Hirdetés
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- PlayStation 5 nélkül kínál PlayStation 5 játékokat a Sony
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Sziasztok,
némi infót, élménybeszámolót szeretnék kérni pendrive-on futtatott rendszerrel kapcsolatban.
Jó 4 hónapig ment ebben a felállásban a PI-m, egy Transcend Jetflash USB3-as 16 gigás pendrive-on. Aztán egyszercsak megállt. Mostanában ránéztem, és gyakorlatilag arról van szó, hogy a pendrive meghalt. SD-ről bootolva és a pent felmountalva láttam egy-két dolgot, de praktikusan teljesen corrupted volt a fájlrendszer, majd vindóz alól már le sem tudtam formázni, halott az eszköz.
Ugye mindenki azt javasolja, hogy ne SD-ről használjuk a rendszert, hanem pl. USB stickről, merthát úgy tartósabb meg gyorsabb... Oké, de akkor most itt mi is történt?
Értem én, hogy a flash tárolók előbb-utóbb elfáradnak. Lehet nem volt jó ötlet mysql-t futtatni, és 5 percenként elmenteni egy hőmérsékletszenzor adatait. Nem tudom. Praktikusan semmi sem futott rajta, csak PoC jelleggel be volt vágva a sarokba, és egyszercsak nem értem el többé. Nem volt torrentezés, nem volt fájlszerver, a webszerveren a hőmérsékletre néha ránéztem (hetente 1-2x), kb. ennyi. Eléggé letört ez a tapasztalat.
Most szeretném elölről kezdeni, kell egy alacsony fogyasztású "NAS" - egy külső vinyót tervezek rákötni, majd sambán kiosztani, semmi extra. Felejtsem el a pendrive-on lévő rendszert, és partícionáljak egy pár gigás ext4 kötetet a vinyón neki? Vagy mit javasoltok?
Köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Fejhallgatós találkozó
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- R5 9600X/MSI PRO B650S-WIFI/32GB DDR5 6500MHz/1TB M.2/4TB HDD/RTX 5070 OC/750W.PLATINUM/ARGB CSODA
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Prémium ITX Gamer PC Setup (RTX 3070, 32GB) + 180Hz QHD Monitor és Perifériák
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3714, 97% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann