Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6199 üzenetére
Egyik TV sem játssza le az 1080p-t, a TV-nek nem az a dolga, hanem az, hogy megjelenítse. Erre mindkét említett típus alkalmas.
A 42PZ8 abszolút nem régi modell, konkrétan ez a Pana tavalyi, 2008-as belépő szintű fullHD plazma TV-je DVB-T tunerral. Annak, hogy olcsó csak egy oka van, mégpedig az, hogy 2007-es képjavító technológiát építettek bele. Ennek az a következménye, hogy nincs olyan szép képe, mint azon 2008-as modelleknek (pl. a nagyobb testvérének, a 42PZ80-nak), amelyekben már azévi képjavító eljárás volt található.
A 42X10 már idei modell, viszont csak HD-Ready, ennek ellenére mégis jobb választás lehet, mint a 42PZ8, mivel a fullHD felbontás közel sem minden.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6358 üzenetére
"Azt hallottam hogy 50 colos plazmák nagyon érzékenyek a ghostingra"
Ezt hol hallottad? Ez így ebben a formában hülyeség. Semmivel sem érzékenyebbek az 50"-os plazmák a ghosting-ra, mint a 42"-osok. A Panasonic TV-i már a 2008-as szériától elég jól viselik a permanensebb képtartalmat, így ha ésszel játszol - pl. óránként 5 percre kilépsz a játék menüjébe és ezáltal eltünteted a HUD-ot - akkor semmilyen problémád nem lesz a beégéssel. Ghosting lesz, erre fel kell készülnöd, de ha így jársz el, akkor pár percnyi teljes képernyős tartalom után teljesen el fog tűnni és nem fog beégni semmi a panelba. Én másfél éve használom a Panasonic plazmámat PS3-mal és a legkisebb nyoma sincs sehol a panelen semmilyen beégésnek, pedig megesik, hogy 2-3 órát is megy egy játék (óránként némi megszakítással - annyi pihi neked is kell, hogy ne kapj epilepsziás rohamot) és ugye a HUD-ok ezalatt az idő alatt végig jelen vannak. Ugyanez a helyzet a TV-adásnál a csatornalogókkal és a korhatárkarikákkal is. A szélesvásznú filmeknél meg maximum az első 500 órában célszerű figyelni az alsó-felső csíkokra (de akkor sem igazán), az sem fog problémát okozni.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6362 üzenetére
Hangsúlyozom: ez a Panasonic TV-ire igaz. Más gyártóknál (pl. LG) azért erősebben jelen van a ghosting és a beégésre való hajlam is, tehát unblokk nem jelenthető ki, hogy "nem annyira érzékenyek a plazmák", mert egyébként azok. Azért is érdemes a Pana-t választanod, ha konzoljátékra használnád a plazmát, mert a Pana tudta a leginkább kiküszöbölni (teljesen) a foszforlag jelenséget, vagyis amikor a hirtelen mozgásoknál (pl. egy FPS-ben forduláskor) zöldes kontúrt húznak a képelemek. Más gyártóknál ez mai napig megfigyelhető.
Ha a postod elküldése után 5 percen belül írnál/módosítanál/hozzátennél még valamit a mondandódhoz, akkor használd a "szerkesztés" gombot és még tudsz módosítani/hozzáírni a HSZ-edhez, így nem hízik fölöslegesen a topic és jobban áttekinthető marad! Az előző 3 HSZ-ed pont elfért volna 1-ben is. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6430 üzenetére
Pont az a baj, hogy a csíkok állandó fényerejű/színhőmérsékletű tartományt képviselnek. Teljesen mindegy, hogy milyen színű, ha fekete, ha fehér. A fő probléma az, hogy nem változik. A szélesvásznú filmeknél egyébként sem tudod állítani a csíkok színét, arra csak 4:3-as képarány esetén van lehetőség, amikor a csíkok nem alul-felül, hanem a képernyő két szélén vannak. Ezen esetben választhatsz: fekete/fehér/szürke lehet a kétoldali csíkok színe. Igazából hülyeség, egyértelműen a fekete a legkellemesebb, de akármelyiket is választod, a ghosting/beégés veszélye mindig fennáll.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6485 üzenetére
Ahogy említettem pár HSZ-szal följebb, jó készülék a PY8, fullHD, tavalyi modell, azonban azzal számolj, hogy még tavaly előtti (tehát 2007-es) képjavító technológiát alkalmaz, alacsonyabb a natív kontrasztja és a megjeleníthető szürkeárnyalatok mennyisége, mint a többi tavalyi modellen, ezen felül kevesebb csatlakozó is van rajta.
Ettől függetlenül 46"-os és fullHD. Viszont javaslom, hogy gondold át, mert ugyanennyiből megkapod az idei 42S10-et, ami ugyan kisebb 4"-lal, de ugyancsak fullHD és már az idei technológiákat használja, ráadásul legjobb tudomásom szerint ventillátorokat sem tartalmaz.
Ha nem ragaszkodsz a fullHD-hoz, akkor jóval kevesebből is kapsz 42"-ost, 50"-os HD-Ready-nek meg ott van az 50X10 240 eFt-ért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6487 üzenetére
Hát, szerintem sokkal jobban jársz ár/érték arányban az 50X10-zel, mivel csak kb. 20 eFt-tal drágább a 46PY8-nál, viszont képtulajdonságokat tekintve jobb annál, méretben is nagyobb, mégha felbontásban kisebb is. Én jelen pillanatban tuti az 50X10-et venném, láttam személyesen is, abszolút korrekt és ennyi pénzért a legjobb ár/érték arányú 50"-os plazma a piacon.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6489 üzenetére
Képtulajdonságokat tekintve azért jobb, mert magasabb a kontrasztaránya, több szürkeárnyalatot tud megjeleníteni, jobb képjavító algoritmust alkalmaz, és ezek együttes hatása észre is vehető már egy PX8 és PX80 között is, de ugyanúgy észrevennéd a PY8 és az X10 között is, az X10 javára.
A fullHD és HD-Ready közti különbség csak felbontásbeli, a képtulajdonságok függetlenek a felbontástól. Egy fullHD kép is tud rosszul kinézni, ha nincs elég kontrasztja, nincs benne elég fekete, ugyanakkor a HD-Ready is mutat úgy kellő távolságból, mint az egyébként nagyobb felbontású fullHD.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
sonyesz
csendes tag
válasz Henry06 #6540 üzenetére
Hali!
Én az enyémen még nem láttam ilyet (X10E), de persze még egyenlőre csak a tvt nézem rajta. De nemsokára beszerzek egy DVD lejátszót is és akkor lecsekkolom, valami gyors akciódús filmen (a sport nem érdekel).
A műholdvevőn már gondolkodtam( csak nem tudom hogy a most meglévő37 csatorna + HBO maxpakból mennyit lehetne fogni. A hello HD én is nézegettem, fél évre ingyen adták volna (majd 1 év hűségnyilatkozattal kötelezően), de valahogy sokaltam a 12-13 ezer ft havonta(annyit azért nem nézem a tvt). Amúgy a crthez képest ennek így is gyönyörű a képe.
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem ne abból indulj ki, amit ezen a videón látsz a TV-ről, mert ott látványosan baj van a forrással: ha megnézed, az Ausztrália c. film megy és másodpercenként akad a lejátszás, szóval nem tudom miről hajtották meg és hogyan állították be, de kritikán aluli a képe.
Nekem ez a film megvan DVD-n és 720p felbontásban is és a tavalyi PX80-on sem tapasztalok semmilyen, a videón látotthoz hasonló green ghosting-ot, akár DVD-ről hajtom meg HDMI-n keresztül, akár a PS3-ról szintén HDMI-n. Hozzátenném, hogy volt szerencsém a múltkor egy 50X10-et tüzetesen megvizsgálni és akármilyen képforrásról hajtottam is, soha nem találkoztam a youtube-os videón látható jelenséggel. De majd jönnek az X10 tulajok és beszámolnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
jcs
tag
" ... ha hd-be nézitek tisztán látszik a Green Ghosting "
Az látszik tisztán, hogy ez NEM "green ghosting".
Ez az: http://www.youtube.com/watch?v=Jm63BEhHWUk
Az általad linkelt videón vízszintes zöld csikokon át interferenciáig egy sor hiba van!
Ez alapján a film alapján azt is írhatnánk: ne vegyél ilyen tévét mert a bal széle halványabb, illetve ha balról oldalról nézed akkor egy tenyérnyi területen a tetején egy fehéren világító foltot látsz majd!
jcs
...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
jcs
tag
válasz Henry06 #6568 üzenetére
Szia! Azt akartam mondani , hogy a csomó sz...ság, zöld dzsuva nem a greemn ghosting jelenség. Hogy mi? Azt nem tudom, de ahogy később DM-Fan kolléga is mondta a forrással lehettek gondok!
Arra akartam utalni hogy ez így egy hamis ellenpropaganda akár a típusnak, akár a plazma technológiának!...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
sonyesz
csendes tag
válasz Henry06 #6611 üzenetére
Hali!
Bocsi, hogy elmaradtam, de vendégeink voltak hétvégén Szombaton meg koncert (soha többet) + kivettem a hétfő, keddet szabadságnak.
Szal megnéztem rajta 1-2 filmet (pl Blöff, Én a legenda, Ünneprontók ünnepe, Nemzetbiztonság Bt) ezek általában 460, 576 P-ek. Gyönyörű képe van, semmiféle utánhúzást nem tapasztaltam.
Ami érdekesség hogy a dvd lejátszó távírányítóján van egy one touch play nevű gomb, de ez nem minden DVD vel indul el normálisan.
Eddig csak jó tapasztalatom van. Amit említettem már, hogy 1-2 filmnél, nem folyamatosan, és már HDMI-n is észrevettem ECO módban látványosan változtatja a fényes és a sötét jelenet között a fényerőt. (pl sötét jelenetről világosra vált majd látom ahogy ennek a fényereje fokozatosan erősödik.)
Megyek beteszem a Total Turbot és belenézek... -
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6705 üzenetére
Én lebeszélnélek. Tipikus "olcsó húsnak..." kategória lehet. Az ilyen dolgokba soha ne szállj bele, indulatból ne vásárolj nagy értékű eszközt anélkül, hogy meggyőződnél róla, hogy milyen (utánaolvasás, tapasztalatok után kutatás). Ennek többnyire nincs jó vége. Ráadásul nagyobbat is szeretnél, szóval nagy eséllyel csalódnál. Egyébként sem a 125 eFt az az árkategória, amiből normális fullHD LCD-t kapnál.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6715 üzenetére
Hát, ez itt egyrészt nem 125 eFt, másrészt meg továbbra is fenntartom, hogy ha jó is, kicsi. Egy-két nap, max. egy hét után Te is ezt fogod gondolni és akkor már verheted a fejed a falba. Az már csak szubjektív véleményem, hogy én nem is vennék LCD-t filmnézésre, legalábbis nem ebben az árkategóriában.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #6718 üzenetére
Értem. Ha én LCD-t vennék, tuti, hogy vagy Sony, vagy Toshiba lenne a kiválasztott, illetve szóba jöhetne néhány Samsung, illetve Sharp modell. De alapvetően 40" alá LCD esetében sem érdemes adni (soknak tűnhet elsőre, pláne egy 72 cm-es CRT után), de hamar be kell látnia az embernek, hogy a 16:9-es képarány csalós és nagyot KELL venni. Ha nem sajnálnám rá a pénzt (és persze volna annyi pénzem), akkor meg sem állnék 65"-ig.
Szerintem aludj rá párat és leginkább azt döntsd el első körben, hogy plazmára, vagy LCD-re van szükséged, mert van különbség pro és kontra is mindkét oldalon.
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
válasz Henry06 #6757 üzenetére
Thx
Őszintén szólva még nem találkoztam ghosting-al,egyik adás sem ment 15percnél tovább,és most a "bejáratós időszakánál" nem is fog menni max dvd film,annál meg nem lehet ghosting.Cinema mód magyarul gondolom a "film" lesz úgy valóban jobb, és úgy is használom, a normál mód kicsit fakó.Még használom egy kicsit,aztán majd talán írok róla egy pár sort.
Jah és dvd lejátszóról ment a film nem ps3-ról,azon valamiért a régi lcd-n is elég ocsmányul nézett ki,ezen még nem próbáltam.
Viszont 720p-s moviekba belekukkantottam és hát ..hűűűhaaa.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #7058 üzenetére
Elsődlegesen az 42X10-et és a 42B450-et ajánlanám. Az X10 mellett szól a teljesen folyamatos 24p megjelenítés a megfelelő pulldown alkalmazása miatt. A foszforlag miatt nem kell aggódnod, nemigazán jellemző már, és a ghosting-gal/beégéssel sem lesz sok gondod, ha eleinte odafigyelsz a TV bejáratásakor.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz Henry06 #7104 üzenetére
Köszi
ahogy levettem ez egyfajta bevonat, ami egyrészt csökkenti a tükröződést, másrészt közvetett módon növeli a kontrasztot ( um. mélyebb feketéket eredményez....).
Hát, mifelénk ezt parasztvakításnak hívják..
Van valakinek ilyen cucca?Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Seb3s
tag
válasz Henry06 #7345 üzenetére
Még bejáratós a tv, ezért átszoktam váltani időnként hdmi bemenetre, ha véletlenül van egy sd adás ami érdekel. (pc-n majdnem mindig megy az open season 2 blu-ray.)
Henry én viszont úgy tudom, hogy a fehér szín erőlteti meg a legjobban a plazmákat, ekkor a legforróbb a gáz..
Szóval a mosás károsítja a panelt?[ Szerkesztve ]
Tough ain't enough.
-
vasii
senior tag
válasz Henry06 #7497 üzenetére
mint par hszel ez elott irtam ha veszel mar ne ezt vedd hanem az ujabb valtozatat a WD TV Live-ot.eddig gyakorlatilag tokeletes, minden teszten atment, mindent lejatszott, feliratokat tokeletesen kezeli, ami hatranynak emlitheto, h nem pozicionalhatod a felirat helyzetet a kepernyon, viszont idoben ha elvan csuszva akkor tudod allitani elore-hatra.
emellett youtubeozhatsz,hallgathatsz netradiot...
maximalis feliratmeret 40es volt altalaban eleg, de akinek nem annak a modositott firmwareben mar 56osig novelheto.emellett ebbe a firmwarebe mar bekerult az usbhub felismeres, usb-s dvd lejatszo felismeres es ftp kezeles is!
egyebkent ajanlom figyelmedbe ezt a forumot:
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=1910
illetve itt egy eleg jo teszt: http://ipon.hu/elemzesek/gigaszok_harca_wd_tv_live_vs._asus_o!play/578/hali
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #7537 üzenetére
Az ilyen tudatlan idiotizmus arra sem méltó, hogy reagáljon rá az ember. Mutassa már meg nekem, hogy hogyan szökik el a gáz a plazmából, istenem. 1600 €-ból meg már 58" fullHD plazmát kap az ember, az átlag plazma árfekvés manapság ennek az összegnek pont a fele, olyan 800 € körül mozog. Azt meg, hogy az amerikaiak inkább LCD-t vesznek, hadd ne kommentáljam. Akinek a szeme az olyan NTSC-s rendzserű TV-adásokhoz, meg CRT-khez szokott, amik ott mentek, annak a tíz évvel ezelőtti háttérvetítős TV is penge. Mindegy, vegye csak az LCD-t az ilyen okoska, aztán legyen vele boldog. Én is az vagyok a plazmámmal.
Get Moded!
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz Henry06 #7935 üzenetére
Nalam bedugni eppenseggel be lehet, csak eppen a kartya a stb-szal parositva van. Egy masik forumban utanaolvastam, ott nagy vita volt, hogy akkor ki lehet-e jatszani a rendszert vagy sem, nekem ugy tunik, hogy nem.
Valamilyen conax rendszer remlik, meg hogy cam kell ahhoz, hogy a kartya a CI slotba beteheto legyen, meg egy szamkiolvasasa az stb-bol. A vegere elvesztettem a fonalat, de az biztos h egy topikos sem szamolt be arrol boldogan, hogy a t-home stb-jet megkerulve latja az adasokat. -
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #9036 üzenetére
Beszéld le őket az LCD-ről! Pont karácsony előtt vett ismerősöm egy Samsung 40B530-at, megrögzött LCD párti, nem lehetett lebeszélni róla, hogy LCD-t vegyen. Hiába javasoltam neki, hogy olvasson tesztet, ő azzal védekezett, hogy üzletben látta a Samsung-ot (normális plazma nem volt mellette az üzletben) és hogy neki a színhűség nem lényeg, viszont szerinte kontrasztban agyonver minden plazmát. Erre mondtam, hogy abban pont nem (natív kontrasztja kb. tízszerese egy valamirevaló plazmának, mint annak a Samsung LCD-nek). Erre - mikor már kifogyott az érvekből - jött ő is a fogyasztás-maszlaggal, hogy ötször annyit fogyaszt a plazma. Erre mutattam neki pár méréseredményt (még videósat is, amit anno ide is linkeltem), hogy még egy 50"-os plazma fogyasztása sem nagyon lépi át a 200-250 W/h-s küszöböt és meglepődne, ha tudná, hogy úgylehet az általa kinézett LCD többet fogyaszt. Ezzel sem tudtam meggyőzni. Mondtam neki: jó, akkor vegyél LCD-t, látom már eldöntötted. A vicc az, hogy soha nem fogja PC-re kötni, ezt ő is megmondta, ráadásul zömmel SD-forrást néz (analóg TV-adás, DivX/Xvid lejátszóról). Kérdésem: akkor meg minek az LCD? A plazma (pl. egy 42X10) nagyobb méretű lett volna és olcsóbb. Mindegy, egyeseket nem lehet meggyőzni. Te viszont próbáld meg meggyőzni a családot, küldd fel őket ide a fórumra és olvasgassanak pár órát!
Get Moded!
-
törölt tag
válasz Henry06 #9036 üzenetére
"Később betértünk abba a boltba, ahol meglepő módon egy igen kedves emberrel találkoztunk" Nos ez a kedves ember megtehetné hogy bevinne titeket egy sötét neon nélküli helyre, pl. a raktárhelyiségbe,és ot tesztelhetnétek le a kiválasztott készülékeket normál sd és hd anyaggal és akkor ott lehet meglátnátok a plazma és az lcd különbséget "több szem többet lát" alapon és nemcsak promóval futtatva. Azt se felejtsétek el hogy vigyetek normál DVD-t ami mindenki ismer.Hátha ez segíthet.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #9340 üzenetére
Simán működik a Slim-mel is a PS3 Media Server. Nekem ugyan a klasszikus PS3 van, de a Slim sem tud sokkal kevesebbet, max. annyival, hogy a Slim-re nem tudsz Linux-ot telepíteni, de az meg az emberek 95%-át nem nagyon hatja meg. Többször vitattuk már a PS3 topicban is a kérdést és simán megy, megnyugodhatsz.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #9518 üzenetére
Hát ez önmagában nem sokat jelent. Ki tudja hogy volt beállítva a lejátszó, ki tudja milyen demó ment rajta, a kábelt már nem is említeném, stb.
Én anno minden általam tesztelt plazmánál kipróbáltam a SCART-os összekötést a DVD-lejátszóval (Pioneer) és persze jócskán elmaradt a képük a HDMI-alapú csatlakoztatásétól, de azért borzalmasnak közel sem nevezném. Persze a HDMI nagyságrenddel jobb, pláne, ha a lejátszóval fel is skáláztatod a képet.
A UPC-s megoldás önmagában is elég gyenge minőségű, a SCART-os STB-ot nem is minősíteném. Csak úgy van értelme, ha HDMI-s a STB is. Ettől függetlenül teljesen nézhető képet adna, de azt ne várd tőle, hogy úgy nézzen ki, mint egy natív HD TV-adás.
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz Henry06 #12810 üzenetére
Mivel nagy érzékenységű filmre lett fényképezve, így nehéz lett volna kitisztítani a képet A viszonylagos életlenség is ennek köszönhető: a nagy érzékenységű filmeknél a szemcsék is nagyok, amik ugye megakadályozzák a finom részletek pontos visszaadását. Ránézésre valami ISO400-800 körüli színes film lehetett amire felvették.
Bezzeg, ma ha egy fényképezőgép ilyet csinálna (ISO3200-nél nem ilyen szemcsés a kép a 40D-n - szerencsére az újabb algoritmusok már nem színzajt gyártanak elsősorban, hanem szemcsézettségnek tűnő hatást magas érzékenységen)
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
jaktib
tag
válasz Henry06 #13324 üzenetére
Tényleg jól összeszetted!
Én csak azért írtam amit írtam mert én a szememmel nem látom azt a verhetetlen nagy, gyakran forintokban is súlyosan kifejezett különbséget. De ez az én hibám.Ha láttam egymás mellett a két tévét, igaz áruházban, nem fogalmazódott meg az az érzés, hogy hú ez mennyivel jobb, és inkább kiadom azt a plussz pénzt érte.
A fehérnek nem a fényereje, hanem a minősége zavar, jobban mint a fekete minősége.( De ezt már párszor leírtam) Inkább nézek kevésbé feketét, mint szürkés fehéret. De ezt az idei modelleken mint már írtam nem látni.
Az hogy jobban melegszik az egyáltalán nem érdekel. nem tudom az mit befolyásol.
Szerintem nincsen olyan statisztika amik a meghibásodásokról szólnak. Kiragadni egy két esetet meg mindig lehet. Itt a fórumon is van pár rossz tapasztalat, akármelyik tévéről.
A panasonicra pl jobban jellemző a tápzaj zúgása sokan panaszkodnak, de ez van más tévéknél is.Az enyém pl teljesen halk, meg is őrülnék ha zúgna, és a drágán megvett tv-re azt mondanák, hogy ez van, ez a tv tulajdonsága és én pont egy olyat fogtam ki a mi zúg, mert egyébként nem mindegyik zúg! A színvisszaadása lehet, hogy jobb műszerrel megmérve kalibrálva stb..
De amit látok az nekem nem ezt mondja, és olvastam én is teszteket amikben ezt alátámasztják, de nyilván ez megint az én bajom, és egyéni ízlés kérdése. A 24p megjelenítés, pedig nem mindenkinek tűnik fel mert van aki nem látja, vagy nem tudja mit kell figyelni. Ezt én sem látom ami meg az én szerencsém.
Szóval nem leszólom a panát, csak jeleztem, hogy van azért pár ember aki nem olyat vett, és teljesen elégedett, és nem kel azt gondolni, hogy a "bölcsek köve" a
pana fanoknál van és egy kicsit lenézni a többieket. -
szp1
addikt
válasz Henry06 #15277 üzenetére
Idén még kevesebb különbség van a kép között, mivel már az X20-ról is lespórolták az AR réteget, míg az X10-en rajta volt...az X20 mellett szól a több csatlakozó, ellene pedig ( bár ez izlés dolga ) az idegesítő recézett mintás káva és talp.
Az említett módon pótolható az audio kimenet hiánya, ha feláldozható az egy darab SCART.
Már csak a méretben kéne döntened.
Én, ha kaptam volna még, az X10-est választottam volna és 50"-ben még a nagyobb felbontást rakták bele.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Henry06 #15282 üzenetére
Nekem se tűnne fel szerintem, de van aki látja.....
Ha kell a SCART, van olyan megoldás, hogy a fejhallgató kimenetre tesznek egy 3,5 jack - stereo RCA átalakítót, bár ez erósített kimenet, de AUX-ra kötve működhet ez a megoldás is ( ha a házimozin van ilyen bemenet ). Ekkor azonban a TV a saját hangszóróit leválasztja.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Henry06 #15285 üzenetére
Semmi különbség nem lesz a kiadott hangban. Mint írtam annyi lesz a kellemetlenség, hogy ha a TV saját hangszóróit akarod hallgatni, akkor ki kell húzni a jack-et.
Így néz ki. Persze van ennél igényesebb is...
Az X20-on viszont van audio out is meg 2xSCART. Ha jól emlékszem. A recével nem is az a baj ahogy kinéz, hanem az, hogy gyűjti a port és rémálom kipucolni. Ha nincs feleséged, akkor semmi gond. Nekem van[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Henry06 #16221 üzenetére
A 0,04 cd/m2 helyetti 0,08 cd/m2 nem "kétszer rosszabb" feketét jelent, hanem egy nagyon enyhe világosodást. Ez nem olyan, mint a "4 deci kóla kétszerannyi, mint a 8 deci kóla." Nagyon sok TV örülne 0,08-as értéknek, a legtöbb még gyárilag is magasabbról indul. Ennél sokkal följebb már nem is nagyon fog kúszni a fekete értéke az X10-nél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest