-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
pube111 #39996 üzenetére
Debianra épül, van önálló install is, ami tartalmazza a lecsupaszított Debian-t + OMV-t, vagy egy Debian minimal szerverre is felrakható csomagként.
Előbbi esetben csinálsz egy telepítő pendrive-ot, vagy flash-elsz egy mikroSD kártyát, aztán a többit webes GUI-ban megcsinálod. -
pube111
senior tag
Köszi
-
-
pube111
senior tag
Melyik os a legjobb arra, hogy belső hálózaton megosszak egy usb hdd-t? Semmi más feladata nem lenne, csak smb és ftp. Egy android mediabox onnan játszaná le a médiát, és oda töltene le.
-
Bile Demon
őstag
válasz
UberMutant #39992 üzenetére
OK. Ez volt még az előzményekben, amire rá tudtam bökni, amúgy a címsort se találtam a káoszban.
-
UberMutant
őstag
válasz
Bile Demon #39991 üzenetére
ez már nem az az index. nézz rendes oldalt.
-
_q
addikt
-
-
inos
csendes tag
köszönöm szépen a válaszokat
Pi Zero W elég lenne NAS szervernek + Pi-Holehoz, vagy inkább egy több magos erősebbet nézegessek (pl Pi 4) ?
Nyilván csodát nem várok, az adblock téren, de bármilyen javulás jó lenne, már nagyon agresszíven tolják az ember képébe mostanában.
De, ha a pc-s adblock működik csak meg lehet oldani itt is valahogy a youtubeot is. Valamilyen külső listáról, legalábbis remélem. Gondolom ez egy örök harc, az egyik oldal azt akarja, hogy legyen, a másik, hogy ne. -
jerry311
nagyúr
Pi-hole teljesen jól működik, ha eredeti céljának és feladatának (DNS szűrő) megfelelően értékelik. Ha azt méred mennyire tud fára mászni egy hal, akkor csalódni fogsz, a Pi-hole nem reklám blokkoló. Fekete-fehér, nincs szürke: egy domain lehet tiltva vagy engedélyezve, előbbi esetben semmi sem elérhető (se tartalom se reklám), utóbbi esetben minden.
-
-
-
Shade45
senior tag
OMV és azon belül Dockerben Pi-hole.
Rpi4 2GB
Sok dolgot kiszűr, de pl youtube reklámokat nem fogja tiltani egymagában, PC-n ajánlott a ublock origin kiegészítő a böngészőhöz, a kettő együtt már nagyon szép eredményt ad!
Pi-holenak inkább az otthoni hálózatot használó kisebb/másodlagos eszközöknél látom értelmét (mobil, tablet, stb), de ezek sem lesznek 100%-ig reklám mentesek, használj bármilyen szűrőlistát is a hole-ban... -
inos
csendes tag
Pi-hole-t és NAS szervert tudok egyszerre futtatni valamelyik Raspberry Pi-on? Illetve melyiket ajánljátok erre?
Mennyire működik jól a Pi-hole egyébként manapság? Csak külföldi videókat néztem eddig róla.köszi
-
Sinu
senior tag
Sziasztok,
Érdekel ez a rpi, úgyhogy rendeltem most egyet, egész jó akcióban van a pi 4 model b 2gb. Okosotthont szeretnék majd rá applikálni, leváltva a jelenlegi mi home rendszert. Azt gondolom, hogy ilyen felhasználás mellé nem kell aktív hűtés, szóval vehetek hűtés nélküli házat, meg tudnátok ebben erősíteni? Vagy vegyek valamilyen 1 ventis hűtést, ártani nem árt alapon?
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Szívesen kipróbálnám, hogy mire képes a Pi, ezért gondolkodok rajta, hogy veszek egyet.
Zenelejátszó/mediaszerver/ stb. Ami viszont érdekelne, hogy pl. youtube-ot tudok-e lejátszani rajta? -
_q
addikt
válasz
Rozadj #39969 üzenetére
Szia!
Dockerrel ddclient tud ilyet, de én kicsit összetettebben használom, amire neked nincs szükség ezért linket nem tudok adni részletesebben.
Szerk.
De ha esetleg érdekel nézd meg stigma leírását az OMV+Portainer link alatt. Ha kiszeded belőle ami neked kell akkor lehet össze tudod ollózni a működő megoldást. Itt cloudflare + domain megoldással van szemléltetve. -
Rozadj
csendes tag
Sziasztok. Van egy domain címem, amit szeretnék beállítani a pi-hez, hogy távolról is elérjem.A routerem dinamikus ip-t használ. Tud ebben segíteni valaki, vagy egy leírást linkelni ?
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Pi4 b2-re megy már a dts-hd, dolby truehd passtrough? -
tendetiti
tag
Sziasztok!
2 eve hasznalok egy 3b+ -t Libreleccel - Kodival, filmnezesre, tv nezesre.
Ma (koltozes utan, ujra mindent osszedugva) nem indul. Az egyik piros led vilagit az oldalan, illetve a radugott kulso HDD is felporog. Probaltam masik tapkabellel (mindketto gyari) illetve masik HDMI-vel. Semmi. Gondoltam formazom a micro SD-t es ujratelepitem a NOOBS-t a win 10 azt irja nem formazhato. Mi lehet a gond?
Elore is koszi a segitseget.
(Bocs, hogy ekezet nelkul irok, angol billentyuzet.)
Udv. -
azbest
félisten
válasz
crissprivat #39957 üzenetére
kodi logban lehet info, hogy mi a bánata - nem éri el, vagy nem ismeri a formátumát vagy mi...
De gyanús, hogy a kis felbontású más codec-et használ. -
Gabesz87
veterán
válasz
crissprivat #39955 üzenetére
Igen, ezt külföldi (github-os) fórumokon is olvastam, de nekem nincs ilyen. Nem az az ablak jelenik meg! Itt a linkelt képen is látszik alul az Advanced lehetőség, amin belül az unsafe-re kellene kattintani. Nekem csupán az az üzenet jön elő, ami a linkemben látszik.
-
crissprivat
senior tag
Saját apikat használok, szóval azzal nem lehet probléma, gondolom.
Köszi a linket, utánaolvasok mit is írnak.Gabesz 87, a másodiknál menj a speciálisra, balra lent és utána katt az alsó linkre. Talán így menni fog.
-
Gabesz87
veterán
válasz
azbest #39953 üzenetére
Igaz nem Pi-vel, de én is API Youtube problémával küzdök. Hátha valaki tud segíteni
-
azbest
félisten
válasz
crissprivat #39952 üzenetére
ha nem saját api kulcsot használsz, akkor lehet elfogyott a kerete a közösnek. Újabban rendes youtubon is észrevettem, hogy h264 formátumban már csak 720as minőségűt dob fel némelyik videónál (h264ify mellett), míg régebbi videóknál még volt 1080 is. Talán kezdik leépíteni ezeket, mivel már régóta vp9 a preferált. Ezt meg nem tudják a pi-k hardveresen.
A kodi youtube addon fórumban volt tán olyan leírás, ami segíthet [link]
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Van egy 2es és egy 4es rpi-m. Médialejátszóként használom és youtube nézésére öket. A legfrissebb libreelec fut mind a két gépen. Az utóbbi napokban elég sok youtube videót nem játszik le, kidob, mielött elindulna. Mindkettönél ugyan ez van. Mi lehet a baj, google megint változtatott valamit, nem tudjátok? Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest