Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

eh, meglett hogy mitől instabil az 512-es raspim. Az smsc chip az amihez ha hozzáértem, akkor azonnal eldobta a fájlrendszert. Már nem arra gondolok, hogy elrontja, hanem szimplán mintha kihúznám az usb merevlemezt, amiről fut. Nyakonöntöttem fluxszal és pici hegyű pákával végigmentem mind a 64 ponton ahol forrasztva van. Így már nem fagy ha megérintem a chip hátát. Viszont a mellette lévő nyákon is van olyan pont, amit megérintve leválik a winyó. Ezt nem tudom kipróbálni a régi pin mert ott nem férek oda a bordáktól.

Erre mondta haver, hogy ne fogdossal :D Igaz, de a hőingadozás is bekavarhat ha kontaktos valami. Így tehetek rá bordát és remélhetőleg nem fagy le attól, ha hozzáérek mert arrébb akarom tenni.

Azért játszom a merevlemezzel, mert nagyobb programokat akarok lefordítani. Cross compile kapcsán egyébként egy jó blogbejegyzést is találtam. Ő hálózaton felcsatorja a pi fájlrendszerét linuxos gépre és cross-compileval fordít. [link] Én első körben magán a pi-n szeretnék ezt-azt cross toolchainnel icecc segítségével bevont pécével. Bár való igaz, pécén fordítani hatékonyabb.

Új hozzászólás Aktív témák