- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
Degeczi #30983 üzenetére
Igen, ez egy régi 17"-es monitor, amire azért vetődtem rá, mert nem 230 V-os, hanem 12 V DC tápja van, így egy tápegységről működhet majd az egész a Pi-vel együtt.
-
cinemazealot
addikt
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Degeczi #30583 üzenetére
Nem szabad PC elvárásokat támasztani egy néhány alkatrészből összedobott, régi mobiltelefonhoz hasonló - köze nincs az X86-okhoz - architektúráj,ú programozható hobby-cuccal szemben. A Raspberry Pi-k piszkosul olcsók a nyugati gyerekek számára és ők nem is akarják PC-nek használni, mint mi itt a szegényebb keleti végeken... : (
-
-
lkristóf
senior tag
válasz
Degeczi #30563 üzenetére
Persze értem én, eddig médialejátszónak használtam de már van tvboxom ami kiváltotta, és ha már van egy rpi-m akkor megcsináltam ilyen filmmegosztó központnak, oda töltöm le a filmeket amit hálózaton keresztül simán lejátszik a tvbox, csak ha gépre mozgatnám a filmet azt találtam lassúnak.
Internetes rádiónak is átalakítanám csak kéne hozzá valami érintőkijelzőt venni, hogy kényelmes legyen.
-
válasz
Degeczi #23564 üzenetére
3db ceruzaakkumulátort sorba kötve (~3,6V) simán mehet rá előtét ellenállás nélkül a fehér led. Mondjuk nem lesz túl fényes, de egy-két hétig világítani fog.
9V-os elemről is meg lehet oldani ellenállás nélkül, két fehér ledet sorba kötve. Viszont össze kell párosítani a ledeket, hogy kb. egyforma legyen rajtuk a feszültségesés, különben az egyik hamar kiég. -
petya220
senior tag
válasz
Degeczi #23544 üzenetére
Led-ből van pár,az nem izgat,hogy most kiégett volna-e vagy sem, csak hogy a pi-met ne öljem meg ><
Amúúúgy,help me... innentől nem csinál semmit a 3,14
Mi lehet a gond?
pi@raspberrypi:~ $ sudo apt-get update
Err http://mirrordirector.raspbian.org jessie InRelease
Err http://mirrordirector.raspbian.org jessie Release.gpg
Could not resolve 'mirrordirector.raspbian.org'
0% [Working] -
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Degeczi #10575 üzenetére
az elmélet és a gyakorlat közt mint tudjuk azért általában különbség van.. gyakorlatban egy irányba inkább 30MB/s az usb2.0 sávszélessége. Ha a megbízhatóságon nem változtattak és a sávszélességen továbbra is kell hogy osztoznak az eszközök akkor az még az erősebb procival is kevés lesz sztem. De filmezésre, tökéletes, csak ha emellet fileszerver, torrentre is használni akarjuk akkor arra nem alkalmatlan, hanem csak korlátozottan alkalmas.
-
Headless
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Anime filmek és sorozatok
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged