Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodPandus
csendes tag
[Így] néz ki egy igazi verseny belülről lehet hasonlítgatni...
A PT számomra bebukott, még azt sem hozta, amit egy ilyen fejlődős módban hozni lehet.
Olyan lett, mint a nagyhirtelen megöregedett sportoló, most hamar túl lett a jobbik idején, most már csak zsírosodik, és nem képes semmi újra...
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom egy ígéresen induló játékról.
-
BloodPandus
csendes tag
válasz
BloodPandus
üzenetére
A versenyek kvalifikációs szerverekre vannak osztva, tehát mindenki a saját kategóriájában versenyezhet, nem fordulhat elő, mint itt, hogy a panni valamiért lenyomja a liont... ????
)
Egyszerűen nem jutnak egy versenybe.
Persze, itt is lehetnek vegyes multis versenyek, nagyon izgalmas, de mindenki kategóriában nyer, ha esetleg felsőbb kategóriást megver, az csak neki jó.
-
BloodPandus
csendes tag
válasz
[HUN]Dani
üzenetére
A Palikot nem azért tartjuk, hogy versenyezzen...

Ugyebár, nem akarok reklámozni, DE:
Minden futamomat menti a gép automatikusan, multiban is, így valóban ki lehet filózni, hol lett elkúrva pl a kanyar. Ingyen.
Ha bebuksz egy versenyt akkor nem azért, mert valami bug felrakott a szemétdombra, vagy esetleg speedbug van. Azért bukod be, mert elbasztad.A PT nem tudja hozni azt az érzést, amikor csak közepes traction kontrollal, manuális váltóval, és nulla kormányzási segítséggel beleülök egy igazi Corvette-be és leesek vele az útról, mert leesett a gázpedál padlóig.

de ugyanezekkel a beállításokkal, és kicsi gyakorlással egy clio supersport márt egészen uralható lesz.
Mindenki, mindig azt az időt adja, ami neki éppen kijön a csövön, legyen az jó vagy rossz, és nem hátráltat vagy segít az acc-s cicus hiánya avagy jelenléte.
Ha tudsz, tudsz, ha nem, nem.Ennél őszintébben nem tudok elképzelni multiban egy autós játékot. Csak van, aki nem bírja az őszinteséget. Néha én sem, akkor nyomom a Flatoutot
)))))))))))))))

-
BloodPandus
csendes tag
válasz
BloodPandus
üzenetére
Az rFactorral nyomul bajnokságban a Czollner Gyula is, akinek a nevét szerintem nem nagyon kell ecsetelnem, sok köze van a Forma 1-hez is, mint kommentátor, valamint egészen komoly versenyzőnek is számít. Ha neki megfelel az rFactor, akkor nekem is...

-
BloodPandus
csendes tag
Én megvettem itt kint, angolba nyomom., mert hiába vagyok itt, németül nem szeressem a játékokat.
Az rFactor nekem nagyon bejön, az F1 nagyon széles határok között konfigurálható, csakúgy, mint a többi versenymód.Az rFactor szépen szalad a régi NF7 lapomon, 7600GS kártyával, 1 giga rammal, 2500+ Barton procival. Rengeteg addon van hozzá, gyakorlatilag azzal nyomod, amivel szeretnéd.
Valamint klasszisokkal több beállítási lehetőség van benne, mint a PT-ben, de szépen lehet haladni alap beállításokkal is, ha nem vagy nagy garázsmatató fan.
Sajna, abban a multi nem megy, azt nem lehet crackelni, de most fogom megvenni eredetiben, és az is meglesz.
Az LFS megy most multiban, a Dirt, meg a Flatout2, mert sajnos (a PT-nek) még mindig jobban élvezhető, mint a PT. A Nascar Thunder meg évek óta ketyeg multiban is...(az rFactor a játék neve is)
-
BloodPandus
csendes tag
Hát, gyerekek, elhagyom a PT-t.
Nem a rossz gépem miatt, mert egy Phenom9600 4 magos AMD prockót nem nagyon tudja semmi megfogni, pláne, ha 3 Giga RAM van mellette és Superclock Edition EVGA 8800GT van alatta, jó 125%-on húzva még az is, brutál hűtéssel.( Az alábbi felbontáson szalad a Crysis gond nélkül, magas minőséggel)
Egyszerűen kiszerettem a PT-ből, mert átment uncsiba.
Nem vettem AP-t, így nincs 'vettém sem, sőt, még pannit sem vásároltam, mert úgy tűnik a tapasztalatokból, hogy sok értelme nincsen.Mostanában, ha rallyzni akarok, akkor ott a Colin DIRT, ha meg TA-ra van kedvem, még mindig jobb a Nascar Thunder 2004, mert ott legalább ésszel mennek a multiban is, és tényleg a jobbik győz. (meg gumikopás, meg egyéb szarságok, valamint nem kell két napot kockulnom a képernyő előtt egy fejlesztésért.)
Ott lenyomok naponta egy reál versenyt, 200 kör, meg 2 óra, és elégedett vagyok azzal amit elértem. A PT-ben ilyen már nincs.A DIRT, nagyságrendekkel többet ad változatosságban.
Ha meg nagyon reális akarok lenni, akkor ott van az rFaktor, meg az LFS, és megkockáztatom, hogy ott is élvezetesebb a multi, mert nincs ennyi szar bug.
Meg még egy rakat autós, amit össze akartak gyúrni a PT-ben, de a kevesebb több lett volna.Kormánnyal nyomuló létemre lehagynak olyan manusok, aik még meg sem voltak, mikor nekem már jogsim volt, és nem azért, mert jobbak, hanem mert gátlástalanabbak, pofátlanabbak, nem tisztelik a fair játékot (a fogalmat magát sem ismerik), valamint tájékozottabbak a csalási lehetőségekben, ami megint nem az én pályám.
Mondom ezt 24"-os képernyővel, meg 1920x1200-as felbontással, mind valósan, mind jelképesen.

(nem krőzus vagyok, csak németben dolgozom, és tudtam venni egy komolyabb masinát. Részletre... )
-
BloodPandus
csendes tag
Csak úgy utózöngének, mert én is le akarom zárni a témát, de egy-két túlreagálás miatt megint írhatnékom lett...
Valamint Én akarom lezárni. Egyrészt, mert valahol én öntöttem az olajat a tűzre (magyarán én kötözködtem, vagy mit csináltam (?)), másrészt pedig nehezen viselem, ha segítő szándékért cserébe leugatás van, mert valakinek nem világos a mondandó lényege.
Ezúton kérek elnézést a magyartanár dolog miatt, ebben nem volt igazam.
Viszont nem is jelentettem ki, hogy én tökéletesen tudok helyesen írni.
Ricco pontosan fogalmazott: " Én is törekszem a helyesírásra."És most szépen megválaszolok a felmerült kérdésekre.
Azért dolgozom Németországban, mert otthon az én szakmámban nem vagyok megfizetve.
Lassan 15 éve vagyok forgácsoló, és a forgácsolás alá tartozó gépek 80 százalékával gond nélkül tudok dolgozni. (példaként: esztergagép, marógép (CNC is), szikraforgácsoló (mindkét fajta), köszörűgépek, gyalugépek, horizontgépek)
Eljutottam oda 35 évesen, hogy hitelből meg a semmiből tudtam venni egy házat.
Az otthoni fizumból mire letörlesztem, rám is dől, mert az 20 év.
Amit itt keresek, abból megy minden felújítás.
Otthon 3,5 euróra jön ki a bérem bruttóban, itt most a 9 nettónál tartok, és lesz még jobb is. Aki ezt kihagyná, az tegye, én nem fogok hamut szórni a fejemre, mert egy kicsit jobban akarok élni.Azért adózok most a németeknek, mert egyrészt itt élek, még vagy 2 évig, másrészt az otthoni adómért amit eddig kaptam, az szégyen. És nem az enyém, nem a tiétek, hanem azoké a tolvajoké, akik most az országot "vezetik".
Nem vagyok semmilyen párt híve, nem vagyok jobbos, meg balos sem, nyilas, meg árpádsávos sem.Mint már említettem, nem kötözködésképpen írtam Krisának, hanem segíteni akartam.
Csak könnyű olyan dolgokon átsiklani, mint pl " érted haragszom, nem ellened".Csaba hozzászólását már megválaszolták. Ami neki büdös volt, az tisztán pszichológia és emberismeret. Én egy kicsit mélyebben művelem a témát, nem is lennék jó természetgyógyász emberismeret nélkül.
35 éves vagyok, és általános iskola óta könyvtári tag. Itt ezt most kicsit hanyagolom.

A havi olvasott könyvátlagom még mindig megüti a 4-5-öt, pedig most a szabadidőm is kevesebb. Olvasottnak lenni jó dolog, bár, ez most nagyon nem divat, talán nem elég "trendi".Röviden(?) ennyi.
Személyeskedni nem akarok, de egy-két hozzászólás olyan stílusban jött, amit nem vártam az illetőtől, legyen az negatív, illetve pozitív.És pont Krisától kaptam a legőszintébb választ, miközben mások ki akartak belezni.
A témát lezártam.

-
BloodPandus
csendes tag
Hogy ON is legyen, azt hiszem, új nickkel újrakezdem a játékot.
Az új nickem BloodPandusHUN lesz, ha rászánom magam.
-
BloodPandus
csendes tag
válasz
BloodPandus
üzenetére
Most lehet hüppögni...

-
BloodPandus
csendes tag
válasz
csaba0223
üzenetére
Szerintem meg pont most nem kellene lezárni.
Mert akkor elsikkad.
A kellessz egyes vidékeken tájszólás, de nem három s-sel. És az újat sem írja a többség két j-vel.
A magyartanár elmehet a francba, mert aki ennyire nem tudja, akkor ne tanítsa.
Én például igyekszem helyesen írni, és tudom is a nyelvtant. Vannak nehéz ragozások, de a picsába is, ez az anyanyelvünk!!!!!!
Ha ezt sem tudjuk, akkor mehetünk megásni a saját gödrünket.Ha valamit nem tudok, akkor utánanézek, nem pedig leszarom, aztán lesz, amilyen lesz...
Az ilyen ember kiállítja magáról a szegénységi bizonyítványt, én meg szégyenkezem itt németben, amikor jön a német kolléga, hogy ezt a szót a fórumon nem így írják.
Megtörtént eset, és a srác komolyan tanul magyarul.
Most mondjam azt neki, hogy aki ezt írta, az egy "slamper", hanyag alak, aki még a saját nyelvén sem tud helyesen írni? Vagy mondjam neki azt, hogy az ilyen embereket, aki népének lassan már csak a nyelve lesz magyar, legszívesebben felpofoznám? Mert szégyent hoznak ránk, a magyarokra, a hírnevünkre.Azt a kicsi maradékot már nem kellene elbaszni, vigyázni kellene rá, és ápolni.
Én ilyenkor mit mondjak? És mit mondjanak azok, akik a szövegi leírt közéletben talált példákkal csak a hibákat tudják bemutatni?
A mi nyelvünk pont azért nehéz, mert különleges, a nyelvtan hasonló a kínaihoz, de nem tudnak olyan nyelvi csavarokat, mint mi. Amikor bent (a német cégnél) nekiállok káromkodni, mert valami nagyon nem ok, akkor tisztára káoszban van az agyuk, mert ott ilyen nincs (sincs). A legdurvább szó a szar, meg ha valakit nagyon meg akarnak sérteni akkor azt mondják neki, hogy arschloch, ami segglyukat jelent, és ennél durvább náluk nincs.
Amikor én fél óráig tudok káromkodni, ismétlés nélkül, akkor a németeket meglepi a dolog, és nem értik.
Mert az ő nyelvük kb olyan gazdag, mint az angol, és az a magyar nyomába sem ér.
És én büszke vagyok arra, hogy egy ilyen bonyolult nyelvet beszélek.Ennélfogva nagyon óvom nyelvünket, és bizony beszólok annak aki ezt a kincset korpával keveri, és beszórja a disznók elé, zabálni.
(Remélem érthető volt a hasonlatom)Egy kérésem van, írjunk magyarul, és helyesen. Ha nem tudsz valamit, nem szégyen utánanézni, pláne, mikor a gép előtt csak egy kattintás a helyesírási szótár.
Aki pedig erre sem képes, az szégyellje magát.

-
BloodPandus
csendes tag
válasz
[HUN]-Kisa
üzenetére
Igazán nem kötözködésképpen, de amikor olvastam az írásaid, majdnem lefordultam a székről. Fájdalmamban...
Nem hiszem el, hogy csak ennyit tudsz kihozni magadból a helyesírás terén!!!!!!!!Fizikailag üt a stílusod.
Ha csak ennyire vagy alapos mindenben, mint ahogyan írsz, akkor nagy bajoknak nézel elébe.
Ha már esetleg szóltak, akkor sorry, ha nem, akkor megteszem most én.Nem bántásképpen, de neked írom, nem ellened...

-
BloodPandus
csendes tag
Nekem is lassan elszáll a kedvem.
Megint a billentyűs/kormányos dolog nem tetszik. És megint a Thunder...
Például én tövig nyomott gázzal, egyenesben nem vagyok képes megelőzni egy "szögleteskanyarost", mert sokkal jobban gyorsul.
Hozzáteszem, hogy egyszerre jöttünk ki a boxból, egyszerre tankoltunk.Az illető máskor a fullra tankolt kocsijával vert rám 3 kör alatt majd 500 métert, pedig nekem már porzott a tankom, és elvileg könnyebb, meg gyorsabb vagyok.

És gyakorlatilag sem vezetek olyan rosszul, szerintem. Ha ilyen rosszul vezetnék, akkor nem lenne nyert versenyem se.
Itt valami nagy szar van a palacsintában.

-
BloodPandus
csendes tag
válasz
BloodPandus
üzenetére
... persze a friss AP-s barom azért rombol, és tör-zúz.
Hány láma miatt estem el jó helyezésektől azért, mert a baromja még draftolni sem tudott, vagy csak roncsderbizni szeretett volna...például. De ha véletlenül meglöktem, már idiótázott. És piszkosul nem érdekli a suttyót, hogy esetleg te komolyabban veszed nagyságrendekkel a gámát, mint ő.
Jó, azért felkötni nem fogom magam miatta, csak már a bögyömben van a téma egy ideje.
-
BloodPandus
csendes tag
-
BloodPandus
csendes tag
Nem tudom, észrevettétek-e, de a Thunderban a cél előtti két uccsó clean szektort ellopja a gép.
Számol, de nem sokkal a vége előtt kiveszi a képből.
Pro módban már nem csinálja.
Akkor rookival nem ér szart sem a clean szektor??? Legalábbis az utolsók....Egyébként köszike, hogy felkerültem a tablóra, csak azt sajnálom, hogy nem az egyik Vérpandás autóm került fel.
(élőben is így néz ki a kocsim, fehér alapszín, fekete mocitető, és semmi extra csicsa.
Mitől Vér? Mert nagyobb kocsiknak is szívja a vérét néha...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BloodPandus
csendes tag
Megsúgom, jelen pillanatban annyira be vagyok rúgva, hogy MUD-on mindenkit megvertem a Wizz-el.
Jött kawana, megkapta, csak egy piszok Corus-sal nem bírtam, ha fullos lenne az enyém is, nem úszta volna meg...
Holnap Tunderen leszek, fel kell lökni már a buggy szintemet is... -
BloodPandus
csendes tag
válasz
BloodPandus
üzenetére
screenshot

-
BloodPandus
csendes tag
Még egy kérdés... van külön screensot gomb?
Mert valahogy nem találom....
-
BloodPandus
csendes tag
Gyerekek, szitu van.
Cimbimmel csináltunk tesztet.
Engem az érdekelt nagyon, már egy ideje, hogy suttyó surmók hogyan képesek minimális szinttel legyőzni pl TA- ban úgy, hogy sokszor faltól fűig mennek... és mégis jobb a köridejük, mint pl nekem... (semmi arcoskodási szándékom nincs, csak tisztában vagyok azzal, mit tudok... van nálam sok jobb is)
Jelenleg 29-es szinten vagyok, AP-m sosem volt, és 2003-ban játszottam utoljára billentyűn.Akkor vettem egy hibás rugós kormányt, lett bele egy kis élet "rugdosva". Ő tavaly halálozott el végérvényesen.
Azóta egy jónak mondható Saitek R440-em van (a MOMO nekem nagyon nyúlós), és azóta is kapja az ívet, érezni is már rajta. Kezd lógni, meg zörögni a kanyarokban... , ettől függetlenül pontos, még mindig.
A rugóssal végigtúrtam a STTC-től kezdve a TOCA-ig mindent, megcsináltam a Richard Burns Rallyt (rohadt nehéz volt), az NFS-ből a Most Wantednél szálltam ki, mert nem bírta már a vas.
Jelenleg futtatom a CRC-t, a Street Legalt, az LFS-t,a Flatout2-t és az rFactort állandóra. (a Colin Dirt-et sem bírja már a vas, pedig az is jó lenne...)A teszt:
Mivel közel reális köridőket, és szinte azonos íveket a TA-ban lehet menni, így nyomtam 2*60 kört, és a cimbim (akit annyira nem érdekel az egész, de segít, mert jó gyerek, és különben is lakótárs itt kinn, németben, munka után más dolgunk sincs...) minden körben írta az időmet, mennyi benyám van, satöbbi. Nem utolsósorban itt ziher egyformák az autók, tehát itt a tuning sem játszik.Mivel marhára zavart, hogy néha olyan időket tudok menni-, még profik ellen is, hogy az már nekem is tetszik,- és ez sok alkalommal vérző kormánnyal sem jön össze kezdők ellen (most jött tankolásból, és gyorsabb, mint az én 1/4 tankos gépem) pár bújtatott kérdés után megvan a válasz, ami viszont nekem nem tetszik:
Aki nagyon jó, az mind BILLENTYŰVEL és FULL SEGÍTSÉGGEL nyomta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kicsit dühítő a dolog számomra, aki valóban tanulni, és szórakozni akar, hogy jön néhány suttyó, és lehetetlen nyerni ellenük.
Az én beállításaim: FFB 78%, és minden segítség kikapcsolva, kivéve a kuplungot, mert az automata, valamint a váltóm semi módban van. Ilyesmi beállításokkal játszom minden játékban már évek óta. Szerverekről sem akartak lerugdosni, mert esetleg nem vagyok elég gyors.
És itt esélyem sincs, ha olyan ellenfelem van, akinek kormánya sincs.A teszt csak úgy igazi, ha van ellenteszt, ennek lett vége ma.
A kormányt beraktam a sarokba szomorkodni, és 5 év óta először billentyűvel kezdtem megint.
TA, 2*60 kör satöbbi...
A végeredmény meglepett, de nagyon.
Saját magamhoz képest, a 2*60 kör alatt a legrosszabb köridőm is cirka 5 tizeddel volt jobb körönként, mint kormánnyal ugyanaz a kör (pl tankolás utáni kijövős).Ezek után két dolgot mondok:
A billentyűsöknek aránytalanul sokat segít a játék.
Én nem fogok segítséget állítani magamnak, mert más területen is megállok nélküle. (és a gerincem magammal szemben sem egy meztelencsigáé...)Én és hasonszőrű társaim, ez a játék megint nem nekünk lett kitalálva, hanem a 15 éves gombnyomogatóknak.
Ennek ellenére közdök, gumiszakadtáig...Írni kéne az Invictusnak (vagy a fejlesztőknek) ebben a témában. Feltéve, hogy nem direkt van így....

Egyéb észrevételek:
Kedvenc pályám a MUD. Sajnos sok kanyar laggol (minden autóval), főleg az erősebben visszafordítók, de ha tudok, csinálok róla képet is.
A chat részből a régi kéne vissza. Gyorsabb is volt, meg kezelhetőbb is.
A szobáknak ez az új kinézete csak lassítja az egész room dolgot, a gép a grafikával van elfoglalva, és nem azzal, hogy ki van éppen ott, és mije van, és egyáltalán, mit is akar ott...
Vagy a bodykitt legyen olcsóbb, vagy a tuning drágább, mert ez így nagyon aránytalan.
A második esetben nem kéne 10 perc gáma után cirka 5-600 RP-vel befejezni a versenyt, mert akkor nem megyek arra a pályára. SEM.Kellene már az új Nascar pálya.
Hirtelen ennyi, majd holnap átnézem, és még fűzök hozzá, ha eszembe jut valami.
Az időlimitről meg annyit, hogy előbb megírom jegyzettömben, átnézem, kijavítom az elgépeléseket, majd bemásolom ide.
Persze, csak a nagy lélegzetvételűeknél...
Ez is az volt...

-
BloodPandus
csendes tag
Az a baj, hogy a fejlődést mindenki csak a tuningok meg az RP mennyiségéhez viszonyítja.
Az igazi fejlődés az, hogy most talán "dalolva" kocogsz végig azon a pályán, ahol először billiárdgolyót játszottál.Megjegyzem, a fejlődés igazi értelmezése ez, nem pedig az, hogy milyen hamar lesz tele a VIRTUÁLIS garázsod.
Amit itt megtanulsz, az a tiéd marad. A virtuális már nem annyira biztos...

-
BloodPandus
csendes tag
Jó nagy gázt kívánok!
Beregeltem én is, így félúton a harminc, meg a negyven között.
Mivel kicsit szétkaptam a kormányom tegnap este karbantartásilag, így első driftelésem a hangárban volt, Hexannal, billentyűvel.
Ahhoz képest, hogy a drift a családomban sem nagyon található genetikailag, elég szépen gyűjtöttem, lettem büszke utolsó előtti...
Amúgy lenne egy kérdésem is, hátha valaki tudja:
A mostani nagy frissítés alatt (a 300%-os hét) elkezdett működni a FFB, most meg megint nem hajlandó.
Mivel semmi nem változott nálam, így a srácoknál lehet valami bibi.
Saitek R440
Új hozzászólás Aktív témák

- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Subaru topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Parfüm topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)