Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Acer M511: kompakt projektort próbáltunk ki
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
válasz Archttila #23305 üzenetére
Mivel ez Kínából jön, valószínüleg megfogják a VÁM-on, fizethetsz ÁFÁt, plussz vámkezelési díjat, azaz sokkal drágábban jössz majd ki. Persze itt kapsz egy csomó minden mást is, de például a táp kérdéses (az fdh-s tényleg jó minőségű), ez a ház eléggé törékeny (ha sikerül összerakni, akkor persze jó), a ventillátor teljesen felesleges. Azért sok sikert.
-
soldi3r
veterán
válasz Archttila #23308 üzenetére
Ha teheted vard meg a black fridayt a honap vegen, nem garantalt, de az esely megvan. Neha vannak ebayes akciok is, en 50%-kal olcsobban kaptam, csak ezert vettem meg. Szoval ha nem surgos, akkor turelem, en nem vennek kinait annyiert.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
félisten
válasz Archttila #23320 üzenetére
Miből jött össze a 4500 Ft többlet a listaárhoz képest?
Már csak azért is érdekes, mert mi is most rendelnénk még egyet. (Két hete is vettem egyet, azt pontosan a listaáron adták, mint ahogy nem is adhatják többért...)MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
-
válasz Archttila #23838 üzenetére
Milyen windows? Kér azonosítást? A pi-hez tartozó user/pass párost adod meg?
Újraindítás megvolt?
A testparm nem ad hibát?
+ nézd át a /var/log/samba/ könyvtárat. pl:
cat /var/log/samba/log.windowsosgépneve
cat /var/log/samba/log.nmbd
cat /var/log/samba/log.smbd[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
IstvánLászló
senior tag
válasz Archttila #23884 üzenetére
Szia! sati
Itt egy link aminek Pi a főtémája és Hálózati fájl szerver is téma, remélem ez segít is most neked.
Jelezném a számodra is hogy még csak egy kezdő user vagyok és remélem nem írtam butaságot.https://logout.hu/cikk/raspbian/nyomtatobarat/teljes.html
A linket én is mentettem magamnak is gondolva arra hogy lesz is majd egy Pi-m.
Üdv, IstvánPrivátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
-
McAdam6
aktív tag
válasz Archttila #23931 üzenetére
Samba gondom van nekem is a raspbiannal: path-ben szereplő mappát (pl. /home/pi/Music) elérem a Windowsban,de a kettővel alatta található almappákat (home/pi/Music/New/..) már nem!
chmodokat végigpróbáltam.
Furcsa, hogy sokáig jó volt, egyik napról a másikra romlott el, mintha egy frissítés kavart volna be.
Thx -
Csicsóka
őstag
válasz Archttila #26941 üzenetére
Ennek a megoldásnak van azért egy szépség hibája.
Ha az asszony úgy érzi, hogy nem volt elég a lakást takarítani, kell még egy kis törölgetés a letöltések közt is, simán letörölhet mindent.Kerülő megoldás, nem bántjuk umask értéket, hanem a pi user indítja a daemont, nem a debian-transmission user. Ekkor a létrejövő fájlok a pi user tulajdonába kerülnek, a config fájlok a /home/pi/.config alá kerülnek.
Igy a pi user (UID 1000) határoz a letöltött állományok sorsáról, más nem.Ehhez kis módosítás kell a systemd szolgáltatásban.
/lib/systemd/system/transmission-daemon.service-ben
User=pi
módosítást kell végrehajtani.
-
válasz Archttila #26965 üzenetére
Olvastam, de úgy gondolom, hogy ott más a gond. Ahogy én bekonfiguráltam (a samba-t is!), a számítógépről, samba megosztáson keresztül simán töröltem egy seed-elés alatt áló fájlt, aminek ez lett a vége:
Vagy nem értettem meg pontosan mit szeretnél, vagy amúgy is működnie kellene.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
pvt.peter
őstag
válasz Archttila #28047 üzenetére
Engem anno passzívnak jelzett egy adott torrent oldalon, ezért is forszíroztam tovább dolgot.
Feltölteni sem tudtam, végül amit linkeltem megoldotta a dolgot.Ettől függetlenül elképzelhető, hogy tényleg aktív voltál csak vmi magic miatt jelzett falsként a Transmission.
De a lényeg, hogy akkor most már minden úgy működik ahogy kell
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #28049 üzenetére
Csicsóka, köszönöm a segítséget sikerült megoldanom, most már pi userként fut a Transmission...
Lenne itt még valami! Amikor vettem a pi-t akkor egy 32GB-os kártyára dobtam fel a rendszert, (lévén ez volt csak itthon) viszont ez total overkill így vennék egy kisebb 8GB-os modellt és itt jön a lényeg: mivel csak 8GB kell így beruháznék egy kicsit drágább de gyorsabb, megbízhatóbb darabra. Ajánlanátok valamit?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Pé
senior tag
válasz Archttila #28055 üzenetére
Helló,
Kicsit a melegedéshez hozzászólnék. Pi3-at hajtottam nyáron direkt 100%-on, zárt, műanyag házban, a max CPU hőmérséklet 83 fok volt. Hogy ez sok vagy kevés, nem tudom, de nem használok hűtőbordát. Pláne azóta nyitott házat használok.
SD kártyáim ilyenek vannak, eddig hibátlanul működnek :
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #29069 üzenetére
Közben sikerült kideríteni a hiba okát, íme:
A lényeg, hogy a frissítés kikapcsolhatja az SMB 1.0/CIFS Clinet szolgálatatást ami megakadályozza, hogy elérjük a Samba hálózaton lévő eszközöket.
Szóval nincs más dolgunk mint bemenni a control panel Turn windows features on or off menüpont alá, és visszakapcsolni a már fent említett szolgáltatást:[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Gdi
senior tag
válasz Archttila #29070 üzenetére
Konfigold fel a sambád, hogy 2es verziót (is) szolgálja ki. Én általában kényszerítem arra.
Az az 1.0 jó, hogy ki van kapcsolva. Windows XP-vel együtt szépen, nyugisan engedjük elsmb.conf-ba:
min protocol = SMB2
protocol = SMB2minimum 3.6, de inkább 4.2es samba legyen.
Vagy igen, NFS.[ Szerkesztve ]
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Fecogame
veterán
válasz Archttila #29078 üzenetére
Én beállítottam SMB3-asat magamnak ( ha már erősítjük a security-t, akkor legyen az elérhető legjobb ).
Tesztelni Android-os telefonról az AndSMB nevű programmal csináltam.
smb.conf fáljba ezeket állítottam be a biztonság növelésére a [global] részhez:
server min protocol = SMB2
client min protocol = SMB3
only guest=no
public=no
LANMAN auth = no
NTLM auth = no
invalid users = rootLassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Fecogame
veterán
válasz Archttila #29094 üzenetére
hozd létre a fájlt, amit hiányol:
touch /var/run/samba/smbd.pid
Majd próbáld meg újraindítani:
sudo service smbd restart
Utána pedig nézd meg a státuszát:
sudo service smbd status
Tesztelésként ki tudod úgy is próbálni, hogy adott sorokat kikommentelsz az smb.conf fájlban, majd restartolod a service-t. Én is így csinálom, ha gubanc van
Ha még mindig nem megy, akkor a legutolsó parancs (status) eredményét másold ide.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest