Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz sanzi89 #11848 üzenetére

Benne van a pakliban, hogy hibás pi-t fogtál ki, de ha más eszközökkel is van probléma, akkor vagy a hálózat vagy ahonnan lejátszod az okozza. Másold fel a problémás filmet egy pendrivera és próbáld arról. Valószínűleg simán vinni fogja. Ha úgy is problémás a film, akkor esetleg valami nagyon elvetemült módon van tömörítve, amit a hardveres dekóderek nem bírnak. Pécén meg szoftveresen lehet elmegy vagy a vidkariban lévő dekóder jobban bírja.

Négy és fél évig voltam rendszergazda munka mellett egy kollégiumban (kb 300 végpont + kb 30 másik egy nagy sebességű wifi bridgen át 1km távol lévő épületben), láttam pár vad dolgot a hálózatok kapcsán :) Valami broadcastot tol a hálóra, esetleg egy kábel két vége is bedugva ugyanoda. Vagy éppen valamelyik eszköz hibája miatt generálódik egy jó kis broadcast storm :) Szóval a helyedben sniffelném közben kicsit a hálózatot, megpróbálnám más gépről megosztva adatot átvinni a pire. A pi hálózatát szépen ki lehet ütni, ha 100Mbit közeli broadcast-tal megkínáljuk, amellett a gigabites eszközök még szépen elvannak, de a pi hálózata bedugul. Anno volt, hogy véletlen így ütöttem ki egy beléptető rendszert, mert csak 10-es hálózatot tudott az eszköz én meg broadcastra kitoltam 25Mbitet. Nem nevezném profinak magam ebben, mert inkább a fejlesztés érdekel, de azért nem vagyok elveszve sem teljesen a témában :)

Ha a tplink csak egy része a hálózatnak és van más router is, akkor érdemes csekkolni, hogy a pi milyen ip tartományból kap címet, ha több eszköz is futtat dhcp szervert, abból is tud vicces helyzet lenni. Főleg, ha switch helyett van betéve a tplink és mégis fut rajta olyan szolgáltatás, amire routerként lenne csak szükség. De ezek csak tippek máshol megélt hálózati zavarok tapasztalatai alapján.

Új hozzászólás Aktív témák