- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@Jocó@
tag
válasz
azbest #12140 üzenetére
Köszi!
Pi 2 esetén az ezen a linken leírtak még használhatók?
640x480-as képekről beszélünk, másodpercenként 1-ről. Max 2-ről.
Hosszú USB alatt mit kell érteni? Egymástól olyan 5 méterre tenném a kamerákat, valami USB toldó kábelban gondolkodok. Ezt akkor felejtsem el, ha direktben a PI2-ről akarnám meghajtani, és kerítsek egy aktív USB hub-ot?
-
anonym1s
őstag
válasz
azbest #11980 üzenetére
Nem kepzavar van azoknal, hanem szandekosan felrevezetik az embereket hamis infokkal, azert hogy toluk rendeld a kodokat 70%-al dragabban mint az angol webshopban. Nem csinalnak mast min amit en vagy te, ugyanugy az angol webshopban rendelik a kodokat aztan elkuldik annak a hulyenek aki toluk rendelte, mindezt 70% haszonert.
-
perempe
veterán
válasz
azbest #11983 üzenetére
a DVD-ket le tudja játszani licensz nélkül?
tegnap láttam működni hasonló mini pc-t: Bladelius USB DAC, majd Crown DC 300A II erősítő volt rákötve, ami hajtotta a régi Infinity QA hangfalakat. a távirányító egy android telefon volt, ami vezérelte a routerrel összekötött CuBox-ot.
-
válasz
azbest #11952 üzenetére
én holnap veszem át a 2A-s az fdh-tól és csodát várok tőle.
az aliexpresszes 2A-s nem vált be, hol megvan a kellő fesz, hol villog a rainbow square, hol fixen kint van, eddig nem tudtam rájönni, hogy mi befolyásolja, mert nincs rákötve külső vinyó, csak NAS-ról játszok le, lanon.
eddig csak az lg g2-höz kapott 1.8A-s töltő tudta hozni a szükséges feszt, de azt meg nem fogom beépíteni fixre, mert a telóhoz is kell. -
válasz
azbest #11835 üzenetére
Igen, köszönöm, meg a többieknek is.
Nálam kifejezetten csak a sztereó hang lenne fontos, analóg erősítőhöz, zenét hallgatni.
Erre is írtam, hogy a HDMI extractorokkal rossza a tapasztalatom, mert amit próbáltam, DAC-os változatot, az érezhetően rosszabbul szólt, mint a RPI -- igaz, 10 dolárért nem vártam sokat.Köszönettel: MaCS
-
sanzi89
addikt
válasz
azbest #11849 üzenetére
Ne haragudj meg, de most képtelen vagyok mindenre egyeséve válaszolni, de a lényeg, hogy az általad leírtak itt nem nagyon játszanak szerepet, vagy már kipróbáltam őket.
Most 0-ról újrahúztam 5.0.6-tal, és most jó, kérdés ha jövőhéten is bekapcsolom, hogy megnézzek egy filmet akkor milyen lesz, vagy megint csak az idegeskedés marad - jelezném semmi máshoz nem nyúltam, még reset se volt, semmi, most mégis jó. A hálózatot azért is zárnám ki, mert 80MB-ot bufferel, ami folyamatosan 78-79MB között van, tehát mindig van mit kitolnia az RPI-nek, mert ott van neki bufferben és nem a hálózatra vár. -
sanzi89
addikt
válasz
azbest #11846 üzenetére
Új, általam kihúzott, beépített Cat5e van a falban, PC-n pöccre hozza a gigabitet mindenféle gond nélkül, azt játszik le és onnan, ahonnan akarom.
Switch pedig egy TP-Link WDR3600-as OpenWRT-vel, ami természetesen egy kalap szar, de egy switch funkcióban nem hiszem, hogy gond lenne. Egyébként milyen kábelről, milyen portról beszélsz? Nincs ezen semmi hókusz-pókusz - egyébként rendszergazda volnék, szóval azért ilyen alap dolgokkal tisztában vagyok, és elhiheted, hogy nem ezzel van a gond.
A TV beépített DLNA kliense hivatalosan se támogatja az mkv-t csak az mp4-et. USB-ről lejátssza, DLNA-ról be-be akad. Más is írta ezt a problémát, a Samsung hivatalos magyarázata szerint csak mp4-el fog működni. Erre vettem az RPI2-őt, de ezzel is gond van. -
lord.lakli
őstag
válasz
azbest #11781 üzenetére
Megvan a difi
Én nem azt nézem, hanem a rendelésnél közvetlenül. Ott:
- megrendelő által szállítva az FDH Kft.-től készpénzzel
- megrendelő által szállítva az FDH Kft.-től átutalással kiszállítás készpénzzel (Budapest területén díjmentesen) 10000.-Ft nettó rendelési érték alatt 2-3 munkanap
- kiszállítás átutalással (Budapest területén díjmentesen) 10000.-Ft nettó rendelési érték alatt 2-3 munkanap GLS csomag utánvéttel (nettó 1500.-Ft., de 30000.-Ft. rendelési érték felett díjtalan)
- A szállítási díj 30000 értékhatárig 1500 GLS csomag átutalással (nettó 1500.-Ft., de 30000.-Ft. rendelési érték felett díjtalan)Ugyanaz a cég, és egyik oldalon 10e Ft alatt, másik oldalon felette kell rendelni. Direkt vettem külön-külön anno Pi2-t és a tápegységet, hogy mindig 10e Ft alatt legyek, mert rendelésnél ez az opció ingyenes.
-
anonym1s
őstag
válasz
azbest #11770 üzenetére
Biztosan nem tap gondja van, mert DarkByte leirasa alapjan megemeltem az usb aramot (ami valoban mukodik, mert igy mar meghajtja a 2,5" vincsesztert), a tap meg 2A-os. Szivarvany kocka egyaltalan nincs ezzel a tappal. A kis piros ledet nem latom mert hazban van a gep. Amikor az villog, mi a hiba?
-
anonym1s
őstag
-
-
LámaZ
addikt
válasz
azbest #11543 üzenetére
Product : 832-6274
Message: The News newspaper wrote that Windows 10 OEM will be on it. Is this true?
-------
Dear Mr. LámaZ,
The Raspberry Pi 2 Model B, with stock no. 832-6274, does not run on Windows software. The raspberrypi.org is working closely with Microsoft to bring the forthcoming Windows 10 to Raspberry Pi 2. Please refer to www.WindowsOnDevices.com for the latest developments on Windows Developer Program.
Köszönjük visszajelzés.
Kind Regards,
-----
OK, de én addig ebbe a projektbe nem vágok bele, amíg nem tudom futtatni rajta a Microsoft Word 2010-et.@ (#11602) cigam
Összefoglalóba be kell tetetni! -
DarkByte
addikt
válasz
azbest #11575 üzenetére
A legfrissebben is akad az egér lejátszás közben. Ez ilyen és fogadjam el vagy lehet rajta valamit még finomítani? A YouTube plugint próbálgatom, videó tökéletesen megy, lebutítottam 360p-re mivel SD-nél nem sok különbség van ha HD a forrás, hátha ettől javul de így is pontosan ugyanúgy csinálja.
-
-
válasz
azbest #11511 üzenetére
Bemásoltam a config.txt file-ba ( /flash /config.txt-t szerkesztettem), de sajnos nem sikerült (multibootban van az OpenELEC és Raspbian, ez lehet, hogy befolyásoló tényező). Esetleg volna még valami tipp, hogy hogyan lehetne megoldani?
Egy másik problémám, hogy a Pi2 újraindítása után automatikusan bekapcsol a TV (Panasonic) is. Azt hogyan lehetne megoldani, hogy ne kapcsoljon be? Előre is köszönöm.
-
Warter
addikt
-
lehella
senior tag
válasz
azbest #11397 üzenetére
redbiro: csak a fali dugó volt hozzá.
mobal: 3 hét volt a posta, a nyomkövetés szerint volt vámon is.
azbest: remélem ezzel nem lesz gond, ugyan én 65% kedvezménnyel vettem, egyébként valahol 4 dollár körül lenne az ára, ami reális érte. Szerkezetileg masszív, jövő héten lesz usb voltmérőm hozzá megméregetni a dolgait. Bekapcsolásnál pár mp-ig sípol valamelyik kondi talán, de utána elcsendesül. Hoztam képet is róla:
-
KillahHornet
csendes tag
válasz
azbest #11350 üzenetére
Csak az a baj,hogy több napi használat után csinálja.Ugy van beállitva,hogy ha kikapcsolom a tv-t akkor kikapcsol a pi is ezért nem szoktam egyből áramtalanitani,de elinditani meg csak ugy tudom ha táp.ki-be.Na és igy lett második vagy harmadik ilyen nap után,hogy az alapbeállitás fogadott.
-
lehella
senior tag
válasz
azbest #11350 üzenetére
Nekem áramtalanítás után nincs hang az OpenElecben. A hosszabbító főkapcsolóján lekapcsolom a TV-t és a Pi-t, majd visszakapcsolás után a Pi ugye bebootol, a tv standbyba kerül, és ha bekapcsolom, nincs semmilyen hang a Pin, csak újraindítás után. Erre van valamilyen megoldás, trükk?
-
vzoltan
aktív tag
válasz
azbest #11104 üzenetére
akkor ezek alapjan az xbian (bar direkt pi2-re keszutl valtozatot raktam fel)
meg nem armv7es, ez a boot tartalma:
(nincsen kernel7.img)root@xbian ~ # ls -halt /boot/
Összesen 16M
-rwxr-xr-x 1 root root 534 febr 22 22:03 config.txt
-rwxr-xr-x 1 root root 350 febr 22 20:49 cmdline.txt
-rwxr-xr-x 1 root root 5,3M febr 21 02:28 initramfs.gz
-rwxr-xr-x 1 root root 375 febr 21 02:25 cmdline.default
-rwxr-xr-x 1 root root 1,6M febr 21 02:11 System.map
drwxr-xr-x 2 root root 2,0K febr 21 02:11 overlays
-rwxr-xr-x 1 root root 3,6M febr 19 04:25 kernel.img
-rwxr-xr-x 1 root root 1,6M febr 19 04:25 System.map-3.18.7+
-rwxr-xr-x 1 root root 375 febr 10 23:04 cmdline.new
-rwxr-xr-x 1 root root 4,3K febr 5 20:08 bcm2708-rpi-b.dtb
-rwxr-xr-x 1 root root 4,3K febr 5 20:08 bcm2708-rpi-b-plus.dtb
-rwxr-xr-x 1 root root 5,3K febr 5 20:08 bcm2709-rpi-2-b.dtb
-rwxr-xr-x 1 root root 18K febr 5 20:08 bootcode.bin
-rwxr-xr-x 1 root root 9,0K febr 5 20:08 fixup.dat
-rwxr-xr-x 1 root root 3,5M febr 5 20:08 start.elf
-rwxr-xr-x 1 root root 19K máj 8 2013 COPYING.linux
-rwxr-xr-x 1 root root 1,5K máj 8 2013 LICENCE.broadcom -
-
-
ajani
aktív tag
-
vargalex
félisten
válasz
azbest #10869 üzenetére
Szia!
Én is mindig image-t dd-zek a kártyára. Egy kolléga B+-án láttam egyszer a noobs-t, amikor üzembe helyeztük az SD kártyával érkezett Pi-t. Aztán rögtön dd-ztünk is a kártyára egy arch linux-ot.
A megjegyzésemet egyébként a ctrl+c, ctrl+v-re írtam, mert az nálam valamiért szöveg másolást és beillesztést jelent.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
azbest #10859 üzenetére
koszi, ennyi nem volt eleg,
kaptam valaszt masik forumon is, az lett a tuti:config.txt-be:
hdmi_group=1
hdmi_mode=16utana boot, majd:
tvservice -d /boot/edid.dat
vegul config txtbe plusz
hdmi_edid_file=1
hdmi_force_hotplug=1igy most mar tv nelkul is szamomra megfelelo modot allit be abbol a filebol.
Koszi amugy a gyors valaszt!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #10824 üzenetére
Kis feszültség-emeléssel a tuningolt (990/330/495) öreg B-mmel sincs igazán baj, kapkodja magát rendesen, pedig nálam még pendrájv sincs, mert a két USB-t foglalja a DVB-T vevő és a bill./egér kombó vevője. A Rendszer menüben a GUI-frissítésre 40fps körüli értékeket mutat FullHD desktop mellett is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest #10816 üzenetére
Kössz a választ, szerintem ez már egész jó!
Valószínű én is átszervezem itthon a dolgaim: a régi Pi-m kap még egy tunert és a router mellé rakva csak TV-headend lesz két muxra. A nappaliból pedig repül egy öreg notebook és jön egy új Pi, a TV-re. Ezen lehet majd esetleg "nyomdogálni" is...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
azbest #10714 üzenetére
Óvatosan az ilyen optocsatolós kínai relékkel!
Szinte mind életveszélyes: a vezérlés mellett 1-2 mm-en belül húzzák a kapcsolt feszültséget (olyan vékony nyomtatott vezetéken, h a relé terhelhetőségének töredékét sem lehet bevállalni - bár maga a relé is hulladék szokott lenni, beégő, áthúzó érintkezőkkel)Játszadozni, kis feszültséghez jók, de 230V-ról vezérléshez saját megoldást célszerű építeni.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
azbest #10687 üzenetére
Szia, nekem a legnagyobb problemam rpi2 osmc-vel hogy a homeroket eldobaj X ido utan (random ido)
par 10perc vagy 1-2 ora utan. (regi pin raspbmcvel tovabbra is ugyan ugy mukodik)(rendszer ugyn ugy usbn van mint az elmult evekben, ugyanis nekem a tapasztalatom az volt h sdrol sokszor lelotte a rendszert es ujra kellett huzni, mig pendriverol 2evig ment 24/7ben hiba nelkul)
-
vargalex
félisten
válasz
azbest #10669 üzenetére
Szia!
A hozzá adott guide vastagságán én is meglepődtem... Az FDH-tól viszont ilyen Element14-es dobozban érkezett.
(#10670) vzoltan: Az element14-es változathoz valóban vastag Qiuck Start Guide van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest