Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
válasz
LucifeI2
üzenetére
Nekem is ninja-m volt, de az újabbik fajta. Miért lenne gagyi? szerintem nagyon jó
. Nekem nem volt nehéz leszedni az oldalát persze eleinte bűvészkedni kellett vele, de nem nagy ördöngösség
, kicsit hátrahúzod annyira h kiakadjanak a kis fülecskék amik kapaszkodnak a házba, utána meg húzd magad felé az oldallapot és már le is szedted
, illetve az oldalsó venti se volt hangos. A venti problémára most így hirtelen 3 ötletem van:
1. szedd le a porvédőt! úgy se sokat ér.
2. (ha az 1. nem hozna eredményt
) Rakj ellenállást a venti kábelébe, úgy mint a hátsó 120-asnak
.
3. ami költséges...veszel másik ventit
. -
LucifeI2
őstag
Így belülről ez a Ninja elég gagyi szerintem. A ház oldalát is nehéz leszedni, ami rajta van ledes ventillátor az pedig olyan hangos, hogy ki kellett kötnöm. Nem lehet valahogy szabályozni, hogy lassabb legyen a fordulat száma?
De a külseje annyira jól néz ki, hogy nem nagyon izgat a belseje

-
rayoliviero
veterán
Nekem van egy Raidmax Ares házam, elég jól nézki, de elég gyenge maga a ház minősége szerintem. A 3 db 8 cm-es venti pedig, amit adnak hozzá nagyon hangos.
-
Dani_kp
addikt
-
LucifeI2
őstag
Nekem pont, hogy a régebbi fajta jobban tetszik, de azt hittem olyat már nem lehet kapni. Megpróbálom akkor Coolcompnál. Computermodnál azt mondták, hogy majd csak októberbe lesz nekik Ninja.

szerk.: Coolcompnál sehol sem találok Ninjat.
14adam: Arról az oldalról nem szívesen rendelek. Tiszta reklám az egész, és nálam az egész oldalt hibásan hozta be, nem valami bizalomgerjesztő.
-
-
LucifeI2
őstag
Computermodnál elfogyott a ninja
Tudtok esetleg valami jó helyet, ahol biztosan van raktáron? -
Dani_kp
addikt
válasz
LucifeI2
üzenetére
Aha értem. Jól tetted
én nem csalódtam benne. de amúgy ha jobban megnézed akkor látod te is h a ninja és a sagitta 2-között 2 különbség van...az eleje meg a plexi formája. Anyagra ugyan az mind a 2, felszereltségbe sincs különbség (ventikre gondolok) illetve a belő kialakítás is hajszál pontosan megegyezik 
-
LucifeI2
őstag
Raidmax Ninja házon gondolkoztam, de végig olvastam a topicot és azt olvastam, hogy könnyen horpad az oldala. Persze ez nem akkora baj, de az lenne a kérdésem, hogy a Sagitta 2 is ennyire horpad-e, mert ha nem akkor szerintem inkább azt venném. Úgy sem tudtam dönteni még a kettő közül.
-
törölt tag
Hát nem nagyon
Én a vinyókérdést korábban úgy oldottam meg az előző házamnál, hogy az 5.25-ös helyek egyikében keresztben felfeszítettem két erős gumiból ilyen gumi-gerendákat, olyat ami a melegre nem volt kicsit sem érzékeny, és arra felfektettem a vinyót szépen! Még a seek-elést sem lehetett hallani, de egy dekányira sem! A raidmax házban persze ezt nem csinálhatom meg az elöl levegőt benyomató 12-es miatt, hiába ír hülyeségeket a hőfokmérő, a Samsung HD321KJ-t igenis illik levegőztetni. De már gondolkodom egy másikfajta felfogatáson a 3.5-ös helyen, tápcsere szétszedéskor megnézegetem kicsit jobban... Függőlegesen álló, gumikkal a levegőbe felfogatott vinyó az elképzelésem, a 12-es levegőjének pontosan az útjában. -
Dani_kp
addikt
válasz
üzenetére
Látom te se szereted a hangzavart
a winyó rezonanciát is lehet orvosolni, asszem van is ilyen célra kitalált valami, de általában ezt úgy csinálják, hogy a winyó és a keret közé ahova becsavarod oda gumibakokat (gumi alátét) raksz és úgy csavarod be a winyót vagy ha csavar mentes a rögzítése akkor meg azt a kis pöcköt tolod oda.
Sokaknál be vált
. -
törölt tag
Szia! Ez a hangerő dolog teljesen relatív, van aki azt mondja rá, hogy nem hangos, vagy alig zavarja. Én annyira rettenetesnek találtam, hogy azonnal száműztem azt a 8 centist, akármit csináltam vele, mindenhogy idegesítő volt. Nekem mondjuk Sagitta-m van, de majdnem tuti vagyok benne hogy a belseje ugyanaz. Betettem helyette egy másik 8 centist, amit eleve 5V-on küldtem egy molex tápcsatiról, hagos volt az is, aztán elé tettem még egy Zalman rendszerhűtő-ellenállást, de úgy meg a mormogás zavart amit a plexi oldallap átvett
Kicsit kín amilyen füleim vannak... A gyári ventiket is mind kikapkodtam mert enyhe "fortyogó" hangot adtak, és 12 centis Zalman-okra cseréltem, szilikonbakokra függesztve csavar helyett, alaplapra eleve 5V-ra leszabályozó ellenállással kötve, és lapról még tovább leszabályozva! Még azt nem tudom, hogy a vinyó rezonanciát mivel csillapítsam, esetleg ha valakinek lenne ötlete, azt szivesen venném
A tápomat a hónap elején cserélem, mert most meg attól őrülök meg. 
-
Dani_kp
addikt
válasz
Dyingsoul
üzenetére
De nem annyira.
Ő neked is raidmax ninja-d van, akkor úgy érdemes megcsinálni mint a hátsó 120-as ventinél, hogy az egyik szálba beiktatsz egy ellenállást.
De azért itt egy kép.
szerk.: 6 hónap pihent a hátsó ventim és msot nem működött, de észrevettem hogy az egyik szál kiszakadt az ellenállásból. Leszedtem a az ellenállást összekötöttem a drótokat be a gépbe és lám működött is, de az az érdekes hogy egyáltalán nem hangosabb.
-
Dyingsoul
veterán
Amugy ez nagyon érdekes kis megoldás, a harisnyával
lehet később énis ki fogom próbálni, de most még nem akarom elcsúfítani a kis ördögöt, nekem szemelőtt van az oldalsó világítás és nagyon bejön
Amúgy nálam is eléggé hangos, és erős is, mint egy mini porszívó! mondjuk sztem van is eredménye: az e8400esem gyári hűtéssel 30C fok körül van, ha unatkozik 
-
-
Dani_kp
addikt
Hali.
Én volt ninja tulaj vagyok. Kicsit furcsa probléma, de az lehet a "baj" hogy túl sok levegőt visz be és ez által nagyobb a szél zaj, ha viszont odarakod a kezed akkor elállod a levegő útját és a venti ez által ugyanazon fordulatszámon kevesebb levegőt juttat be így kisebb a szél zaj. Mivel nekem számítógép asztalba volt a gép egy zárt helyen kb. 2 centi volt az asztallap és a venti között ezért nálam nem volt hangos.
Ezzel max. annyit tudsz csinálni hogy megvágod a veti két kábelét és közé forrasztasz 2 db 2 ohmos ellenállást, így nem fog annyi feszt kapni és nem fog olyan gyorsan pörögni. -
proof88
addikt
Hello!
Megvettem egy ezüst Raidmax Ninja-t, és érdekességet tapasztaltam, ebben kérnék segítséget: oldalt kis venti van, talán 8 centis, de az nagyon hangos nálam, és nem tudom, mi lehet az oka? Annyira gyorsan pörög? Túlsüvíti az egész gépet! Ha odarakom a tenyerem a grilljére, akkor halkabb lesz, de fura, mert akkor mintha csökkene a fordulatszáma, de csak hallásra mondom ezt. Mit lehet vele csinálni? Tápra kell kötni, "periféria csatlakozóra".
-
Dyingsoul
veterán
Nah megvan a ház és a benne lévő cuccok miatt sem kell szégyenkeznem
Iszonyatosan jó kis ház, jobbat már nemnagyon tudnék elképzelni. Kis hibájának azt tudnám felróni, hogy a pci-ra csatlakoztatott cuccoknál nem nagyon válik be az a csavar nélküli sín, ugyanis hiába nyomom rá, nagyon laza, nem lehet rápattintani. Végülis mindegy használtam pár csavart is, de a vinyót és az optikai meghajtót csavar nélkül nagyon kényelmesen és biztonságosan bele tudtam pattintani
Remek ház! -
Dani_kp
addikt
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Tudom hogy válaszoltak, de azért leírom én is a tapasztalatom....
Engem egyáltalán nem zavart h 90°-ba nyílt, az ajtónak olyan jó a kialakítása hogy ha van bent mobilrack-ed akkor simán be lehet csukni. Ezt azért tartottam érdemesnek leírni, mert havernak egy ilyen házva van és amni az ajtóva van építve lcd kijelző attól nem lehet becsukni az ajtót ha van benne rack.
Ventikről. Nos 3 db venti jár hozzá, 2 db 120 mm-es és egy 80 mm-es, egy 120-as ami elől van és az oldalsó 80-as venti kék ledes, szép, erős fényük van. gyárilag az első 120.as befele tolja a levegőt az oldalsó 80-as szintén befele húzza és a hátsó 120.as meg viszi ki elég nagy teljesítménnyel, mivel hátul úgynevezett méhsejt kialakítású vagyis sok és jó nagy lyukakon távozik a levegő ezáltal szinte nincs is hangja a levegőnek mikor kavarja ki hátra. Mivel mind a 3 ventit 5V-os (4 pines) csatlakozóra kell kötni ezért szinte nincs is hangja. Én nagyon megvoltam vele elégedve. Még annyit hogy előre 120-as illetve 80-as ventit is fel lehet tenni.
Kb. ennyi. További kérdésed lenne akkor várom ide a topicba és remélhetőleg tudok rá válaszolni.
mod: nekem nem horpadt be a házam sehol! ami inkább zavaró volt az az hogy nagyon gyüjötte az új lenyomatokat és a maszatokat
, de ezt egy enyhén vizes ronggyal lehet orvosolni
. -
14adam
addikt
]nekem a Ninjá-ba az nemtetszett,hogy nagyon vékony lemezből van csinálva és nagyon könnyen behorpad(az enyém beis horpatt).De nagyon tetszettős ház
Amiket adnak hozzá ventiket azok halkak és jól tolják a levegőt.
nygma előre egy 12-es hátra is oldalra meg egy 8-as ami elől van az kéken világit a hátsó az nem! -
Dyingsoul
veterán
Dani_kp-hoz lenne egy kérdésem
A ninjának az ajtaja nem idegesítő,hogy csak 90fokra nyílik? Gyárilag csak 2 ventillátor van hozzá hátsó, oldalsó)? Az elejére mekkora ventillátor vagy mekkorák szerelhetőek? az elől lévő ventillátorok számomra a legködösebbek, ugyanis arról sehol nem találtam semmilyen leírást hogy milyet lehet oda venni :S Ja és hogy ajánlott a venillátorok beállítása, ha két (hátul, oldalt) illetve három ventillátor van a házban? A gyári ventrik amik benne vannak mennyire hangosa?
Hát ez több lett mint egy kérdés XD -
MarioAna
senior tag
Hy all!
Én is szeretném lehalkítani a gépem, a TX2-t valszeg egy FanMate2-vel fogom szabályozni, és itt lenne a kérdés: Van 3db 8cm-es ventihely (2 hátul, 1 oldallapon) illetve 1db 8/12cm-es hely elöl (RaidMax ARES ház). Na mármost a mostani helyzet: 1db 8-as hátul 5V-on kifelé, 1 db 8-as az oldallapon 5V-on befelé, és egy db 8-as elöl 7V-on befelé fúj. De ez még így is hangos a fülemnek. Hogy lehetne ezt megoldani a lehető legolcsóbb módszerrel? Én erre gondoltam: 1db Arctic Cooling 12cm-es PWM-es hűtő elölre, hogy befelé szívjon, 1db 8-as az oldallapra, hogy befelé szívjon, és szerintetek hátulra 2db 8cm-est rakjak, vagy 1db 12-est, egy 8cm-->12cm átalakítóval (jah és ezek kidelé fújnának)? Melyikkel járnék jobban? 1db 12-essel, vagy 2db 8-assal? Jah és a 8-asokat is cserélném/em valószínüleg szintén AC-re.
Előre kösz
-
Dani_kp
addikt
válasz
pulsartomi
üzenetére
Aha. Szerintem feketén kívül mást nem kapsz Mo-n vagy megelégszel a feketével vagy elmész egy közeli számtech boltba és beszélsz a tulajjal, hogy neked pl. sárga kell és akkor hátha tud neked rendelni vhonann külföldről. Más ötletem nincs.
-
Dani_kp
addikt
válasz
pulsartomi
üzenetére
Hali.
Itt lehet kapni. Mondjuk nem tudom mit értesz színes alatt, na mind1.
-
pulsartomi
csendes tag
Hellosztok!
Keresgéltem itthon, de sehol nem találtam O2 házat színesben(természetesen nem a pinkre gondoltam).Valaki esetleg tud ilyet?
Köszi -
gven
csendes tag
heló,
iszonyatosan szükségem lenne egy sárga raidmax samurai házra...
kérek, mondjátok, hogy van valakinek elfekvőben egy, vagy tudok valami helyet, ismerőst...sehol nincs már...PLZ help

-
Dani_kp
addikt
válasz
Konfigos
üzenetére
Szerintem árba nincs különbség köztük, esetleg a cooler master cm 690 olcsóbb 1-2 ezressel. Nem a raidmax-el van bajom csak hát a 690 komolyabb ház, mivel a ninja-ba 3 venti megy bele a cm 690-be meg 7 db ventillátor és talán 1-2 kivételével mind 120 mm-es vagyis sokkal jobb a szellőzés a 690-nek.
-
Konfigos
őstag
Köszi átgondolom
Végülis azt a párezer különbséget megéri ha valóban jobb.Most gépcsere is lesz tehát mégjobban fog kellene egy jobb ház mert nem szivesen raknék egy phenomot+8800gt-t vagy radeon 3870-et egy 5000ftos házba
Még utánanézegetek de igy elsőre bejön amit ajánlottál 
-
Dani_kp
addikt
válasz
Konfigos
üzenetére
Szerintem ne olyat vegyél, attól hogy ottvan az a 25-ös venti nem biztos hogy jól lehűti. Más gyártónak is van 25 cm-es ventivel háza és azt írták róla hogy jelentős hőmérséklet csökkenés nem tapasztalható.
Ha biztosra akarsz menni hogy mi lenne a jó akkor itt kérdezd meg, illetve azt is odavésheted hogy neked mi az elképzelésed.
De én inkább ezt ajánlanám.....és most nem a raidmax ellen vagyok csak észerűen gondolkodok
. -
Konfigos
őstag
Egy kérdésem lenne hátha tudok nekem segiteni.Szeretnék venni raidmax O2 házat de nem tudom mennyira vált be azoknak akik vettek.Jók a hűtési tulajdonságai?Igazából a gondom az hogy ami most van ház az nagyon nem jó hiába a sok házhűtő,zalman,ac freezer
30 fokos szobában az alaplap felmegy mindenféletuning nélkül 45 fokra a proci még jól birja az terhelés nélkül csak 50 körülire megy fel a vga viszont 70 re megy fel zalmannal és a ramok is 70 fokosak a vga-n.Nem egy egy erős vga egy sima msi 6800gt de mégis terhelés nélkül 70re kuszik fel, és ha nem teszek a gép oldalára egy szobai ventit akkor akadnak is a játékok már egy idő után.Érdemes beruházni egy ilyen házra?Igazából most nem a kinézetre mennék hanem arra hogy jól hűtsön.E között a ház között vaciálok meg a raidmax sagitta ház között ami ugyan sokkal jobban néz ki de nem tudom eléri e azt a hűtési teljesitményt amit az O2
Jöhetnek tapasztalatok is ötletek stb.

-
Sátán44
addikt
Na itt virít összerakottan az asztalomon a ház.Valóban én is pozítvat tudok róla mondani.Egyetlen egy hátránya van,iszonyatosan vonza a port és nem árt egy puha zsebkendő sem,amivel az újlenyomataidat eltünteted. Még egy dolog: Nekem CM Hyper 212-es hűtőm van és akkora,hogy a ház oldalsó venillátorába beleér.Le kell szerelni a ventit.Valóban könnyen szerelhető és jó szellőzéssel rendelkezik.

-
Sátán44
addikt
Én is rendeltem egy ninja házat
innen NINJA itt volt a legolcsóbb,csak 1 hét mire megjön 
-
Weaver
senior tag
jaja, ennyire részletesen nem sasoltam meg. ez az üzletet kellene felhívni, ők biztos tudnak hozni.
nekem ez tetszik kinézetre a legjobban: (bár nem RaidMax)
[URL=http://img375.imageshack.us/my.php?image=24723le8.jpg][IMG]http://img375.imageshack.us/img375/3316/24723le8.th.jpg[/IMG][/URL]
-
GrassM@N
csendes tag
Régen néztem már a topicot, ezért kicsit késve de mondom a megoldát. (Bár gondolom rájöttél már azóta!)
A fém lapocskák a HDD rögzítésére szolgálnak!
Úgy kell fordítani a "lapot" hogy a rugalmas része kifelé nézzen, ezitán 1xűen bepattintod a HDD-be a csavarok helyére a lapból kiálló részeket. Ezután már csak be kell csúsztatni a kifordíthetó keretbe! Kész!
Én is megkinlódtam vele kissé. Eltertott egy darabig mire rájöttem
-
loosht
senior tag
Azok a fémlapocskák a vinyó rögzítésére szolgálnak (ha a kifordítható részbe szereled a vinyót). Én nem találtam más megoldást és csavarral rögzítettem a VGA-mat.
drugsdog: Nézz még egy kicsit utána! Nem lesz nehéz komolyabb házat találni.

nesh20: kb 30 cm van. Ezt a felső vinyókeretnél mértem, nem a kifordítható résznél.
-
nesh20
aktív tag
Szia.
Tudnál nekem segíteni egy picit?
Új házat kellene vennem, ilyet néztem ki - [Smilodon]
Megtudnán mérni kb hány centi van a winchester tartó rekesz és a ház hátsó fala között?
És ha nem lenne nagy kérés tudnál nekem csinálni a belsejéről egy képet, hogy néz ki nálad?!Előre is köszönöm.
By - Nesh
-
Zollee
tag
Hy All!
Lenne egy olyan problémám, hogy vettem egy Raidmax Smilodon csavarmentes szerelésű házat, ami nagyon szép meg minden, de...
Arra rájöttem, hogy a merevlemezeket és a meghajtókat hogy rögzítsem a műanyag pántokkal.
Viszont kaptam hozzá egy kis kék lapos dobozban fém lapocskákat, amiknek a szélei fel vannak hajtva és az egyik végére van téve egy rugalmasabb, krómozott fémből készített lemezdarab, gondolom ez lenne a rögzítő rész. Mivel a PCI slot-os kártyák vak lemezei kiüthetők, de nem csavarozhatók utána, gondolom ezek a kis fémlapok szolgálnának PCI kártya rögzítésére. (Ha nem így van, nyugodtan javítsatok ki, szűz vagyok a témában.)
Na most ha mégis igazam lenne, valaki segíthetne kicsit, hogy tul.képpen hogy is kellene ezzel rögzíteni, mert nem tudtam rájönni, akárhogy próbálgattam. Youtube-on is ami videók vannak róla, azok ezt a részt nem mutatják be. Máshol is rákerestem, más csavarmentes házaknál is, hátha valamelyest hasonló a megoldás, de semmi sikerélményem nem volt, ugyanis nem találtam semmi konkrétat..
Esetleg mégis csavaros lenne a kártyák rögzítése?
-
drugsdog
csendes tag
Sziasztok!
A legkomolyabb ház amit valaha láttam:Raidmax Sagitta 2
- Csavarmentes rögzítés
- Nagyméretű plexis oldallap
- Ventillátorok: 120mm elöl, 120mm hátul (Ledes), 80mm oldalt (Ledes)
- Előlapi kék led megvilágítás (Power Led)
- 5,25" beépítő hely 5db
- 3,5" beépítő hely 2db
- 3,5" beépítő hely (Belső) 3db
- Alaplap szabvány ATX és Micro ATX
- Előlapi kivezetés: 2*USB 2.0, Mikrofon, hang -
BemAnyó
senior tag
Sajnos nem , leveleztem a magyar képviselettel, aztán a Raidamax nak is irtam, EUROPÁBAN NEM FORGALMAZZÁK, érthetettlen.... és dühítő is.... Az amerikai terjesztője pedig nem szállít az álamokon kívül sehova, most keresek valami céget aki esetleg foglalkozik magánrendelésekkel USA bol de eléggé reménytelen...
Ha van valakinek ezügyben valami tippje , bármi az ne fogja vissza magát

-
BemAnyó
senior tag
Raidmax Smilodon Extreme Black

Lehet ilyet szerezni valahol europában egyáltalán vagy ez csak a júeszszéjben kapható?
Bem -
loosht
senior tag
Hőmérsékletek Smilodon házban, álló prociventivel, 35%-os házventikkel: [link]
Imádom ezt a házat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

...a porszűrős dolgot több embernek ajánlottam és nekik bevált 
, kicsit hátrahúzod annyira h kiakadjanak a kis fülecskék amik kapaszkodnak a házba, utána meg húzd magad felé az oldallapot és már le is szedted
, illetve az oldalsó venti se volt hangos. A venti problémára most így hirtelen 3 ötletem van:
) Rakj ellenállást a venti kábelébe, úgy mint a hátsó 120-asnak
.
.
Tudom másképp nem is linkeltem volna
. De akkor az a lényeg h olyan házad van amit szerettél volna
.
Nincs mit. Bármi kérdésed volna még írj nyugodtan
Köszi, akkor onnan megrendelem!

?.... De jó egyeseknek