Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Blu-ray lejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Juhú, tegnap játszottam kicsit a gertvga 666-tal pi2-vel. Kellett kicsit keresgélnem, hogy lehet aktiválni a két képernyőt egyszerre vele. Busterrel bejött firmware változatban úgy tűnik a régi pi-re is él pár config.txt kapcsoló.
max_framebuffers=2
és nagyjából ez amit írnak [link], bár láttam több kapcsoló is van a gpio más szolgáltatásainak tiltására, de lehet azok alapból nem aktívak.A vga képe egyébként kicsit zizi, nem tudom, hogy ez általánosan jellemező, vagy csak a példányom miatt. Youtube-on láttam egy videót róla [link], de máshol nem olvastam ilyen panaszról.
Két képernyőn két különböző fullhd videó játszása úgy látom, hogy limitált, két 30 fps-es még elmegy, de láthatóan akadnak, h264 órajelnövelés valamiért mintha nem működne. Majd teszek egy próbát, hátha egyiknek mpeg2 -nek kell lennie, hogy codec licensszel külön modullal játsza le és ne akadjanak.
Múltkor beszélgettünk itt valakivel a pi4 kapcsán hasonlóról, ezért is próbáltam ki a régi pi estén mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Blu-ray lejátszók
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung kuponkunyeráló
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- GAMER PC - R5 5500/RX 5700 XT 8GB/16GB RAM/500GB SSD/600W/W11 PRO
- Gamer PC - R5 4500, RTX 2060 Super és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 3600/3060Ti/256Gb SSD/16GB Ram/500W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann