Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Sziasztok,
némi infót, élménybeszámolót szeretnék kérni pendrive-on futtatott rendszerrel kapcsolatban.
Jó 4 hónapig ment ebben a felállásban a PI-m, egy Transcend Jetflash USB3-as 16 gigás pendrive-on. Aztán egyszercsak megállt. Mostanában ránéztem, és gyakorlatilag arról van szó, hogy a pendrive meghalt. SD-ről bootolva és a pent felmountalva láttam egy-két dolgot, de praktikusan teljesen corrupted volt a fájlrendszer, majd vindóz alól már le sem tudtam formázni, halott az eszköz.
Ugye mindenki azt javasolja, hogy ne SD-ről használjuk a rendszert, hanem pl. USB stickről, merthát úgy tartósabb meg gyorsabb... Oké, de akkor most itt mi is történt?
Értem én, hogy a flash tárolók előbb-utóbb elfáradnak. Lehet nem volt jó ötlet mysql-t futtatni, és 5 percenként elmenteni egy hőmérsékletszenzor adatait. Nem tudom. Praktikusan semmi sem futott rajta, csak PoC jelleggel be volt vágva a sarokba, és egyszercsak nem értem el többé. Nem volt torrentezés, nem volt fájlszerver, a webszerveren a hőmérsékletre néha ránéztem (hetente 1-2x), kb. ennyi. Eléggé letört ez a tapasztalat.
Most szeretném elölről kezdeni, kell egy alacsony fogyasztású "NAS" - egy külső vinyót tervezek rákötni, majd sambán kiosztani, semmi extra. Felejtsem el a pendrive-on lévő rendszert, és partícionáljak egy pár gigás ext4 kötetet a vinyón neki? Vagy mit javasoltok?
Köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Energiaital topic
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Eladó GAMER konfig! I5-12400F 512GB SSD 16GB DDR4 RX6700XT 12GB!
- Eladó GAMER konfig! I5-12400F 512GB SSD 16GB DDR4 RTX3070 8GB!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR4 RX6800 16GB!
- Erős gamer gép bontás/ egyben
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest