- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Így a pontos időt bármikor le tudom kérdezni I2C-n keresztül, ami azért könnyebbséget ad.
Pl. így simán meg lehet azt csinálni, hogy csak változásnál tárolom le az időt és/vagy a dátumot."Nem igazán értem, hogy ez miért az RTC modul miatt van így; egyébként se kellett volna mást tenned
-
"Egy pl. ilyen Huffman nem lehet hogy túl sok már egy ilyen kis AVR-nek ?"
Nem tudom, hogy konkretan milyen AVR, meg hogy a logolason kivul milyen feladatai vannak, de azert a Huffman-kodolas nem olyan nagyon megerolteto dolog, illetve az egyetlen kicsit is szamitasigenyes reszet (a fa felepiteset) meg is sporolhatod es hasznalhatsz elore definialt szotarat (ahogy tettek ezt pl. a fax tomoritesenel, marpedig azokhoz kepest egy 8 bites AVR is szuperszamitogep
) es az alapjan generalhatod a tomorito assembly (vagy miben szokas az ilyeneket programozni) kodjat (illetve ez igazabol nem is opcionalis, hanem kotelezo resz, mert tomoriteskor nem tudsz fat epiteni, mert egeszen egyszeruen meg nem lesznek meg azok az adatok, amikbol fel kellene epiteni).
-
Mondjuk a valasztando tomorites nagyban fugg attol, hogy tenylegesen milyen adatokkal dolgozol. Ha "szemmel" is at akarod tekinteni, az aztan meg rettenetesen korlatozza a lehetosegeket, ugyanis elesel a bitstream hasznalatatol, csak byte-os egysegekben gondolkozhatsz, ami pl. kizarja a Huffmant es rokonait (amiket egyebkent tipikusan nem onmagaban szoktak hasznalni, hanem kiegeszito kodolaskent, esetedben pl. ugy nezhetne ki, hogy egy bit a ki vagy bekapcsolas allapotat mutatja, aztan utana a hossz Huffmannal).
-
Egyébként az RLE-vel ott lehetnek gondok, ha nagyon változékony a jel - ha teszemazt minden másodpercben alternál, akkor ott vagy, hogy másodpercenként egy byte. Az előző számítás csak akkor áll meg, ha két percenként, monoton módon billeg.
Szerintem ha ekkora adatmennyiséget akarsz tárolni, inkább illessz valami háttértárat. Vagy tedd fel a kérdést AVR-es topikban, ott lehet jobban értenek hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Linux kezdőknek
- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- Fotók, videók mobillal
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- További aktív témák...
- 200 ezerrel ár alatt! A széria királya! A legmaxosabb 5080! Asus rog astral !
- ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON MINDEN VAN! Amit csak szeretnél írd meg, szinte biztos hogy van! GARIS ÚJ cuccok
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- AMILYEN GAMER PC-t AKARSZ AZT ÉN ÁR ALATT ÖSSZERAKOM NEKED! TELEVAGYOK KOMPONENSEKKEL! ÍRJ BÁTRAN!
- KONKRÉTAN FÉLÁRON! Új GARANCIÁS ASUS ROG MAXIMUS Z890 EXTREME
- Dell Latitude 5430 i7-1255U 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest