére
lehet tuti. Én láttam egy Add-on-t, mi valamilyen backup néven futott, és ki lehet vele íratni a konfigot pl SD kártyára. Én még nem próbáltam.
De tedd azt, amit írtak: nyomj shutdownt áramtalanítás előtt... -
azbest
félisten
válasz
KillahHornet #11347 üzenetére
Alapból menti a beállításait, csak lehet nem rögtön sync-eli a kártyára. Szóval az a legbiztosabb megoldás, ha előbb a menüben nyomsz egy kikapcsolást neki és amikor végzett, akkor áramtalanítod.
Az elképzelhető, hogy valahogy átkonfigolható azonnali írásra bufferelés nélkül, de az biztosan visszafogná a felület gördülékenységét. Mondjuk a konfigolás itt a csak olvasható alaprendszer miatt valószínűleg mégsem triviális. Szóval lehet nem vagy sokkal előrébb vele, de a szabályos leállítást a legbiztosabb megoldás.(#11349) cigam,
az a fajta ami csak kellő távolságra felette van szerintem is jó lehet 2B-re is, hiszen sokkal nagyobb a ventilátor, mint a chip, csak úgy nagyjából van felette. Ott van probléma a házakkal, ahol a borítás hűtőbordának van használva, mert ott rossz helyre érne. Gondolom azokat a házakat fémből csinálják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMWFan: Akasztófa
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- GAMER PC Intel I5 13600KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB NVME SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest