-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Sanyi.mTs #42720 üzenetére
Annó a 256MB-os pi1-esen is futott a libreelec és ment vele videólejátszás. És a pi zeroval is. A h264 videót hardveresen játsza le. A pi1-en a proci erő a spécibb HD hang kodekekhez volt kevés, de a simákat az is vitte.
Valahol azt írták, hogy bordával 1.2GHz-re is felhúzható, ha teljesítmény kell. (a 3-asok 1.2 volt alapból). Nekem borda nélkül 60 fokot közelítette 1.0-en.
A zero2 lényegében egy pi3 modelA+ még tovább csökkentve, visszafogva. Anélkül, hogy próbáltam volna, simán vinnie kell libreelec-kel a h264 videókat akár hd hanggal is szerintem.
Azt nem tudom, lehet -e hozzájuk venni hardveres mpeg2 és vc1 codec-et, mint a többi pi4 előtti fajtákhoz.Viszont nem tudom a libreelec már támogatja-e a zero2-t. Lehet elindul régebbi os is, mert nem változott sokat a hardver. Csak lehet rossz órajelen futtatja és akkor instabil lehet.
Viszont érdekesség, hogy a zero2 termékazonosítója a pi400 előtti. És az alapítvány oldalán is áprilisinak írja a raspberry pi os-t, nem adtak ki új verziót. Szóval lehet már tavasz óta támogatott minden (a wifi lehet kérdéses, mert az másik ezen).
Új hozzászólás Aktív témák
- Wuthering Waves
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 500GB SSD , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest