Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Döbbenetes csörte zajlott le az AMD és a SemiAnalysis között
- NAS vagy minigép? Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hamarosan AI intézi a terméktámogatást az Intelnél
- Gaming notebook topik
- Objektívek topikja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Helo. Vegul elertem,hogy ket gombbal tudjam wiringPi segitsegevel a szenzor mereset elinditani es megallitani.
Az egesz programot terminalbol inditom
sudo ./start -l.Na most jonne az amit Te mondtal meg anno
"Nem teljesen értem, mi az, hogy ebbe a progiba bootoljon. Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal, így elindul a programod, aztán figyelné valamelyik I/O pint, a többit meg lekezelni a progiból."
Mert az 1 gombbal elinditom a mérést, a másikkal exit(0) paranccsal befejezem a program futását.
Igy viszont még nem 100%s amit én szeretnék.
Bekapcsolom a raspberry-t akkor automatikussan induljon el ez a program. Ne kelljen terminalbol elinditanom. Majd ha ki is lepek a (befejezem exit(0) -val) , lenne egy harmadik gomb amivel ujbol az egeszet ujra tudnam inditani,hogy varja az elso gombot.Ez amit mondtal "Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal". Errol egy kicsit tudnal irni ,mert abszolut nem ismerem a crontabbát ? - ezzel lehet kicsit bonyolultam C programot is elinditani? mert olvastam mar hogy python scripteket el lehet konnyen inditani bekapcsolasnal abban induljon, de bonyolultabbat mar nem igen tud kezelni a python megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Döbbenetes csörte zajlott le az AMD és a SemiAnalysis között
- További aktív témák...
- Itachi! Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D/ 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB Nvme SSD
- i5 12500/ 32GB DDR5/ RTX5060/ 1TB m.2 SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- !AKCIÓ+GARI! GAMER PC Intel Core i9-14900K/ASRock Z690 PG Riptide/RTX 3080 10GB/32 GB DDR4 3200 MHz
- Asztali PC , R7 5700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , i7 8520K , RX 6600 , 16GB DDR4 , 960GB NVME
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Beszámítás! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4279
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann