-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polcsa
aktív tag
-
polcsa
aktív tag
válasz
UsagiYojimbo #7834 üzenetére
Próbáltam 2.0-tól 5.1-ig mindet, de nem változott (7.1-et nem, de már nem hittem benne).
-
polcsa
aktív tag
válasz
bigdee888 #7827 üzenetére
Az RPi HDMI-vel összekötve a TV-vel.
A TV optikaival összekötve az erősítővel (DD és DTS képes)
Egy filmet dughatok az RPi-be és a TV-be is.
A TV-be dugva szépen átmegy a DD5.1,
viszont RPi-be dugva (RPi->TV->erősítő) csak Dolby Surround megy át az erősítőbe, gondolom valamelyik downmixeli.
Lehet, hogy a TV-m nem tudja passzolni HDMI-ről a DD5.1-et, csak ő játsza le? -
polcsa
aktív tag
válasz
Hyperion #7818 üzenetére
"Ha passtr. HDMI-vel megy a pi és DTS licences erősítőd van akkor nincs gond."
Akkor ez most hogy is van? Ezt valahol be kell állítani, hogy 'passthrough'-olja a hangot. Nem találtam.
Az a bajom, hogy ha a tv-be dugom a filmet, akkor optikain szépen kiadja a DD5.1-es hangot, de ha az rpi-be, akkor valahol downmixelődik dd surround-ra. Az xbmc pedig írja, hogy DD5.1, de vagy az rpi vagy a tv downmixel és optikain már az megy ki.
Esetleg ötlet? -
polcsa
aktív tag
válasz
Benoe77 #7799 üzenetére
Gondolom igen, mint az airplay-nel. Van egy kinai kutyum, ami tamogatja, de a telefonom meg nem. A 4.2-es androidtol tamogatott es csak nyaron kap a telom frissitest, elvileg.
Igazabol mar a dlna-nak is orultem, hogy tv neztuk az allatkerti latogatast. :-)Ja, egeszen pontosan az airplayt tudom; eszreveszi a telefon a halozaton levo airplay kepes kutyuket es lejatszasnal aktivalodik egy gomb, amivel at tudod kuldeni a tvre. Megy szinte az osszes videos oldallal. Allitgatni se kell, csak engedelyezni. A miracast sem lehet bonyolultabb.
-
polcsa
aktív tag
Sikerült nagyjából megoldani amit akartam.
XBian-nál maradtam. Van youtube, airplay, kellemes meglepetés, hogy dlna-val is működik. A miracast is jó lenne, de ahogy néztem az még fejlesztgetés alatt áll. Egyedül 7-es iOs-nél tapasztalok folyamatos bizonytalanságot az airplay-ben.
Tápot erősebbre kellett cserélnem.
Működik a lejátszás, felirat, hd-t nem próbáltam, viszont nem sikerült az 5.1-es hangot passzolnom a hdmin.
5.1-es filemknél is csak Dolby Surrondot ír az erősítő.
Ezt hogy kéne beállítani? A Dolby Digital és DTS képes erősítő pipálva.
Kicsit lassú lenne a youtube-ozás, ha nem lenne airplay. Így nem hiányzik a HDMI-CEC sem (nem támogatja a tv-m). Maradt volna a diódás hegesztés, de így teljesen ok.
Sikerült a webcam streamelését is megoldani, de sajna a kamerám nem támogatja a mjpeg módot, yuyv-ban, 800x600/1fps-sel 12-17%-on terheli a procit. XBMC-ben folyamatos 18%-on áll, alapból.
Ez hosszútávon nem gond? Youtube-nál nem látok akadást.
Ha valaki használ xbian alatt webcam streamet mjpeg módban, mennyi a CPU terhelés? -
polcsa
aktív tag
Ok, elég hamar elakadtam.
Megvan az RPi, van egy régebbi 1Gb-os SD-m és egy 4Gb-os pendrive-om. Elsőre az XBian-nal próbálkoznék, de mindenhol olyan leírást találok csak, hogy már meglévő minimum 2Gb-os SD-t dd-znek USB-re.
Az XBiant a 4Gb-os pendrive-ra tettem, de azt hogyan lehet, hogy a pendrive-os XBian az SD-ről bootoljon? És ezt win7-en kellene megoldanom. -
polcsa
aktív tag
válasz
stopperos #7752 üzenetére
Köszönöm, el is kezdtem olvasgatni.
A RaspBMC-ről mi a véleményed? Youtube megy azon is stabilan vagy inkább az ajánlott három közül válasszak? Az AirPlay miatt kérdezem. Tetszik a tabletes távirányítós megoldás, ezekhez képest az infrás távirányítás valóban kényszermegoldásnak tűnik.
A webcam streamet még olvasgatom. -
polcsa
aktív tag
Rendeltem egy pi-t, tudnátok tanácsot adni, hogy mit rakjak rá, ha elsődlegesen youtubot, másodlagosan médiacentert, harmadlagosan webcam streamet szeretnék rajt használni?
A távirányítás hogyan megy rajt, infra portot kell rádugni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged