Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Most, hogy szóba került az openelec, picit nyomogattam már az 5.0.5-öt. Úgy látom ha nem egérrel használjuk, akkor teljesen felesleges kikapcsolni a gui fps limitet, mert billentyűvel / távval lépegetve nem érzékelhető.
Kipróbáltam szoftveres módban mpeg2 és vc1 tömörítésű 1080p tesztvideókat és leesett az állam. A cpu terhelést nézve közben úgy tűnt, hogy csak azért akadozik rajta, mert jól dobja szét több szálra. Az nem ment maxon minden mag, de saccra 10ftp felett volt így is.
A licenszet is szoktuk emlegetni, most vettem az előbb a 2B pihez.
A https://www.raspberrypi.com/ oldalon lévő hivatalos licensz boltbanfizetés után azonnal letölthető már a kulcs, így néhány perc alatt beszerezhető.
3 éve még volt 1-2 nap átfutási ideje, lehet akkor még nem volt automatizálva.
~1500 forintot megér, hogy ezt is tudjaszerk: benéztem, alapból még csak egy dummy pdf-et tesz be és majd később emailezik az igazit
Viszont évek múlva is letölthető, ha elvesztenénk a példányt.
szerk2: inkább megyek aludni, mert nem vagyok formában, a régi licensznél is csak dummy pdf van, szóval jól el kell tenni azt az emailt amiben kiküldik az igazit
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Elektromos autók - motorok
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G4 DM i5-8500T , 8 GB DDR4 , 256 GB NVMe , WiFi , Bluetooth(Több darab)
- HP EliteDesk 800 G4 DM i5-8500T , 8 GB DDR4 , 256 GB NVMe (Több darab)
- 10. GEN - FULL HD - GAMER PC /I3 10100 + H510 + 16GB DDR4 + 512GB NVME + RX 6600 8GB DDR6 + 600W.../
- 12. GENES GAMER PC /I5 12400F - 16GB RGB - 512GB NVME SSD - RED DEVIL RX 6600 XT/8GB DDR6 - 600W/!
- 1440P- GAMING PC - I7-11700F - VÍZHŰTÉS - 32GB - 512GB NVME SSD - GAINWARD RTX 3070 8GB - 650W+RGB !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest