Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz BaliJack #6974 üzenetére
Az én 42PX80-am átlagos fogyasztása megmarad 200 W/h körül, inkább kicsivel alatta. Az idei Panasonic plazmák fogyasztása még a tavalyiaknál is kedvezőbb, így egy 42"-os fullHD panel fogyasztása sem fog 300 W/h fölé menni átlagban, ahogy az 50"-os HD-Ready-ké sem igen.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
válasz BaliJack #7026 üzenetére
Az oldalainál nem szükséges túl nagy helyet hagyni a szellőzés szempontjából. Alúl is elég az, amilyen magasan tartja a talpa, egyedül hátul és felfele jó minnél több szabad teret biztosítani neki, de ezek közül is a felső a legfontosabb, hisz mikor falikonzolra szerekeld, a hátánál is eléggé lecsökken a hely. Szóval ha fent és hátul van hely, akkor oldalt bőven elég az 1-2 centi. Szerintem mindenképp a nagyobbikat vedd. Igaz az 50S és 46G között már vacilálnák és lehet a méret kárára döntenék, de ugyan az a típus mellett, inkább bútort alakítanák át.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz BaliJack #7026 üzenetére
Hát, igazából a 46G10 nagyon csábító a NeoPDP panel miatt, de ettől függetlenül a 46S10-re sem mondanám, hogy rossz TV, mindkettő jó választás, mindkettő fullHD, előbbi valóban előremutatóbb és időtállóbb picit, de ez az árcímkén is meglátszik. Nem hinném, hogy a G10-nek rohamosan esne az ára karácsonyig, reménykedni lehet.
Szellőzés szempontjából a TV teteje fölötti térrész a kritikus, de persze az sem árt, ha alatta és kétoldalt be tud áramlani a levegő, hogy állandóan tudjon mozogni, ezért a szekrénytől 1-2 cm már tényleg necces lehet.
Get Moded!
-
oalex
senior tag
válasz BaliJack #7034 üzenetére
Nekem is a 46G10 az álmom, de teljesen megfizethetetlen. Így valószeg maradok a 42x10-nél. Még az s10 is túl lépi a kereteimet. Azonban azt akartam neked javasolni, hogy ha egy mód van rá, akkor próbáld meg össze kaparni az ár különbséget (még ha 2 hónapig nem cigizhetsz miatta).
DM-fan és a avforumon olvasót okosságokból tudom, hogy a S10 az ugye a tavalyi Vr 3 as motort használja, ami többek közt csak 900 vonalat tud, míg a G10 és V10 a VR Pro 4-et. Ami a komplett 1080 vonalat.
Hosszútávon szerintem nagyon idegesíteni fog a tudat/látszat, hogy míg a tv elvileg 1080p, de igazából mozgóképből nem látsz annyit (csak ha fényképet nézegetsz). ÉS hiba tolsz rá BLueray-t vagy 1080p MKV, bármilyen közel ülsz hozzá, még mindig hiányozni fog belőle az eredeti anyag bizonyos részletei (pld., hogy Batman-nek rácsos a szája ).
Valamint, hogy a SD-ben még a X10 is veri (abban is VR 4 vagy, csak nem a Pro, de így is az idei) Főleg a feketés, ha jól olvastam. Magyarul technikailag nem nagyon lesz előnye a S10-nek, kivéve hogy 46 (ahogyan DM is írta csak 10cm).
Vagy kis plusz zsé és jöhet a G10
Vagy 42x10 és még marad pénzed állványra meg közép kategóriás házimozira.
Ha meg csak elmondani akarod a haveroknak, hogy Full HD-s a tv-d akkor ott a u10-es (ami az S10 akciózót változata, nagyon minimális különbséggel). Pana csak azért gyártotta a S10/U10, hogy belépő szintű áron rá írhassa, hogy Full HD.
Illetve ha találsz még 4'-nyi helyet az átmérőnek akkor jöhet a 50x10, persze, csak ha megvan a néző távolság is (azaz nem 1.5 méterről néznéd, mert akkor már megint jól jönne a Full HD 50'-on).Én rengeteg olvasás után ide lyukadtam ki, csak gondoltam megosztom veled.
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
oalex
senior tag
válasz BaliJack #7039 üzenetére
Hát kár, hogy nem fér el a 50' 3m tényleg az lenne a nyerő.
De nem hiszem, hogy a 42==>46 közti 4' annyit javítana vagy rontana a dolgon tényleg csak 10cm. Az olyan gyorsan elfelejti/megszokja az agyunk hogy teljesen lényegtelen. Feltűnő is csak akkor lenne, ha egymás mellet lenne a mind a kettő.Továbbá ahogyan lentebb is írták, néz körül más márkánál is, hogy van e 46-os (samu, LG), tényleg jókat lehet olvasni az új sorozatokról.
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
szp1
addikt
válasz BaliJack #12960 üzenetére
Igaz, de ez a NeoPDP-knél lenne, de ott csak az idei modellek vannak fent.
Integra: sajnos pont moziformátumú film ( Minority report) ment rajta, így ezt nem tudom. Lehet valamelyik nap benézek, hátha az Avatart nyomják demóba, az 16:9-es....vagy a Sherlock Holmes-t ( az is ).
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz BaliJack #12964 üzenetére
"De ezekszerint annyira gáz lett ez a tv , hogy már nem is teszik ki a honlapjukra ."
Nem hinném , nagyon dicsérték tavaly a tulajok...
A G15 ott van..ha jól emlékszem..[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest