- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Kép beillesztésénél a ph képfeltöltőjét is használhatod, ami automatikusan csinál előnézeti kisképet.
Nem ragasztottad oda a kártya bedugását érzékelő pöcköt is? vagy esetleg szennyeződés miatt nem érnek össze azok az érintkezők (piros karika).
Megpróbálhatod úgy, hogy összezárod azt a két érintkezőt a nyákon a sárga karikánál.
Mondjuk a képen mintha kis égésnyom lenne ott.Ja látom ez nem saját kép, csak példa. -
DrojDtroll
veterán
Egyszer én is meg voltam ijedve mert az általad leírt jelenséget tapasztaltam. A kártya máshol tökéletesen működött szóval, csak arra tudtam gyanakodni, hogy pi lehet rossz. Sok próbálgatás után(ugyanazzal a működő kártyával) feladtam. Feltettem a pi-t a polcra dísznek. Később hozzám került egy másik kártya, gondolom megpróbálom hátha sikerül vele célt érni, és sikerült. Látom te már írtad hogy másik kártyával is próbáltad. Nem tudom mit lehet tenni ilyenkor.
-
azbest
félisten
Nekem első sorozatból való van, azt meg kellett patkolni, hogy lehessen visszatáplálni, mert polyfuse-ok vannak az usb porton. [link]
Komolyabb videóknál nálam is hajlamos volt fagyni. Ez abban jelentkezett, hogy folyamatosan világított a sárga led ('ok' feliratos ezen), ami a kártyaműveletet jelzi. Openelec alatt nincs swap és ha elfogy a memória, akkor vége. Azért próbáltam raspbmc-t mert az alatt teljes rendszer van (raspbian származék) és ott tudtam swap fájlt hozzáadni. openelec-re is be lehet lépni ssh-n. root felhasználó és openelec jelszó.
usb dvb-t tunerek közül az megy, amit a rátett rendszer támogat. Raspbian és openelec alatt valamiért köhögősen ment a nemrég legelterjedtebb it9135 (ebay-en 8 dolcsi körüli ezüsszürke [link]), de raspbmc alatt már 3.6-os kernel van, ott alapból megy az is jól, csak a firmware fájlt kell a helyére másolni. Az újabb rtl2832u+r820t [link] viszont még legfeljebb kézi hekkeléssel működik, mert még nagyon új.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest