Hirdetés
- Mostantól több képkockát generálhat az új Arc meghajtó
- Önmagában is értékesíthetőnek tartja a Vera CPU-t az NVIDIA
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Rég elfeledett képaránnyal nyúzhatjuk a múlt nagyjait az AYANEO kézikonzoljával
- Ráncfelvarrás után marad nagyjából ugyanaz a Minsforum OCuLinkes mini PC-je
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan
üzenetére
Az xbmc azért szenved annyira, mert kevés neki a gpu memória. Újabban úgy trükköznek, hogy a grafikus felület csak 720p felskálázva 1080p-re, így elfér benne. A videó attól 1080p marad. Ezen kívül már működik a zoom funkció is, így lehet képarányt váltani xbmc-ben. A legfrissebb firmware-ben pedig már bob deinterlace is van (ez még csak githubon van fenn).
Újabban hivatalosan is engedik 1000/500 beállítás mellett hajtani a pi-t, ami megint csak dob a teljesítményen. A samsung ramosok valsz bírják is. Az xbmc meg egyébként is bugos, mert eszi a cpu időt a kezelőfelületet nézve, ezt valamennyire már javították, de még mindig nem tökéletes.Ahogy írtam a kis monitorommal probléma van natív felbontásán. 1280x720p -re álíltottam be és így meg kihúzta függőlegesen is - rossz lett a képarány - ezt korrigáltam az xbmc felületén a felbontás rész alatt lévő kalibrációval
A legfrisebb build egyébként elég vacakul működött, megint egy bugosabb időszakuk van.Ja igen, korábban kipróbáltam a video kimenetet. Egy tévé tunerrel rögzítettem róla videót. Azon egész korrektül nézett ki. Először csak zajt mutatott, de aztán rákeresve kiderült ,hogy az xbmc egyik konfig fájlában ki kellett vennem egy értéket - ha jól emlékszem a CEC támogatást. Annó írtam is ide erről. Pal módban egész korrektül nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy komplett erőbázis ami bármilyen csatára felveszi a harcot a megfelelő kártya mellett.
- AKCIÓ GAMER PC AMD Ryzen 5 7500F/ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI/Asus DUAL-RTX3060TI/32 GB DDR5
- GAMER PC! Intel i5-14400 / RTX 4070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w Gold! BeszámíTOK
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Ti / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Lian LI LANCOOL 207 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A legfrisebb build egyébként elég vacakul működött, megint egy bugosabb időszakuk van.
wassermann