Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUfantom

őstag

válasz HalasKYO #7075 üzenetére

Igen hiszen a RAID 10 és 01 ben együtt van használva a RAID 1 és a RAID 0. Mindkettő legjobb tulajdonságait egyesíti csak sajnos a hátrányait is :P
    Az előbb még 6 winyod volt és kellett a sebesség.

Tudom a Raid10 gyorsabb, de eddig se volt rá igényem, hogy gyorsabb legyen megfelel a 3.5" os winyó 5400rpm el... Csak nem tudom milyen külső egység van ami pl összefűzi jól ?
    Na ott ha nincs raid kártyád akkor talán még Oprendszer alól is lehet tükrözni. Ott csak annyi hogy az egyik winyonál kijelölöd hogy tolja át a másikra. Szoftveres RAIDnél van rá lehetőség egyedül hogy a winyot megoszd.
    PL:
    "A" winyo 1000MB fontos adat és 2000MB filmek A-Nig
    --- vele párban meg ---
    "B" winyo 1000MB fontos anyag tükörképe és 2000MB többi film N-Zig

Lian Li
    Drága, de kétségtelen hogy jól néz ki......

HP Prolian micro
    Barát harcol vele nagyüzemben. Jó kis gép. Viszont nincs 3TB-s winyója. Gondolom az MBR GPT probléma amira gondolsz 3TB winyóval.

Raid 10 hogy nézne ki pl 5 driver esetén ??
    RAID 10-et csak páros driveból lehet építeni. / min 4 /
    Mondjuk ha a raid-vezérlő tudja "spare winyo" funkciót akkor arra nem kerül adat de ha valami szar van automatán berakja a sérült helyére.

URE Nagyon nagyon dióhéjban
    URE= Unrecoverable Read Error
    12TB az nagyon sok 0 és 1 es halmaza. Tegyük fel hogy elszáll belőle 2TB. Akkor RAID 5 esetén ha mint a 10TB adat jó, akkor lehet visszaállítani. Nem lehet benne egyetlen rossz bit sem.
    Amit linkeltem cikkben benne van hogy X bitenként igen nagy % esélye hogy lesz hiba. És akkor a tömb újraépítése megáll.

Idézet a cikkből
    2 hundred million sectors is about 12 terabytes. When a drive fails in a 7 drive, 2 TB SATA disk RAID 5, you’ll have 6 remaining 2 TB drives. As the RAID controller is reconstructing the data it is very likely it will see an URE. At that point the RAID reconstruction stops.

Here’s the math:
    (1 – 1 /(2.4 x 10^10)) ^ (2.3 x 10^10) = 0.3835

You have a 62% chance of data loss due to an uncorrectable read error on a 7 drive (2 TB each) RAID 5 with one failed disk, assuming a 10^14 read error rate and ~23 billion sectors in 12 TB. Feeling lucky?

Persze semmit sem kötelező irányként mondok hanem mint jó tanács......

Jester01
    Én ezt arra értettem hogy az alaplapi és kis kategóriás vezérlőnél a RAID 6 lassabb lesz mint az 5 hiszen többet kell írni olvasni a lemezről.

Új hozzászólás Aktív témák