Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cpt.Zsöci
csendes tag
Sziasztok,
Van egy RAID5-ös tömböm 4db WD20EARX HDDből összeállítva, alaplapi vezérlőn keresztül (Asrock X58 Extreme3). Néhány napja (hete? nem tudom pontosan, nem nézem mindig a POSTot és valamiért nem áll meg ennél a hibaüzenetnél, gond nélkül megy tovább), a csatolt képen látható hibaüzenetet dobja.
Status: Degraded
Error Occured (0)Ennél több infót nem nagyon tudtam kiszedni belőle. Megnéztem, a kérdéses vinyó felpörög, de nem mertem nélküle indítani a gépet, vagy átdugni másik sata csatlakozóra.
A kérdéseim a következőek lennének:
1. Van-e értelme ezt a hdd-t javítani, vagy csak cserélni? Nekem megér a plusz pénz annyit, hogy ne legyen adatvesztés. Gondolom a javítás se lenne amúgy sokkal olcsóbb.
2. Ha cserélek és veszek egy ugyanilyet, akkor az pontosan hogyan működik? Gondolom, ha beteszem a helyére, akkor az nem elég. Config Utilban nincs túl sok opció, kb csak lebontani tudom a jelenlegit, vagy létrehozni egy újat.Előre is köszi a segítséget, bevallom nem vagyok túl profi RAID témában és eléggé parázok az adatok miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Fury 120GB 2,5" Sata3 SSD
- Toshiba 1TB 7200rpm 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi TV Box S 4k 2gen 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 6600K / 16GB DDR4 / GTX 1660 6GB / 128SSD + 1TB HDD
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest