Hirdetés
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Gigabyte alaplap topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas olvasgatás és bogarászás után úgy gondoltam, érdeklődöm egy kicsit a Raspberry témával kapcsolatban. Elég sok jót olvastam a készülékekről, de engem konkrétan a Pi 3-as érdekelne.
És hogy mire is kéne? Van egy NAS és onnan szeretnék filmet, zenét lejátszani. Természetesen "csak" FullHD felbontásban. Egyelőre csak egy TV-re lenne rákötve, de később majd egy házimozira is (természetesen HDMI csatlakozón keresztül).
Nekem a legalapvetőbb dologra lenne csak szükségem, mégpedig vagy egy file böngészőre, amiből meg tudom nyitni a NAS-on tárolt anyagokat, vagy pedig valami grafikus felületre (erre ha jól tudom ott van pl. a KODI).
Ami főképp érdekelne, hogy erre a célre megfelel-e ez az eszköz? Nagyon nem akarok belemélyedni a programozgatásba, bőven elég, ha lehet rá pakolni a fent leírtakat, aztán működik

A beszerzést mindenképp Magyarországról szeretném elvégezni, találtam is egy helyet, ahol "Kit"-ben lehet vásárolni ilyet (táp + doboz + alaplap). Gondolom így nagyon nem lőhetek mellé.
Előre is köszönöm a válaszokat, illetve minden egyéb jellegű hozzászólást/tapasztalatot.
Üdv.
P1eTr0
Új hozzászólás Aktív témák
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3613
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

wassermann