Hirdetés
- Hobby elektronika
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Ez abszolút javasolt minden Pi tulajnak, micro SD-ből sose elég, amúgy is szerintem minden háztartásban akad pár darab. Én már a Pi4-et (server) és a Zero W-t (fejlesztőeszköz) is annyira belaktam, hogy ha kísérletezni kell, akkor egy SD-re ráhúzok egy friss rendszert, és inkább azzal kísérletezgetek. Direkt készítettem egy 4 GB-os kártyára egy alap, univerzális rendszert, a legfőbb beállításokkal, programokkal (univerzálisan akár a Pi-hez, akár a Zero-hoz) és lementettem a Rufussal image-be. Ha kell, az egyik üres kártyára ráhúzom 10 perc alatt és már a belakott rendszer helyett azonnal használható.
Amúgy szerintem SD kártya minden háztartásban kallódik bőven, én van hogy egy konferenciáról rakat pendirve és micro SD kártya társaságában távozom, ami része az ajándékcsomagnak. Nyilván többségük noname és pár gigás, a fényképezőgépembe nem merném betenni, de ilyen célból bőven jó.Mos hogy így megnéztem a fiókban, ezeket találtam (talán a 8-as kivételével mind ingyen volt):
- 2 db 256 MB
- 1db 2 GB noname
- 1db 2 GB Samsung
- 1 db 4 GB Kingston
- 1 db 4 GB noname
- 1 db 8 GB Samsungés aktív használatban, prémium, gyors SDXC kártyák:
- 1 db 16 GB Kingston (Zero W-ben)
- 1 db 32 GB Samsung Evo Pro (BitLockerrel titkosított, a céges laptopon használt személyes fájloknak, pendrive helyett, mivel a Lenovoban lévő kártyaolvasó elrejti, nem lóg ki, mint a pendrive)
- 1 db 64 GB Samsung Evo Pro (fényképezőgépben)
- 1 db 128 GB Samsung Evo Pro (Pi4-ben)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Milyen routert?
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest