-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Doctor46 #8654 üzenetére
"- Határozza meg a rendszer működése során jelentkező kritikus pontokat, hibákat és
javasoljon megoldásokat!": szerintem itt a legfontosabb, amit domborítani kell, hogy a rendszert fel kell készíteni arra, hogy a bemenő adat kupleráj és abból először standardizált értéket kell előállítani.
nem tudhatod, hogy miben mérnek, celsiuszban vagy fahrenheitben, hogy minden mérő ugyanabban mér-e. azt sem tudhatod, hogy konkrét számot kapsz-e vagy valamilyen szorzatot, hány jegyre kerekít, stb. azt sem tudhatod, hogy a programod teljes életciklusa alatt mindig ugyanolyan mérőberendezéseket fognak-e felszerelni, akár javítás közben is, mint az elején.például az snmp nem tud törtszámot, gyakran úgy adják meg a hőmérsékletet, hogy 10-zel szorozva, egészre kerekítve.
szerintem egy ilyen programot rendesen csak úgy lehet megírni, ha képes mérőpontonként különböző, konfigurálható algoritmussal bejövő adatot értelmezni.
a másik problémám az szokott lenni, hogy nem ártana tudni, mely adatok születtek egy időpillanatban, illetve egy adott mérőponthoz idősorrendet egyszerűen tudni kellene csinálni.
szerk: a másik probléma, ami fontos lehet (egy áruházban a hűtőpultok hőmérséklete az élelmiszerbiztonság miatt fontos lehet. hapci... ja nem, hanem haccp.), hogy hogyan biztosítod a szünetmentes működést. rendszert mindig kell karbantartani, tehát mit kezdel azokkal az időszakokkal, amikor az adatbázisszervered nem elérhető?
-
creation
senior tag
válasz
Doctor46 #8654 üzenetére
"- Határozza meg a fejlesztendő szoftver funkcionális követelményeit!
- Határozza meg a fejlesztendő szoftver minőségi követelményeit!"Ezt miért te? Ezeket a vevőnek, tehát a kisboltnak kell leszögeznie, a mit kér rovatban...
"Egy áruház klimatizálási rendszeréből 10 másodpercenként érkeznek - az egyes
helyiségek hőmérsékletét jelző - monitoradatok egy adatbázisba. A megfigyelt helyiségek
(beérkező adatok) száma 100 darab.""- Tervezze meg az adatok tárolásához szükséges adatbázis felépítését!
- Határozza meg az adatok tárolásához szükséges tárterületet!"- És hány éves a kapitány felesége...
De most tényleg elvárják, hogy nem is tudod, hogy a nyomorult klíma legalább kb-ra milyen formátumú adatokat küld, de azért ezeket mondd meg így előre...
Kis klíma loggerem, ami a mérőgépemen van, 15 percenként küld adatokat a gépnek, amit egy adatbázisban tárol le.
Ez az alábbi mezőket tartalmazza:
Internal sensor db: id, date&time, temperature, humidity, dewpoint
És ugyanez, még 8 csatornán.20140110-től a mai napig 32MB adat készült 1 csatornán.
A kérdésem, hány fokos volt a mérőszoba tavaly december 14-én?
Nincs több kérdésem...
Azért gondolkodok a témakörön, bár nekem anno nem voltak ilyen kérdések, amikor programozást tanultam... Illetve összeszedettebb kérdések voltak. Több technikai adattal. Bár az tény, hogy így is megoldható egy egy-/többismeretlenes válasszal
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Doctor46 #8654 üzenetére
Hát nekem ez így elég tág határok között mozog, gondolom azt akarják visszahallani, amit leadtak órán. A gyakorlatban nagyon sok dolog ízlés kérdése, pl hogy milyen dokumentumokat szórsz össze azt szerződésben lehet rögzíteni, de sokszor a megrendelő egyáltalán nem is foglalkozik vele, csak működjön az alkalmazás. Az adatbázis is elég esetleges, tudni kéne, hogy milyenekről tanultatok, SQL/newSQL, ill. noSQL szerepelt az anyagban? Elképzelhető, hogy egy noSQL adatbázis erre a feladatra sokkal jobb lenne, mint egy SQL. Na szóval szerintem még mindig kevés az info, hogy érdemben lehessen válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged