Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljesen a játékosok szolgálatában
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
azbest
üzenetére
Ez jó. Én már annak örülök, hogy a filmekben végre leszoktak a 255 feletti számokról az IP címeknél...--------------------------------------------------------------------------------
Ma sikerült a Zero-ra SSH-n csatlakozni USB-ről. Ezúton is köszi a segítséget drogerynek.
Persze olyan nincs, hogy valami out-of-box működjön.
Módosítottam a két konfigfájlt, de csak nem látta raspberrypi.local címen. Aztán rájöttem, hogy fel kell tenni a bonjour-os apple motyót... Ekkor még mindig se kép se hang. Aztán rájöttem, hogy az USB port helyett a PWR-be dugtam a tápot...
Így már legalább megváltozott a hibaüzenet... Mert nem volt engedélyezve defaultba az ssh. ssh néven egy üres fájl és kész... Na végre puttyal tudtam kapcsolódni... De ekkora láttam, hogy RDP-vel is rá lehet menni... Feltettem az xrdp-t, de valamiért nem akart csatlakozni, de szerencsére más is belefutott már ebbe. Le kellett szedni az xrdp, tightvncserver vnc4server csomagokat és az alábbi sorrendben telepíteni: Előbb tightvncserver azután xrdp. Így végre ment a távoli asztal is.
Egyelőre ismerkedem a rendszerrel, de akadt rögtön két kérdésem:
1. Python fejlesztéshez milyen IDE-t használtok? Egyáltalán hogyan megy a fejlesztés/tesztelés. Egyenesen a Pi-n megy a környezet vagy Host gépen íródik a kód és csak ki van telepítve a Pi-re?2. Szeretnék szenzorokat vásárolni. Lehetőleg pontos, jó minőségű alkatrészeket keresek normális driverrel. A téma a gázok és tulajdonságaik. CO,CO2, páratartalom, hőmérséklet...stb. Merre nézelődjek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Wise (ex-TransferWise)
- iPhone topik
- Civilization V
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA!
- CSÚCS GAMER! 13900KS/ Astral 5080 / Z790 APEX / 48GB 8000MHz / 2TB NVMe / 860w Platinum! BeszámítOK
- ASIC Miner HW/SW/OC Optimalizálás (NerdQAxe++, Nerd Octaxe, Bitaxe, stb.)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/5080 +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Új Gamer Gép - ASRock B760M, Intel I5 14400F, 32GB DDR5, RTX 3080, 1 TB M.2 SSD, 750W
- Eladó Xiaomi Mi 11 Lite 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i7-10610U, 8GB DDR4) Akció!
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez jó. Én már annak örülök, hogy a filmekben végre leszoktak a 255 feletti számokról az IP címeknél...
Módosítottam a két konfigfájlt, de csak nem látta raspberrypi.local címen. Aztán rájöttem, hogy fel kell tenni a bonjour-os apple motyót... Ekkor még mindig se kép se hang. Aztán rájöttem, hogy az USB port helyett a PWR-be dugtam a tápot...
wassermann