- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen videókártyát?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
creation #8685 üzenetére
Ha esetleg később megismerkednél az ojjektum orientált fejlesztéssel, akkor érdemes ezt elolvasni: http://www.libri.hu/konyv/tiszta-kod.html és talán nem lesz olyan a kód utána, mint a falra hányt borsó.
Ami még elgondolkodtató, hogy BDD-t vagy TDD-t lehet e procedurálisan használni. Ha igen, akkor jobb lenne áttérnetek arra, mert a debuggal sokkal több idő elmegy. A gond most az, hogy még csak procedurálisnak sem igen lehet nevezni a kódot, mert függvények sincsenek. Spagetti, ahogy más is mondta. Így viszont max e2e tesztelhető legalább minimálisan.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
creation #8685 üzenetére
Echo helyett jó lenne, ha fellőnétek egy logger-t és csinálnátok egy debug mód-ot, ami loggol dolgokat. Az stdout nem loggolásra van. http://stackoverflow.com/questions/341154/php-logging-framework
-
inf3rno
nagyúr
válasz
creation #8683 üzenetére
Próbálj meg betenni egy favicon.ico fájlt, chrome általában azt keresi. De ez session-el kapcsolatos hibákat szokott csak eredményezni, amikor session-be mentesz adatot egy átirányítás erejéig. Ami különbség lehet még az a default doctype, ha nem adsz meg ilyet, illetve, hogy a nem szabványos HTML-t hogyan dolgozzák fel és hogy a karakterkódolás ütközésekre hogyan reagálnak, pl ha meta-ban mást adsz meg, mint header-ben, meg még van egy pár dolog...
Maga az ldap szerintem csak tünet, a probléma a kóddal van. Teszteletlen és átláthatatlan, valszeg hemzseg a hibáktól. Ha nem kenyered az oop, akkor is lehet elfogadható kódot írni procedurálisan. Azt hiszem a wordpress-nek ilyen a kódja.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #8685 üzenetére
És PONTOSAN melyik sornál is vérzik el? (Haladjunk má'
) Annál, amit itt írtál, vagy hol? Debuggoltad már a kódot? Az alapján, amit eddig írtál, nem. Nem ártana. Mindegyik esetet meg lehetne nézni külön-külön böngészőkben, annyira nem is nagy idő letesztelni mindet, és az IDE-t úgy beállítani, hogy épp másik böngészőben futkorásszon a kód. Meg kéne nézni, épp mi a különbség. A debuggoláshoz szükséged lesz az Xdebugra, meg annak konfigurálására. Hogy melyik verziót kell letöltened, azt az ide bemásolt phpinfo()-ból vagy php -i kimenetéből tudhatod meg.
Most ennyi alapján nincs jobb ötletem, mondom, vizsgálni kéne alaposan, hogy a kliens és szerver között pontosan milyen adatok utaznak, vagy mi történik, ami a különbséget okozza, hogy a büdös francban lehetséges, hogy egyáltalán az LDAP-autentikáció függ a használt böngésződtől, meg ilyenek, de kevés az infó, mi meg tesztelni nem tudjuk helyetted. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #8683 üzenetére
Uhh, kőkemény spagettikód-feeling, rossz hibakezelés (vagy épp egyáltalán nincs egyes if-ágakhoz tartozó else-ág). (Csodásan mutat az ezer éve deprecated CENTER tag és az a különálló magányos kis echo("<p>"); sor is.
)
Mi az oka, hogy kutyulva van az NTLM-autentikáció és az LDAP-autentikáció? Itt egyébként ugye feltételezed, hogy a kliens által küldött headerök közt szerepel az Authorization, ami persze az NTLM-mel kell, hogy egyenlő legyen, ha a világvége fenyeget, akkor is. Ez mitől is garantált? De még ha az Authorization header jelen is van, nem kezeled le azt sem, ha az épp nem az NTLM-mel egyenlő, csak simán mész tovább. De akkor felmerül az is, hogy mi értelme az egésznek? A kliens simán beállíthatja akár üresre is az Authorization headert, a kódod megy tovább? Akkor korábban minek vártad el a jelenlétét?
Egyébként meg sehol nem látok még egy session_start() hívást sem.Szerk.: igazából csak gyorsan átpörgettem a kódot szemmel, különösebben nem elemeztem, de ennyi alapján nem csodálkozom, hogy furcsaságok vannak, meg más böngészőben nem műxik. Amúgy [link] (Understanding HTTP Authentication) - "NTLM - NT LAN Manager (NTLM) authentication is a challenge-response scheme that is a securer variation of Digest authentication. NTLM uses Windows credentials to transform the challenge data instead of the unencoded user name and password. NTLM authentication requires multiple exchanges between the client and server. The server and any intervening proxies must support persistent connections to successfully complete the authentication."
Az utóbbi két mondat érdekes. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #8677 üzenetére
Igazából őszintén szólva nem értem, minek kavartad bele az LDAP-ot, ha ezek szerint a klienstől függő probléma előfordulásában semmilyen szerepet nem játszik, nyilván nem is szabadna! Hiszen ezzel szerveroldalon játszol, és totál irreleváns kellene, hogy legyen, milyen klienssel küldted a kérést. Ezek szerint csak tök random fordul elő a para, ahogy állítod, egy echózás során is "beakadhat", töltöget a végtelenségig.
Ennek nyilván megvan a magyarázata, de amúgy tényleg kipróbálhatnád másik szerverrel, például IIS-sel, ahogy inf3rno javasolta. Nyilván annyiból nem "megoldás" az Apache-os kérdésre, hogy ha a szervercsere megoldja, attól még a magyarázatot nem leltük meg, de 1. kiszűrjük legalább, hogy valószínűleg a szerverbeállítások a ludasak (vagy azok is, meg még a franc tudja, mi, igaz, ennek ellentmond, hogy kliensfüggő a dolog, amit még mindig nem értünk), 2. nem kúrtál el csomó időt próbálgatással.
A Web Platform Installer segítségével bődületesen egyszerű az IIS-t telepíteni és konfigurálni. A legegyszerűbb úgy, hogy ha ennek segítségével rákeresel például egy CMS-re, mondjuk a Drupalra, rámész, hogy telepítse, ez mindenféle szükséges függőséget be fog húzni (PHP, MySQL, cache-elésért felelős cuccok, URL Rewrite modul, stb.), amikre nagy eséllyel egy PHP-alkalmazásnál úgyis szükséged lenne, next-next jelleggel ezeket felrakod, aztán max. ha nincs rá szükséged, letörlöd a felrakott Drupalt (de cserébe minden ehhez szükséges cucc fent van). Ugyanitt érdemes a PHP Managert telepíteni, ezzel az IIS grafikus felületén kattinthatod be, hogy egy PHP extension engedélyezve legyen, vagy sem, illetve szintén grafikus felületen módosítgathatod a beállításokat. Már csak ez is az IIS előnye, hogy nem szöveges konfigurációs fájlokat kell bújkálni, egy elég kényelmes grafikus felületen csinálsz mindent (persze ki kell ismerni), kisebb az elkúrás esélye is, ha grafikus felületen kattintod be. (Szerk.: félreértés ne essék, az IIS-t is lehet konfigurálni XML-állományokból, sőt, lehet konzolos felületről is manipulálni, de legalább kapsz fölé egy normális grafikus felületet is.) -
inf3rno
nagyúr
válasz
creation #8672 üzenetére
Ha localhost-on teszteled, akkor itt van egy hasonló topic: http://forum.wampserver.com/read.php?2,91207,page=1 Azt mondják, hogy az intranet beállítások rosszak MSIE-n, illetve az Apache 2.4 cseréje 2.2-re megoldja. Hát... Én mondjuk inkább IIS-t (ha már windows) vagy nginx-et használnék, ha amúgy is szerver csere kell, sosem bíztam az Apache-ban. Valahogy az a benyomásom, hogy a verzió váltásaik több új bugot tesznek be, mint amennyit javítanak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #8669 üzenetére
"IE összes alól próbáltam, mindnél ugyan az a séma, Chrome-ból a legfrissebb, FF és Opera nem tudom, mert azt a garázda próbálta, az ldap kivételével nála is minden korrektül betöltött."
Még mindig nem értem. Mégis mi a retekért számít, milyen böngészőt használsz, amikor szerveroldalon autentikálsz LDAP segítségével? Miért böngészőfüggő a szerveroldali LDAP-használat? Erre még mindig nem válaszoltál, pedig már az elejétől kezdve igencsak érdekes a dolog. Ez kliens-szerver architektúra, kéréseket küldesz a szerver felé, az meg kezd valamit a kapott adatokkal, aztán küldi a választ - hogy a kliens pontosan milyen is, az említett feladat szempontjából totálisan irreleváns kéne, hogy legyen, ha normálisan van megoldva (ezért kérdeztem, például nem valami ActiveX-es szutyok van-e nálatok, de mint kiderült, nem). De hát ugyanígy nagyon érdekes az is, hogy csak IE akármelyik verziójánál tapasztaljátok ezeket a random végtelenségig töltődéseket, vagy épp azonnali betöltést, szóval a kiszámíthatatlan működést. Valaminek történnie kell a kliens és szerver közt, ami ezt befolyásolja, ezek szerint függhet érkező adatoktól, vagy fingom sincs, mitől, azt sem igazán értem, miért.
Az alkalmazásban lekezelitek a potenciális hibákat, például csatlakozási timeouttal kapcsolatos problémákat (rövidebbre is állíthatod a timeoutot amúgy, hogy ilyen esetben előbb kiderüljön, hogy timeout-para van: [link] - ldap_set_option($ldapconn, LDAP_OPT_NETWORK_TIMEOUT, 2); /* 2 second timeout */), meg hasonlókat? Van ellenőrzés? Biztos, hogy végig lehetne debuggolni a folyamatot egy problémás esetnél (bármily meglepő, PHP-kódot is lehet debuggolni), akár conditional breakpointok használatával egy megfelelő IDE segítségével, vagy ilyesmi. -
inf3rno
nagyúr
válasz
creation #8660 üzenetére
Még érdekes lehet az is, hogy PHP milyen módban fut, mi van a htaccess fájlokban, milyen verziójú böngészőkkel próbáltad, és mi az, amivel nem megy, illetve, hogy van e kliens oldali script, vagy egy sima HTML echo betöltése nem megy. A doctype és a content-type header is közrejátszhat extrém esetben. Egyébként nekem nem logikus, hogy IE specifikus dolog legyen. Ez így tényleg fura. Össze kellene szedni minél több adatot, aztán rákeresni, hátha dob valamit google. Legrosszabb esetben meg írni egy bug report-ot vagy a HTTP szerver gyártójának vagy microsoftnak (utóbbinak azt mondják nem érdemes, mert nem nagyon foglalkoznak vele).
-
bambano
titán
válasz
creation #8661 üzenetére
"Az adatbázis felépítését, már meg ne haragudj, de hogyan tervezze meg, ha fogalma sincs, hogy az adott eszköz milyen adatokat fog neki oda hányni és azok mekkora méretet is öltenek?!" teljesen mindegy, hogy egy hipotetikus adatbázis végül mekkora lesz és az is mindegy, hogy eltalálja-e a méretét.
jegyet az eredmény megkapásáig vezető útért kap. ha ebben egy mező mérete rossz, majd újraszámolja.
-
válasz
creation #8656 üzenetére
Mert ez a feladata. El kell mondania az elképzeléseit a feladat megoldásával kapcsolatban. Elő kellene venni hozzá az iskolai előzményeket.
- Funkciók meghatározása elég egyértelmű feladat.
- Minőségi követelmény általában a hibakezelésre vonatkozik, de mást is bele lehet venni.
- Adatbázisra vonatkozóan lehet táblákról, mezőkről, triggerekről beszélgetni.
- Platform, miért Win, miért Linux. DB szerver, stb.Szerintem elég egyértelmű a feladat, csak jól kell megközelíteni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
creation #8657 üzenetére
Nem tudom, ilyen nehéz debuggolni? Vagy az LDAP a hibás vagy valami a HTTP szerverrel van. Próbáld ki LDAP nélkül mondjuk sima PHP array-es példa adattal kimockolva a perzisztenciát (úgy mondjuk elég nehéz, ha nem decoupled az implementációja). Ha úgy megy, akkor valszeg az LDAP lockolja a fájlt, és azért teker a többi. Hogy ennek mi köze az IE-hez, azt ne kérdezd. Persze a bugoknál lehet még sok olyan dolog, amire nem is gondolna az ember, de legalább jó lenne beazonosítani, hogy a szoftver melyik részén bukik el a dolog. LDAP-al és MSIE-vel kapcsolatban nem találtam semmi összefüggést egy gyors kereséssel, úgyhogy valszeg máshol lesz a hiba a rendszeredben.
Egyébként javaslom valamelyik HTTP keretrendszer, pl symfony vagy laravel használatát.
-
Doctor46
csendes tag
válasz
creation #8652 üzenetére
Ezek lennének.
4.A. Egy kis vegyesbolt vezetője felkéri, hogy készítsen egy számítógépes programot,
amely a bolt raktárkészletét tartja nyilván. Feladata, hogy határozza meg a fejlesztendő
szoftver funkcionális és minőségi követelményeit, valamint az alkalmazás szerkezeti
felépítését.
- Mutassa be a programtervezés folyamatát!
- Nevezze meg és jellemezze a tervezés során készítendő dokumentumokat!
- Határozza meg a fejlesztendő szoftver funkcionális követelményeit!
- Határozza meg a fejlesztendő szoftver minőségi követelményeit!
- Tegyen javaslatot a szoftver futtatási környezetére (platform)!
- Tegyen javaslatot a szoftver architektúra kialakítására!
- Mutasson rá az alkalmazás kritikus pontjaira!8.A. Egy áruház klimatizálási rendszeréből 10 másodpercenként érkeznek - az egyes
helyiségek hőmérsékletét jelző - monitoradatok egy adatbázisba. A megfigyelt helyiségek
(beérkező adatok) száma 100 darab. Feladata, hogy tegyen javaslatot az adatok
rögzítéséhez szükséges adatbázis és alkalmazás felépítésére.
- Tervezze meg a rendszer működéséhez szükséges architektúrát!
- Tervezze meg az adatok tárolásához szükséges adatbázis felépítését!
- Határozza meg az adatok tárolásához szükséges tárterületet!
- Tervezze meg az adatok rögzítéséhez szükséges alkalmazást!
- Határozza meg a rendszer működése során jelentkező kritikus pontokat, hibákat és
javasoljon megoldásokat! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #8650 üzenetére
"Chrome, Tűzróka és Opera mindegyik flottul nyitja az oldalt, ámde ezek alatt, mint írtam az LDAP azonosítás sajnos nem megy"
Hogy érted, hogy csak IE-ből megy, hogy csinálod? Valami ActiveX-es IE-specifikus tákolmány foson keresztül, vagy hogyan? Miért nem a PHP vonatkozó bővítményével? --> php_ldap Ha ezt használnád, teljesen mindegy lenne, hogy szerveroldalon hogyan történne pontosan az autentikáció (a szerver pedig üzemelhet csak localhoston, belső hálózaton, stb., nem is kell, hogy ki legyen engedve a vadvilágba).
A végtelenségig töltődős, kiszámíthatatlanul betöltős részére meg igazából ennyiből szerintem kábé lehetetlen konkrétumot mondani, hogy mi az oka, innen-onnan kéne tesztelni, esetleg logokat nézegetni, ezt-azt állítgatni, stb., de nekem már az is furcsa, hogy miért böngészőspecifikus az autentikáció. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
creation #8648 üzenetére
Mit jelent az, hogy "Valamiért a wamp-on futó oldal időnként nem nyílik meg elsőre IE alatt", a nem megnyílásnak mik a tünetei? Látszik valami hibaüzenet, vagy csak töltöget a végtelenségig, vagy üres fehér oldalt kapsz, vagy mit tapasztalsz ilyenkor, és nézegetted-e már a böngésző konzoljának (F12) Network fülét network traffic capturinggel (F5), hogy mi történik, milyen választ kapsz a szervertől?
(#8633) hunfatal: Értem, kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Le Mans Ultimate
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Futás, futópályák
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- iPhone-t használók OFF topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest