Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodPandus
csendes tag
válasz
csaba0223
üzenetére
Szerintem meg pont most nem kellene lezárni.
Mert akkor elsikkad.
A kellessz egyes vidékeken tájszólás, de nem három s-sel. És az újat sem írja a többség két j-vel.
A magyartanár elmehet a francba, mert aki ennyire nem tudja, akkor ne tanítsa.
Én például igyekszem helyesen írni, és tudom is a nyelvtant. Vannak nehéz ragozások, de a picsába is, ez az anyanyelvünk!!!!!!
Ha ezt sem tudjuk, akkor mehetünk megásni a saját gödrünket.Ha valamit nem tudok, akkor utánanézek, nem pedig leszarom, aztán lesz, amilyen lesz...
Az ilyen ember kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt, én meg szégyenkezem itt németben, amikor jön a német kolléga, hogy ezt a szót a fórumon nem így írják.
Megtörtént eset, és a srác komolyan tanul magyarul.
Most mondjam azt neki, hogy aki ezt írta, az egy "slamper", hanyag alak, aki még a saját nyelvén sem tud helyesen írni? Vagy mondjam neki azt, hogy az ilyen embereket, aki népének lassan már csak a nyelve lesz magyar, legszívesebben felpofoznám? Mert szégyent hoznak ránk, a magyarokra, a hírnevünkre.Azt a kicsi maradékot már nem kellene elbaszni, vigyázni kellene rá, és ápolni.
Én ilyenkor mit mondjak? És mit mondjanak azok, akik a szövegi leírt közéletben talált példákkal csak a hibákat tudják bemutatni?
A mi nyelvünk pont azért nehéz, mert különleges, a nyelvtan hasonló a kínaihoz, de nem tudnak olyan nyelvi csavarokat, mint mi. Amikor bent (a német cégnél) nekiállok káromkodni, mert valami nagyon nem ok, akkor tisztára káoszban van az agyuk, mert ott ilyen nincs (sincs). A legdurvább szó a szar, meg ha valakit nagyon meg akarnak sérteni akkor azt mondják neki, hogy arschloch, ami segglyukat jelent, és ennél durvább náluk nincs.
Amikor én fél óráig tudok káromkodni, ismétlés nélkül, akkor a németeket meglepi a dolog, és nem értik.
Mert az ő nyelvük kb olyan gazdag, mint az angol, és az a magyar nyomába sem ér.
És én büszke vagyok arra, hogy egy ilyen bonyolult nyelvet beszélek.Ennélfogva nagyon óvom nyelvünket, és bizony beszólok annak aki ezt a kincset korpával keveri, és beszórja a disznók elé, zabálni.
(Remélem érthető volt a hasonlatom)Egy kérésem van, írjunk magyarul, és helyesen. Ha nem tudsz valamit, nem szégyen utánanézni, pláne, mikor a gép előtt csak egy kattintás a helyesírási szótár.
Aki pedig erre sem képes, az szégyellje magát.

Új hozzászólás Aktív témák

- Kerékpárosok, bringások ide!
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- AliExpress tapasztalatok
- Spórolós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Építő/felújító topik
- Marathon (2025)
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2, dobozában, játékkal, ajándék tokkal és kiegészítőkkel, 6 hónap garanciával eladó!
- HP PROBOOK X360 11 G5 N5030 /8GB/256 GB SSD/11.6" Hd Touch laptop+tablet garanciás
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16G - Alza garancia 2027.01.31 - BESZÁMÍTOK!
- Prémium Tápegységek Yó árasítva Ingyen Fox-al érdekelnek?
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Új MSI 16 Vector QHD+ 240Hz Ultra 9 275HX 24mag 32GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest