- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Illetve még felmerült bennem, hogy legyen microSD, és hátha idővel ráveszem magam egy low profile adapterre, de 2k alatt nem kapni, nekem meg annyit nem ér (normál van). Nem tudom, jobb-e a microSD-s kínálat, de talán +1 hibalehetőség az adapter miatt, és ha nem lowprofile, nem is nyertem vele semmit.
Ja amúgy pár szóban a célokról még: fogalmam sincs
egyelőre kísérletezés, játék, ismerkedés a minipc, mikrokontrollerek világában, kapcsolók, szenzorok működése, ilyesmik. Alapvetően nem áll nagyon messze tőlem a téma, és távolról foglalkoztam már hasonlókkal (no meg linuxszal, programozással is), de ilyen közelről még nem piszkáltam, szóval meglátjuk mit sikerül összehozni, kezdésnek szerintem jó lesz az RPi, aztán majd alakul.
A nagyon végső cél egy repülő robot, ami sört tud hozni a hűtőből, de az talán odébb van
Egyelőre örülök, ha egy marék led világít majd.
Most lettem figyelmes erre a tegnap megjelent logoutos Arduino cikkra, esetleg többeket érdekelhet
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Óvodások homokozója
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest