- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Raspberry Pi
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yossarian14
tag
válasz
redbiro #12242 üzenetére
Van egy Backup nevű hivatalos kiegészítő a Kodihoz. Meg lehet adni neki, hogy mit mentsen le, hova és milyen időközönként. Abból a biztonsági mentésből lehet visszaállítást is csinálni. Ez leginkább a Kodi beállításait menti el.
Érdemes a fentebb említett openELEC-es verziót is megcsinálni.
-
Celtis
veterán
válasz
redbiro #12242 üzenetére
A Programok között lévő Openelec setting-ben csinálsz egy backup-ot. Ezt a fájlt lemented (backup mappa).
Telepíted a rendszert az új SD-re. A mentett fájlt bemásolod a backup folderbe. A lehető leggyorsabban átugrálsz a kezdeti beállításokban, majd ugyanúgy az Openelec settingsben csinálsz egy konfig visszaállítást.A backup fájlt ne nevezd át, mert nem szereti.
Minden vissza fog állni, mintha mi se történt volna.
-
azbest
félisten
-
válasz
redbiro #11953 üzenetére
A kábelt is cserélted? Pont ma futottam bele egy boot loop-ba a szivárvány kocka után újraindult, az új tápegységgel. Mikor visszaraktam a régi 1A-es tápot, ugyanez. Majd jött a heuréka, a kábelt nem cseréltem vissza. Gyors csere, és egyből beröffent, mindkét táppal. Szóval a Hongkongi táp jó, csak amit mellékeltek hozzá kábel...
-
-
Dudee
senior tag
válasz
redbiro #11373 üzenetére
A másik topikban többször leírtam, de lehet, hogy még mindig nem teljesen érted.
Két lehetőséged van.
Vagy a HDMI CEC-et használod, és akkor elfelejted, hogy valójában Harmony-d van. Egyáltalán nem releváns. Ezesetben ugyanis a CEC szintjén nem látszik, hogy mi irányítotja a TV-t, ami aztán továbbítja a parancsot az RPi felé. A Harmony-d play gombja -ha teljesen lemásolta a TV-d távirányítóját - pontosan ugyanúgy fog viselkedni, mint a TV távirányító play gombja.A másik lehetőség, hogy nem CEC-et használsz, hanem RPi infra modult, és direktben irányítod az eszközt. De ezesetben az RPi gyári távirányítóját kell lemásolnod (feltételezem benne van a Harmony adatbázisban), és azokat a kommandokat konfigurálni.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
redbiro #11373 üzenetére
ki kell probalni
en csak annyit tudok hogy a szines gombokra raktam funkciokat, kicsit korabban irtam h hogyan,
gonolom ugyan ugylehet mas gombokhoz funkciot tarsitani.
szoval csak annyit tudok mondani h amit elkepzelsz azt probald ki es vagy mukodik v nem.Mas:
friss osmc-t innen lehet szedni
meg nincsenek benne a publikus telepitoben ezert gondolom h nem tuti stabilak,
de probat meger.https://ftp.uni-erlangen.de/raspbmc/osmc/download/installers/diskimages/?C=M;O=D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest