- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VS461
tag
Sziasztok!
Pár hete kérdeztem itt, hogy működne-e a Pi2-re telepített OSMC távvezérlése olyan módon, hogy a Pi wifi-adapterrel csatlakozik az iPhone által létrehozott hotspotra, majd az iPhone-ról, Kodi Remote app-pal távirányítom a lejátszást. Autóba akarok Pi-t telepíteni zenélésre, és így nem kellene külön tapiképernyőt beépíteni, valamint az iPhone is online marad. Kaptam is javaslatokat, köszi szépen!
Végre ki tudtam próbálni. Voltak problémák, nem csatlakozott semmilyen wifi-hálózatra a Pi, de most volt időm olvasgatni. Frissítettem az OSMC-t, most a 2015.06-1 változat van fenn, és ezzel simán működik a dolog, a kis adapter (Edimax EW-7811UnR2, 150 Mbps) látja az ad hoc hálót, csatlakozik is simán. A Kodi Remote-ban beállítottam a telefon által kiosztott IP-t, és kész.
Úgyhogy most örülök. Újraindításkor, ha be van jelölve a "Wait for network" a vezeték nélküli beállításoknál, akkor újra felcsatlakozik, valamint ezt mindig ismétli, ahányszor indítom a hotspotot a telefonon. Eddig mindig ugyanazt az IP-t kapta, úgyhogy a Kodi Remote is működik.
A továbbiakban autóba szerelve fogom tesztelni a koncepciót
. Lehet, lesz belőle majd egy rövid cikk.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest