Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Helo. Vegul elertem,hogy ket gombbal tudjam wiringPi segitsegevel a szenzor mereset elinditani es megallitani.
Az egesz programot terminalbol inditom
sudo ./start -l.Na most jonne az amit Te mondtal meg anno
"Nem teljesen értem, mi az, hogy ebbe a progiba bootoljon. Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal, így elindul a programod, aztán figyelné valamelyik I/O pint, a többit meg lekezelni a progiból."
Mert az 1 gombbal elinditom a mérést, a másikkal exit(0) paranccsal befejezem a program futását.
Igy viszont még nem 100%s amit én szeretnék.
Bekapcsolom a raspberry-t akkor automatikussan induljon el ez a program. Ne kelljen terminalbol elinditanom. Majd ha ki is lepek a (befejezem exit(0) -val) , lenne egy harmadik gomb amivel ujbol az egeszet ujra tudnam inditani,hogy varja az elso gombot.Ez amit mondtal "Én azt csinálnám, hogy crontabba bejegyzés reboottal". Errol egy kicsit tudnal irni ,mert abszolut nem ismerem a crontabbát ? - ezzel lehet kicsit bonyolultam C programot is elinditani? mert olvastam mar hogy python scripteket el lehet konnyen inditani bekapcsolasnal abban induljon, de bonyolultabbat mar nem igen tud kezelni a python megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Két népszerű Sennheiser kapott USB-C csatlakozást
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Battlefield 6
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 26
- További aktív témák...
- ASrock B450M-HDV + Ryzen 5 3400g
- Dell R730xd 2U Xeon 2650v3 CPU 80GB RAM 2x400GB SAS SSD 12LFF+2SFF
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 RAM 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3080 10GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 512GB SSD ÚJ AMD 9060XT 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- RTX 3080 Gamer - I5 12600KF - 240 AIO - 16GB DDR4 - 500GB SSD - 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H510 fehér Seasonic 750W
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann