- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi 10T Pro 5G (apollo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olyasmi
aktív tag
válasz Viktor0610 #6250 üzenetére
Köszönöm!
-
instantwater
addikt
Frissített valaki ezek közül valamelyik Android 14 custom romra?
Ezek is tartalmazzák a MIUI dialert a hívásrögzítéshéz? -
MODERÁTOR
-
instantwater
addikt
válasz Viktor0610 #6253 üzenetére
Köszi.
Sajnos a xiaomi.eu rom erre a telefonra Android 12 alapú, ami a legrégebbi, de még aktívan támogatott Android.
Ezért örültem meg, hogy vannak Android 14 alapú custom romok is, és hátha valaki próbálta őket.
Bár a Wikipedia szerint 2023 végén az Androud 12 volt a második legelterjedtebb Android verzió, de nem tudni meddig támogatott.
Ugyanakkor egy Android 14 alapú rom pedig lehet, hogy nagyon bugos.
-
Carline
őstag
válasz instantwater #6254 üzenetére
Project Elixir rom van fenn a telón, egy régi Tcom számmal használom. Google tárcsázó van benne, nincs hívásrögzítés alapban a romban.
A listádon lévő romok a xiaomi.eu romon kívül az AOSP körébe tartoznak, nincs bennük semmi MIUI. Némelyekhez még Gapps-t is neked kell feltenned.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
user26
senior tag
válasz instantwater #6252 üzenetére
Szia!
Hívásrögzítés hivatalosan semilyen rendszerben nincsen az EU -ba. Ez EU jogszabály.
MIUI/HyperOS dialer csak MIUI/HyperOS rendszerkez lehet, a forrása miatt.
A Play Store -be léteznek különféle hívásrögzítésre alkalmas appok, illetve ezek mellett, olyan opció, amihez root kell.
Az AOSP -k vagy gapps csomaggal rendelkeznek (benne van a google) vagy vanilia alapúak, amibe nincs semmi google, ezekhez külön ezt fel lehet telepíteni, a hívásrögzítéshez egyik dolognak sincs köze.
@Carline, olvastad az Elixir "új" tervezetét ? Pontosan nem tudom én sem, nézz utána, TG -n pörgött pár napja ezen mindneki, hogy bevezetik a fizetős rendszerüket, és ez mellett amilyen módosított, azaz "nem hivatalos" rendszerben az Ő bármiféle dolguk van, ott a telefonról törölnek minden adatot, esim, memóriakártya, teljesen lenullázzák a telefont.
https://x.com/TheNotesOfJosh/status/1791627871519174697Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz wanted5 #6257 üzenetére
Szia!
Nincs samu senkinek sem a környezetembe, de gondolom ott sem működik alapból, be kell állítani, vagy valamit módosítani. Ha google dialer van, akkor biztos nincs benne, csak mókolással. Samunak gondolom van saját dialerje, abba bent lehet, mivel "alap" funciónak számít, de az EU -ban nem használható.
Ezt több helyen olvastam, posztolták. Napjainkra ebből mi változott nem tudom.
Xiaomi modellek is mind rendre tudják, csak a Google szólt bele, és ezért van az EEA, MI régiós verzióba google dialer, így emígy oldották meg. :/
Csak 1 költői kérdésem van, ha tiltott ez a dolog euba "pappír" szerint, akkor ez hogy számít bizonyítéknak, ha olyan helyzet áll fen... ? MIndegy, kiskapu mindig mindenre van.[ Szerkesztve ]
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
Carline
őstag
Csodálkoztam is a minap mikor ránéztem a 10T Pro romokra az XDA-n, hogy a project elixir összes dolgát zárták és törölték. Indok nem volt én meg nem kutakodtam, hogy miért csinálták.
Backup telefonként használom már csak, nincs rajta semmi fontos.
Köszi hogy megosztottad az infót. Ha törlik legalább visszarakom a stock miui-tCall recorder: Samsungon régebben CSC váltással volt megoldható. Azóta Samsnungom nem volt, biztos nehezítettek ott is valamit.
[ Szerkesztve ]
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
user26
senior tag
válasz instantwater #6261 üzenetére
Napjainkban a nand backup már nem ajánlott.
Nem is jó mentett rendszerből vissza állni.
Root + Swiftbackup, esetleg, de ez mellett a szokásos körök, képek videók, saját tartalmak PC, USB, stb. Valamint a felohbe való mentés is jó lehet, amit persze ment.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
kicsako
őstag
Sziasztok,
Jelenleg mi a legegyszerűbb módja a rootolásnak és Magisk telepítéshez? Sosem csináltam ilyet korábban és egy app miatt szükségem lenne rá. Köszönöm! -
dawid92
tag
Én most cseréltem le szeretett Xiaomi 10T Pro telefonomat egy új Pixel 8 Pro kedvéért 3,5 év után. A gyors töltés és a hosszú üzemidő már most hiányzik (a brutál jó kamerának viszont örülök). A váltás fő oka az volt, hogy még a telefon fél éves korában betörtem a kameráját, amit aztán cseréltettem, de fokozatosan por ment alá, és mára szinte használhatatlan lett a kamera. Pedig amúgy a mai napig villámgyorsan működik a telefon, akadás, melegedés nélkül.
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy, jövő héten vásárlok egy ilyen készüléket.
Már várom, egy Redmi 4X után...A telefon bootloadere nyitott, xiaomi.eu rom van rajta.
Én ehhez abszolút nem értek, de annak örülnék, ha így nem lenne rajta reklám, felesleges appok, eladó szerint is használhatóbb...Viszont még bizonytalan vagyok, hogy szabad-e így megvásárolnom, hogy nem értek hozzá, a későbbiekben kellhet-e hozzányúlni ehhez a részéhez?
Például olyan jut eszembe, hogy kedvem szerint alapállapotba helyezhetem-e, vagy ahhoz először valamit "mókolni" kell...?
A Google Play ugyan úgy használható?Simán használhatom-e így, vagy okozhat-e gondot számomra a hozzá nem értésem...?
Azt tudom, hogy biztonsági szempontból neccesebb, de bármilyen appot nem szoktam telepíteni, arra vigyázok...Előre is köszönöm véleményeteket, tanácsaitokat!
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Szia!
Ha Xiaomi.eu rendszer lesz rajt, akkor a bootloadere nyitott. Nyilván ha így kell, akkor rendben van. Ha viszont telepítesz rá egy gyári rendszert, és az eladó elfelejtette, hogy ki kellene lépni a saját fiókjából, amibe a telefon van, a bootloader nyits miatt, akkor sajnos fenn akadsz, mert az Ő MI fiókjának a jelszava kell, ahhoz, hogy el tud majd indítani a telefont. Nyilván, ha vissza akarod zárni, akkor is lehetséges, hogy az Ő adataira lesz szükség. E témában meggondolandó, hogy a készüléket nyitott állapotban vesszük, vagy sem. Esetlegesen ha nem emlékszik rá, vagy be kamuzza, akkor ha gondod akad, vagy szervíz tud segíten hivatalos úton, nem hivatalos módon pedig pm, aki nem fake user.
Nyitott bootloader mellett "szabad minden" röviden tömören, de a Google sajnos beleszól, és már annyira nem teljesen teljes a vigyor az arcon. Ugyanis, ha pl a telefonnal akarsz Bankolni, Online stream nézés, vagy fizetni, akkor lehetnek buktatók, amikre nyilvan van megoldás, de nem véglegessek. A sok közkedvelt appok közül, pl a Telekom tv go, túl is megy ezen, mert a Play Integrity ha rendbe is lesz 3/2 -be akkor sem fog működi.
Nyilván a telefon korát is nézve, hivatalosan már nem kap frissítést, nem hivatalosan pedig még kaphat (de nem garantált)
Pénztárcádba senki nem lát bele, így azt veszed amit Te magad akarsz, tudsz. Ez a hozzászólás sem pozitív sem negaív. Csak 1 nézőpont.
Maga a készülék, az szerintem rendben volt, rendben van, bírja a dolgokat, és különössebb gond nem volt vele, amikor én használtam. A családban van még akinek ilyen van, Ő igényeit kielégíti.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
Peaceliker
addikt
Én nem értek a fentiekhez, ősidők óta nem nyúltam telefonokba bele. Viszont ez az első telom azóta, aminél nem is érzem ennek szükségét, előzőeknél csak lusta voltam utána járni.
Szóval csak az "így használhatóbb" rész ütötte meg a "fülem". Enyém gyári és bazi jó, gyors, nincs reklám, akkuidő így 3 évesen is bőven vállalható (veri ismerős új moto g40 edgét). Szóval a fenti használhatóbb kifejezés szerintem csak olyan telora illik, ami anélkül szar, de még így is csak elmegy, hogy rom csere volt. Szerintem (számomra) gyári állapotban is hibátlan."Oh my Goa'uld!"
-
instantwater
addikt
Nem mai darab a Redmi 4X, azután felüdülés lesz.
Viszont ez sem a legújabb készülék ahogy írták nem jön már frissítés, hivatalosan az Android 12 a legújabb, de manapság még bőven fut rajta minden.
Ami fontosabb, hogy én most készülök akksit cserélni a Mi 10T-mben.
Egy használt készüléknél ez is lehet kockázat.Maga az akksi nem drága, kb $20 Aliról, de szét kell bontani a készüléket, vagy szervízben fizetni érte.
-
sopruk
senior tag
Köszönöm szépen mindnyájatoknak a válaszokat!
Végül inkább megkértem az eladót, hogy zárja a bootloadert. Nyugodtabb leszek így#6272 Peaceliker
Szerintem (számomra) gyári állapotban is hibátlan.
Ez megnyugtató!#6273 instantwater
"Nem mai darab a Redmi 4X, azután felüdülés lesz."
Én is ebben reménykedem, már nagyon unom, hogy állandóan belassul, nehezen indulnak az appok, stb Már épp ideje megválni tőle -
sopruk
senior tag
válasz janeszgol #6275 üzenetére
Bocsi!
Nézegettem a telókat egy ideje, de végül bármelyik tesztjét néztem ebben az árkategóriában (igaz főleg csak a Xiaomikat), mindig ez maradt a legszimpatikusabb
Aztán addig gondolkodtam, míg a többit elvitték és csak ez maradt...
Emlékszem, a másikat nem sokkal korábban jegeltetted... -
Peaceliker
addikt
Én 2 éve vettem használtan, akkor 1 éves volt. Úgy voltam vele 1 év és csere. Vagy szokott jönni valami amire rákívánok vagy elkezd fos lenni a telo. Na most 2 éve van nálam és körbe nézve sem érzem, hogy volna valami ami annyival többet ad nekem. Szóval 1 év még kinéz nekem ezzel a teloval. Akku is tud még 6-7 óra SOT ot, ami elég jó. Max akku csere szervizben garival 15k,annyit még megérhet. Bár nincs még romokban az akku pedig naponta legalább 1x töltöm, de inkább régész éjszaka +nappal is 1-2 órát. Szóval én nyúzom pedig
"Oh my Goa'uld!"
-
sopruk
senior tag
válasz Peaceliker #6277 üzenetére
Örülök, hogy ilyen jókat írsz róla több év után is!
Én nem sűrűn cserélem őket, ez lesz a 3. okostelefonom.
Az első egy Samsung Advance volt, most van a Redmi 4x
Mindkettővel az lett a bajom a végén, hogy nagyon belassult, szenvedés vele...
Ezért nálam az első szempont lett, hogy erős legyen a hardver és legyen bőven memória (8 GB alá nem is akartam menni...)
Meg persze szép fotókat készítsen...
Remélem akkuja is jó lesz és nem hamar kell benne cseréltetni. De jó hogy 15-ből kb megvan az is... -
Carline
őstag
Nagyon jó telefon, de már frissítés nem lesz rá.
Másod telefonnak hagytam meg a Xiaomi 13T mellé, de nem érzem a hátrányt azzal szemben.
Van olyan játék (nem nagy komolyra kell gondolni) amit nem enged feltelepíteni a Play áruház, de alternatív APKPure stb. oldalakról fel lehet tenni és sebességben ugyanott van mint a 13T-n.
Használtan vettem én is kb. 7 hónapja. Előző tulaj mutatott szervízlapot, hogy akkucsere volt így egész tűrhető az üzemideje, de lehet azért, mert csak egy sim kártya van benne és BT-n nincs ráakasztva az okosóra sem.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Carline
őstag
Top Troops! nevű játék. Azt írja a play hogy nem kompatibilis. (14.0.4.0 SJDMIXM rom)
-
instantwater
addikt
Sikerült az akksicsere.
Az akksihoz adott műanyag lapok nem voltak elég vékonyak, ezért kellett vennem egy iFlex nevű eszközt.
Gyakorlatilag egy 1.5mm vékony fém lap.
Mint a penge.
Érdemes kesztyűben dolgozni vele.Kiváncsi vagyok a különbségre.
Meglepő, de az eredeti akksi kicsit sem volt felpúposodva.
Vagy örüljek neki, mert az már veszélyes? -
Peaceliker
addikt
válasz instantwater #6283 üzenetére
Örülj neki
Nem üzemszerű a puffadásuk. És felhasználódást sem jelzi. Túl hirtelen merítés/töltés /nagy hő, esetleg cella zárlat aminek a jele hogy lufi lesz"Oh my Goa'uld!"
-
instantwater
addikt
válasz Peaceliker #6284 üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
Biztosan placebo, de mintha egy kicsit fürgébb lenne a csere óta.
De ez nem Alma, hogy belassuljon régi akkuval.Egész olcsón megúsztam.
13 USD az akkura, 4 GBP az iFlex "pengére".[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
válasz instantwater #6285 üzenetére
Belinkelhetnéd a beszerzési helyet, hátha más is gondolkodik a cserén.
-
Peaceliker
addikt
válasz instantwater #6285 üzenetére
Biztos sosem lesz indítod újra (ahogy én sem ), most végre kapott egy restartot és akkor picit mindig gyorsabb egy ideig
"Oh my Goa'uld!"
-
instantwater
addikt
válasz Carline #6286 üzenetére
iFlex - Angol eBay, de kapható sok más helyen is, mert olasz találmány.
A mellékelt csiszolópapírral finoman meg kellett csiszolni a lemez szélét, hogy élesebb legyen.Van más hasonló nyitó eszköz is, de ez még érkezett meg, és nem is volt rá szükség.
-
instantwater
addikt
válasz Peaceliker #6287 üzenetére
Minden hajnalban időzítve kikapcsol pár órára
-
Peaceliker
addikt
válasz instantwater #6289 üzenetére
Hú régen nekem is volt valami ilyen, mert különben gyík volt a telefon... De lehet nem is ennél, hanem poconál kellett. Okára sem emlékszem már
De szerencsére ezt tényleg több havonta kell csak"Oh my Goa'uld!"
-
instantwater
addikt
válasz Peaceliker #6290 üzenetére
Nálam ez már megszokás.
Jobb, ha hajnalban elintézi magának, mint időnként vakarni a fejem, hogy mitöl merül vagy lassul.
Hajnalban úgyis alszom, nem kell, hogy dolgozzon a készülék.
Az otthoni wifi router és társai is egy kapcsolóórára vannak kötve, és azok is minden hajnalban újraindulnak.
Okos tévé, okos erősítő, Chromecast.
Mindegyiknek "kell egy kis áramszünet..."[ Szerkesztve ]
-
sopruk
senior tag
Van esetleg tapasztalatotok kameralencse védő üvegfóliával kapcsolatban?
Ezeket találtam a neten:
Wozinsky 9H keménység 1 db 1290,-
3MK 7H keménység 4 db 1990,-
Savvies SU75 szerintem csek fólia, nem üveg 6 db 2930,-Amúgy nagyon szuper a telefon, nagyon örülök neki!
Tényleg felüdülés a régi után. Gyors, fürge, az aksija is sokáig bírja...Kapott egy szép Spigen tokot (visszaolvasva láttam az ajánlottak között)
Illetve egyúttal gyorsan egy ilyen védő üveget (Nem tudom mennyire lehet jó, érdemes e valami komolyabbat...)
Nemsokára megyünk kirándulni és féltem a kameraüveget azért keresem a fentieket... -
MODERÁTOR
-
Peaceliker
addikt
válasz Viktor0610 #6293 üzenetére
Nekem sincs rajta. Egy disznó troger módon bánok a telóval. Nem karcos, bírja.
Csak hátha ez valakibe bátorságot önt"Oh my Goa'uld!"
-
Takuun
aktív tag
válasz Viktor0610 #6293 üzenetére
Nálam ugyanez, le kellett szednem, mert minden vakus kép használhatatlan szar lett.
-
G48
senior tag
Tud valaki tokot a telefonra valahol? Olyan kerekített kéne mint a gyári.
-
instantwater
addikt
Használ valaki Android 14 alapú Lineageos 21-et?
Belefutottam egy nehezen reprodukálható de annál inkább zavaró hibába.
Google Maps navigáció közben Bluetoothon szoktam zenét hallgatni Youtube Music Revanced appból.
A napokban ugyanazon az útszakaszon már másodszor futok bele abba, hogy teljesen eldobja a mobilhálózatot és a GPS-t, de a Bluetooth kapcsolat fennmarad.
Látja mindkét SIM kártyát, de nem enged hálózatot keresni/választani.
Repülő mód ki-be sem segít, csak a restart.Korábban Android 10 alapú xiaomi.eu MIUI12-n tökéletesen működött a készülék.
LineageOS frissítés előtt, a hivatalos leírást követve először flasheltem a gyári EEA Android 12 alapú MIUI 14 ROMot, majd erre ment fel a LOS.
Próbáltam reprodukálni otthon, de stabil volt.
Azt gyanítom, hogy a hiba valamilyen cellaváltással lesz kapcsolatban, mert nagyjából azonos helyen jött elő a hiba mindkét alkalommal.Van erre valami alkalmazás ami a rendszernaplóból ki tudja nyerni a hálózati hibákat, vagy legalább térképen összefésülni a hálózat típusokat, hátha kiderül miért dobja el teljesen a hálózatot és a GPS-t a készülék?
A LOS rom tartalmazza a modem fájlt?
Ha igen, érdemes/lehetséges lenne flashelni valamilyen gyári verziójú modemet?
Köszönöm -
instantwater
addikt
válasz instantwater #6298 üzenetére
Preferred network type: NR/LTE/GSM/WCDMA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- iPhone 15 Hibátlan 2027.03.05-ig Garanciális 99%-os Akku
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy A55 5G 256GB jegeskék színben - 2 év Samsung garancia
- Samsung S23 S911 hibás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest