- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
Sikerült benéznem azt hogy a szenzor rajzánál bottom view (alulnézet) van. Én meg felülnézetnek néztem, nem tudom miért. Persze így már értem miért tűnt úgy hogy fordítva kötöm be a szenzort. Áhh...
Szóval, összeraktam és elsőre fordítva kötöttem be a DS18B20-at, tehát a GND-jét raktam 3.3V-ra, a 3.3V-ot meg a GND-re. Nem is működött, nem látta a devices-ben (igaz ekkor még nem írtam bele a config.txt-be), és nem értettem elsőre, hogy miért. Aztán leesett... Kikapcsoltam.
Lehet ettől baja? A raspberry pi-t érheti károsodás? Kb. 5-10 percet ment így. Annyit tudok hogy a táp a Pi-röl (Pin1) az 3.3V DC az egyenáram, de nem értek hozzá, azért kérdezem.Akkor vettem észre mikor ezen leírás alapján elindultam, keresve a hibát miért nem működik.
Miután megfordítottam a helyes állásba a szenzort, bekapcsoltam a Pi-t. Megtörtént a config.txt módosítása, a kettő db sudo modprobe parancsot beírtam. Mérni mér, és ha megfogom, majd elengedem, változik a hőmérséklet is.Kép róla, jól bekötve:
Másik kérdésem: minden egyes DS18B20 elé külön-külön kel egy 4K7 ellenállás?
Tehát, ha egy második szenzort akarok alkalmazni, akkor a képen látható összeállítás mögé ugyanazon sorokba hasonló módon berakok egy 4K7 ellenállást és egy szenzort? (Persze az ABCDE és FGHIJ össze volna kapcsolva, azt már tudom hogy egy-egy sor középen meg van szakítva.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory: Nikke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Star Trek
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest