Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- reMarkable - paper tablet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sapphire Trixx
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Nehézzé teszi az új Steam eszközök kiadását a memóriapánik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Ez abszolút javasolt minden Pi tulajnak, micro SD-ből sose elég, amúgy is szerintem minden háztartásban akad pár darab. Én már a Pi4-et (server) és a Zero W-t (fejlesztőeszköz) is annyira belaktam, hogy ha kísérletezni kell, akkor egy SD-re ráhúzok egy friss rendszert, és inkább azzal kísérletezgetek. Direkt készítettem egy 4 GB-os kártyára egy alap, univerzális rendszert, a legfőbb beállításokkal, programokkal (univerzálisan akár a Pi-hez, akár a Zero-hoz) és lementettem a Rufussal image-be. Ha kell, az egyik üres kártyára ráhúzom 10 perc alatt és már a belakott rendszer helyett azonnal használható.
Amúgy szerintem SD kártya minden háztartásban kallódik bőven, én van hogy egy konferenciáról rakat pendirve és micro SD kártya társaságában távozom, ami része az ajándékcsomagnak. Nyilván többségük noname és pár gigás, a fényképezőgépembe nem merném betenni, de ilyen célból bőven jó.Mos hogy így megnéztem a fiókban, ezeket találtam (talán a 8-as kivételével mind ingyen volt):
- 2 db 256 MB
- 1db 2 GB noname
- 1db 2 GB Samsung
- 1 db 4 GB Kingston
- 1 db 4 GB noname
- 1 db 8 GB Samsungés aktív használatban, prémium, gyors SDXC kártyák:
- 1 db 16 GB Kingston (Zero W-ben)
- 1 db 32 GB Samsung Evo Pro (BitLockerrel titkosított, a céges laptopon használt személyes fájloknak, pendrive helyett, mivel a Lenovoban lévő kártyaolvasó elrejti, nem lóg ki, mint a pendrive)
- 1 db 64 GB Samsung Evo Pro (fényképezőgépben)
- 1 db 128 GB Samsung Evo Pro (Pi4-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- reMarkable - paper tablet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Battlefield 6
- Rövid teaserrel erősítette meg a Google a Pixel 10a érkezését
- Sapphire Trixx
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- Formula-1
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V051 - DDR4 - INTEL i5-12400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V018- DDR4 - INTEL i5-10400F - 16GB RAM - RTX 3060 12GB - 1TB SSD- HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V071- DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060Ti - 1TB SSD - HITELRE IS!
- GARANCIÁLIS! Intel Ultra 7 265KF+Asus RTX5080+64GB 6000Mhz RAM+2x1TB Nvme SSD+Asus ROG B860F Wifi7
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4207
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

wassermann