Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Blaise #10713 üzenetére
Hát,
most rendeltem két 16GB-os microSd uhs-I kártyát. Igaz ez saját márkás taiwani, régebben sandisket, kingston-okat meg adatákat vettem az eladótól. Gondolom a saját márkás cuccuk sem rossz, árban meg a mymemory alatt van [link]. A raspi nem tudja kihasználni az uhs sebességet, de gondolkodom odroid-c1-en is, ami meg tudja.
Odroidhoz microHDMi-HDMI átalakítót [link]
micro USB kábeleket is szoktam, telefonokhoz, pihez... [link], vagy máshoz miniHDMi-hdmi átalakítót [link]
USb A-B kábel hub-hoz vagy kvm switchhez.
Usb hangkártya (cmedia), ha valamiért több csatornás analóg, vagy spdif ki-be menetek kellenének [link]
USB 2.0 to TTL UART 6PIN Module Serial Converter [link]
Esetleg valamilyen optocsatolós 2-8 portos relét [link]
IIC/I2C/TWI/SPI Serial Interface Board Module Port For Arduino 1602LCD Display [link] meg persze magát az 1602 kompatibilis karakteres kijelzőt. A kiegészíytő kártyával megbízhatóbb lehet a működése, mint gpio-ról közvetlenül, mert érzékeny az időzítésekre. Egyben is lehet kapni a kijelzőt és a serial modult, de úgy általában drágább.
HDMi ->VGA + audio átalakítót [link]
DVB-T tunert [link]
gpio-hoz kábeleket, hdmi switch ha a géped monitorával osztozna a pi.
szenzorokat, kijelzőpket... bármit amit a magyar raspi témájú webshopokban is kapni, csak féláron.
Audio-video kábelt a jack aljzathoz.Meg sokminden mást, ami nem kapcsolódik a témához
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest