- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Ráműthető a Linux PlayStation 5-re, de csak egy boot erejéig
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- A kínai felsővezetés blokkolhatta Mark Zuckerberg óriási AI üzletét
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Fujifilm X
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Elakadtam, segítséget kérnék. Tegnap végre rászántam magam, hogy feltelepítsem a HASS az ssd-re. RPi4B 4GB-os modell, sd kártyára kiírtam az usb bootot, megvártam, amíg villog, majd áramtalanítás után rádugtam az ssd-t ebben a házban. Táp vissza és vártam a csodát. Nagyon sokáig...
5-10 perc múlva a pi megjelent a routeromban (már előre fixáltam az ip-t), de csatlakozni nem tudtam rá. Vártam hát tovább. 20 perccel később (vagyis már majdnem fél óra eltelt az első boot óta) próbálkoztam rácsatlakozni, de nem ment. Ekkor újrakezdtem mindent előröl.Eredmény ugyanaz, bár azt láttam, hogy lehet, hogy sok idő, amíg feltelepül (de hát ssd-ről van szó!), ezért elmentem aludni. Reggelre a helyzet nem változott: nem elérhető.
Mindent újra előröl egy másik gépen. Pingelni tudom a pi-t, de a 8123-as port elérhetetlen.
Reboot. Nincs változás. Ezután rákötöttem a pi-t egy monitorra (eddig azért nem, mert a gépet ki kell kapcsolni, amin eddig próbáltam elérni...). Sd kártya be, boot, képernyő zöldre vált, mehet az ssd. Boot. Látom a sorokat pörögni, bár nem túl gyorsan. Aztán:
(a képek több próbálkozásból vannak
)És persze nem lehet elérni, amit nem is csodálok, hiszen nem megy végig a telepítés (több, mint 10 percig futott a telepítő).
Szerintetek mit tehetnék, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- GAMER PC RTX 4080 SUPER, Ryzen 7 7800X3D, 1TB SSD, 32GB RAM
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- ASUS M3402WFA AIO PC leárazás!!!
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ADVANTECH SQFlash 512 GB SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
wassermann