- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Kép beillesztésénél a ph képfeltöltőjét is használhatod, ami automatikusan csinál előnézeti kisképet.
Nem ragasztottad oda a kártya bedugását érzékelő pöcköt is? vagy esetleg szennyeződés miatt nem érnek össze azok az érintkezők (piros karika).
Megpróbálhatod úgy, hogy összezárod azt a két érintkezőt a nyákon a sárga karikánál.
Mondjuk a képen mintha kis égésnyom lenne ott.Ja látom ez nem saját kép, csak példa. -
DrojDtroll
veterán
Egyszer én is meg voltam ijedve mert az általad leírt jelenséget tapasztaltam. A kártya máshol tökéletesen működött szóval, csak arra tudtam gyanakodni, hogy pi lehet rossz. Sok próbálgatás után(ugyanazzal a működő kártyával) feladtam. Feltettem a pi-t a polcra dísznek. Később hozzám került egy másik kártya, gondolom megpróbálom hátha sikerül vele célt érni, és sikerült. Látom te már írtad hogy másik kártyával is próbáltad. Nem tudom mit lehet tenni ilyenkor.
-
azbest
félisten
Nekem első sorozatból való van, azt meg kellett patkolni, hogy lehessen visszatáplálni, mert polyfuse-ok vannak az usb porton. [link]
Komolyabb videóknál nálam is hajlamos volt fagyni. Ez abban jelentkezett, hogy folyamatosan világított a sárga led ('ok' feliratos ezen), ami a kártyaműveletet jelzi. Openelec alatt nincs swap és ha elfogy a memória, akkor vége. Azért próbáltam raspbmc-t mert az alatt teljes rendszer van (raspbian származék) és ott tudtam swap fájlt hozzáadni. openelec-re is be lehet lépni ssh-n. root felhasználó és openelec jelszó.
usb dvb-t tunerek közül az megy, amit a rátett rendszer támogat. Raspbian és openelec alatt valamiért köhögősen ment a nemrég legelterjedtebb it9135 (ebay-en 8 dolcsi körüli ezüsszürke [link]), de raspbmc alatt már 3.6-os kernel van, ott alapból megy az is jól, csak a firmware fájlt kell a helyére másolni. Az újabb rtl2832u+r820t [link] viszont még legfeljebb kézi hekkeléssel működik, mert még nagyon új.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó PC!! i7-9700/RTX2060 Super 8GB/32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- ÚJ CORE I7 12700KF GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3080TI 12GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Xbox Series X 1TB Játékkonzol! Ajándék Akkumulátoros töltőállomással!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest