- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bob007
csendes tag
Sziasztok,
Gondolkozok egy ilyen Raspberry Pi vasarlasan es ezzel kapcsolatban kerdeznek. Elso sorban media lejatszokent szeretnem hasznalni (most laptoprol plex-en keresztul nezek filmeket, sorozatokat), de ugy hogy a filmekhez sajnos csak FTP-n tudok majd a jovoben hozzaferni ezert ha lehet olyan media lejatszot keresek, amiben van ilyen lehetoseg (ha mar van FTP kliens akkor gondolom a file kezeles is megoldott (nem parancssoros linuxos masolgatasra gondoltam)). Az FTP klienst eredetileg valami dual-boot-al gondoltam megoldani pl BerryBoot+Raspbian+Xbian, de azt nem tudom, hogy van-e olyan media lejatszo ami tudja az FTP-t addon-kent?
A masik ami nem tiszta, hogy az SD kartyara tudom feltenni az OS-t, de a filmeket es a sorozatokat azt tarolhatom kulso vincsin gond nelkul? (akar tobb kulso vincsin is, amig az USB porton be tudom kotni)
Most olvastam olyan forumokat is ahol azt irjak, hogy nem minden formatumot jatszik le illetve van egy MPEG license amit meg kell venni a Raspberry honlapjan, ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok? (en mivel eddig csak plex-et hasznaltam es az lejatszott mident, most nem tudom hogyha elkezdek "atkoltozni" a Raspberry Pi-ra akkor is minden film menni fog?
Van olyan kozulletek aki a Raspberry Pi-t fokepp medialejatszokent uzemelteti es mik a tapasztalatai e teren?
Koszi szepen a valaszokat elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- iPhone topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Videós, mozgóképes topik
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W Zalman
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest