Új hozzászólás Aktív témák

• kis.zsolt

aktív tag

válasz MaCS_70 #46126 üzenetére

Én egy Linuxban nagyon nem járatos és nem fejlesztő vagyok, ezért kéretik piciny írásomat a megfelelő módon kezelni:

Azt lehet mondani, hogy az állításban van igazság, de nem feltétlenül kell a Debian-alapú rendszert elvetni a Home Assistant használatától.

Valóban igaz, hogy a Debian általában a stabil verziókra szavaz és az újabb, frissebb verziókat lassabban fogadja be, mert alaposan teszteli azokat, mielőtt azokat hivatalosan is bevezeti. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Debian-alapú rendszeren nem lehet használni a Home Assistant-ot, vagy más szoftvert, aminek újabb Python verziókra van szüksége.
    Ha valaki mindig az abszolút legfrissebb verziókat szeretné használni, akkor valószínűleg jobb választás a Manjaro, amely egy Arch Linux-alapú disztribúció, és folyamatosan frissül.
    Azt is megemlíteném, ha egy stabil és megbízható rendszert keresünk, akkor a Debian-alapúak továbbra is jó választás lehetnek.

Konkrétan nálam Rpi3 és RPi4 is hordoz/hordozott HA-t, méghozzá mindig a legfrissebb RPiOS alatt (most már a 64 bitessel megy és csak a Pi4-esen fut).
    Emellett Ubuntu Server 20.04 LTS is futott a Pi4-es 64 bittel, de ott gondok akadtak a Raspberry konfigurációk beszűkülésével, így inkább visszaálltam az RpiOS-re.

De ahogy az elején említettem, én egy megtestesült Linux-antitalentum vagyok, ezért amit mondok, mindig fenntartásokkal kell fogadni ebben a témában.

Új hozzászólás Aktív témák