Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy TNT

őstag

válasz dbius #1632 üzenetére

Hi !

Szerintem a 36 Gb-s raptor vinyók egyszerűen nem érik meg az árukat.... gyakorlatilag amennyivel jobb a lemez-elérés, annyival lassabban is olvasnak => kissebb tárterület és lassabb vinyó. Na persze bizonyos esetekben lenyomja a hagyományos asztali vincsiket, de átlagolva szerintem nem teljesítenek jól manapság egy normál asztali vincsivel szemben.
    A 74-es már elég jó és egy darabig a hagyományos vincsik elött fog járni.
    a 150-es vitathatatnlanul a legjobb, a kérdés csupán az, hogy kb 10MB/s többlet megéri-e majdnem kétszeres árát....

RAID 0-ban hajtva szerintem csak a 74-es ésszerű.... de ha nem számít a pénz, akkor 2*150-es viszi a pálmát. De szerintem nem éri meg annyi pénzt beleölni ekkora sebesség különbözetbe....de ha a pénz nem számít akkor mindenképp jobb :)

320-as WD vinyóm van nekem,de nagyon nem ajánlom a figyelmedbe. Rohadtul melegszik és nagyon érzékeny a rezgésekre. Szóval az asztalcsapkodást mellőzd,mert lekattan a fej és megáll a rendszer pár másodpercre.... (lecsaptam 1-2 alkalommal 1-1 szunyogot és biza nem bírta a vincsi a rezgéseket....miközben a két 160-as samsung simán elviseli, ha akár próbaképpen ököllel csapkodom az asztalt)

RAID 0-ban nem tudom hogy teljesítene, mert csak 1 db van belőle nekem :D

u.i: viszont ne felejtsd el, hogy a RAID 0 használata esetén akár teljes adatvesztésed is lehet...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák