- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #3031 üzenetére
Az xbmc azért szenved annyira, mert kevés neki a gpu memória. Újabban úgy trükköznek, hogy a grafikus felület csak 720p felskálázva 1080p-re, így elfér benne. A videó attól 1080p marad. Ezen kívül már működik a zoom funkció is, így lehet képarányt váltani xbmc-ben. A legfrissebb firmware-ben pedig már bob deinterlace is van (ez még csak githubon van fenn).
Újabban hivatalosan is engedik 1000/500 beállítás mellett hajtani a pi-t, ami megint csak dob a teljesítményen. A samsung ramosok valsz bírják is. Az xbmc meg egyébként is bugos, mert eszi a cpu időt a kezelőfelületet nézve, ezt valamennyire már javították, de még mindig nem tökéletes.Ahogy írtam a kis monitorommal probléma van natív felbontásán. 1280x720p -re álíltottam be és így meg kihúzta függőlegesen is - rossz lett a képarány - ezt korrigáltam az xbmc felületén a felbontás rész alatt lévő kalibrációval
A legfrisebb build egyébként elég vacakul működött, megint egy bugosabb időszakuk van.
Ja igen, korábban kipróbáltam a video kimenetet. Egy tévé tunerrel rögzítettem róla videót. Azon egész korrektül nézett ki. Először csak zajt mutatott, de aztán rákeresve kiderült ,hogy az xbmc egyik konfig fájlában ki kellett vennem egy értéket - ha jól emlékszem a CEC támogatást. Annó írtam is ide erről. Pal módban egész korrektül nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- PlayStation 5 Pro teszt
- Xbox Series X|S
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- Új DDR5 Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Új DDR5 Gamer PC i5-12-14400F -ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Lenovo S510 tower, i5-6400, 8GB DDR4, 500GB SSD Samsung 970 EVO, 500GB HDD
- Új Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb DDR4/600-850W 2-4Év Gar
- Legion RTX 5090-es gép kerestetik
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest