- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- 3DMark Vantage eredmények
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Összefoglalóba be kell tetetni!
Köszi, de szerintem max. egy linkként jelnjen csak meg ott. Az én blogom openELEC specifikus tippek/trükkök gyüjteménye. Reményeim szerint folyamatosan bővítem. A tematikája is elég zanzás, nincs benne sok következetesség, egymásra épülő tudás, bár igyekszem valami logikát találni a sorrendben.
A fejemben már készül egy hibajavítással foglalkozó fejezet. Talán ettől függetlenül érdemes lenne írnia vkinek a pi2-re kiadott "teljes" értékű (ARMV7)operációs rendszerekről. Legalábbis én szívesen olvasnék egy átfogó leírást, hogy pl. jelenleg milyen rendszerek érhetők el rá, vagy mikorra várható a megjelenésük.A rapberry pi pedig sokkal több mint az openELEC, mégha a többség valamelyik meédiacenter változatot futtatja rajt.
-
wassermann
Topikgazda
..."Na, ezért nem veszek én egyelőre Raspberry Pit-t. Nem fogok kínlódni"...
LámaZ,
az összes szakmai topikra jellemző, hogy az a 1000 ember, aki boldogul, legtöbbször csak olvassa a topikot vagy még ide sem téved. Az az 1 viszont akinek valamilyen nyűgje van, ír és itt kér segítséget.A topikok már csak ilyenek, messzemenő következtetéseket ez alapján bármiről levonni, szerintem teljesen felesleges...
-
anonym1s
őstag
Hali.
En total analfabeta vagyok a linuxhoz de 10 perc alatt beuzemeltem medialejatszonak az alabbi leiras szerint, ami az openelec wiki oldalan van, a windows ful alatt. Hiba meg mindenben van, nem csak a raspberryben.
1. Download Disk Imaging Software http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/
2. Download the latest OpenELEC Image http://openelec.tv/get-openelec
3. Extract the image using the freeware tool 7zip.
4. Insert your USB Stick into your system. It should appear as a new drive letter.
5. Extract the image so you have a file ending in .img
6. Extract the disk imager software and run Win32DiskImager
7. Select the image file and verify the destination drive letter is correct, then click write.When it is finished you can safely remove the card the USB Stick by right clicking on the drive in windows explorer and selecting eject.
-
azbest
félisten
Miért nincs vga csatoló?
A SoC nem támogatja alapból* ezért plusz alkatrészek vagy átalakítók kellenének rá, ami a pi megjelenésekor még nem fért be a költségvetésbe. Ezen kívül talán hely sem volt a számára. Némely alternatív kártyapécén bár van vga kimenet, de ahhoz is spéci kábel kell, mert nem akarták a nyák méretét növelni, hogy odaférjen a csatlakozó.
Sok monitoron van DVI, ami filléres passzív adapterrel ráköthető a pi hdmi portjára.
Manapság már nagyon olcsón lehet kapni jóféle hdmi-vga aktív átalakítót, ami még a hangot is kivezeti, például ez:
*: Gert ezt is megoldotta a 40 pines (A+, B+, 2B) változatoknál. Készített drivert és egy egyszerű covoxra emlékeztető vga kimenetet a pi-hez. Ezzen egyébként inkább az az extrája a szememben, hogy így egy pi-re egyszerre köthető két külön monitor. Úgy emlékszem a régi pi-knél azért terheli a procit is, de az új piben elég sok erő van. Ha legközelebb rendelek a farneltől, akkor beszerzek egyet, mert hajt a kíváncsiság.
(#11423) Jim Tonic
a composite is analóg
Ismerek olyan boardot, aminek a hdmi kimenete nem támogatja a dvi módokat.
Az allwinnerek egy részénél van vga is tüskesorra kivezetve. Ha jól értettem a Gert Vga 666 is egy kijelző vezérlésére is használható feature a broadcom soc-on, csak ő ügyesen úgy kombinálta össze a digitális szín információk mellé a pwm-ekkel a vezérlést, hogy vga legyen belőle. A kártyáján azt hiszem csak ellenállások vannak, amivel a covox hanghoz hasonlóan állítja elő az analóg színeket.
Valójában nem is kötözködni akarok, csak arra utalok, hogy minden attól függ, hogy milyen célokra szánják a soc-ot. -
a kütyü fejlesztőknek készül
Nem, nem fejlesztőknek készül. Oktatási célokra jött létre, aztán kinőtte magát.
Ugyanakkor
- miért kellene azon a "gépen" fejleszteni egy programot, ahol majd a program futni fog? (a futtatáshoz/teszteléshez simán eléred ssh-val, vagy akár remote desktoppal ha úgy tetszik)
- elég sok monitornak van HDMI bemenete
- használd hdmi/dvi konverterrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest