Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
DEW3yl
tag
válasz Poplacsek #6726 üzenetére
Ha a net számodra nem létfontosságú, akkor egyértelműen a plazma a jó választás figyelembe véve az általad felsorolt modelleket.
Ha van rá pénzed, akkor minden további duma nélkül 50V10.Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poplacsek #6726 üzenetére
Én is megerősíteném a DEW3yl kolléga által elmondottakat. A net csak kompromisszumosan fér bele plazma esetén.
Sajnos 50" fullHD elég zsebbenyúlós történet (konkrétan ha HD-Ready-vel is beérnéd, akkor épp feleannyiból ki lehetne hozni pl. az 50X10-et). Én azért azt mondom, hogy ha nincs pénzed az 50V10-re, akkor az 50G10 is igen jó választás.
Ha mégis LCD mellett döntenél, akkor mindenképpen nézd meg a Samsung kínálatán felül a Sony Bravia-it, illetve a Toshiba és Sharp TV-it, azok igen jók szoktak lenni, bár azok sem az olcsó kategóriába tartoznak, pláne nem ilyen nagy méretben, fullHD panellal.
Ha a felsoroltakból kéne választani, akkor én is az 50V10-re voksolnék, de ha költséghatékonyabb akarsz lenni, akkor 50G10. Ja és ezek természetesen mpeg4 tuneresek (DVB-T, DVB-C, előbbiben DVB-S is).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poplacsek #7054 üzenetére
Igen, ebben igazad van, csak ne felejtsd el, hogy folyamatosan az abszolút felső kategóriából hozol példákat. Pont ettől lesz a legkevésbé népszerű egy gyártó, hogyha a prémium termékei nagyon jók, de az alsóbb szegmensekben (ahonnan a legtöbb vevő vásárol) gyengébb a konkurenciánál. Márpedig a Samsung modelljei ott már valóban gyengébben teljesítenek, pl. pulldown terén.
A design meg aztán abszolút szubjektív. Én pl. nem régimódinak nevezném a Pana TV-design-ját, hanem letisztultnak, nekem jobban bejön, kevésbé csicsás, mint a többi gyártóé. Szóval ezek alapján végképp nem lehet pálcát törni egyik gyártó feje fölött sem. Mindenkinek más tetszik, és hál' istennek van merítési lehetőség, csúnya is lenne, ha minden gyártó egységes kinézetű TV-ket dobna piacra. Ettől függetlenül a személyes szimpátiám továbbra is a Pana-é, egyrészt a saját magam által tapasztaltak, a külföldi fórumon olvasottak és ízlés alapján is. Meg azért engem még mindig e gyártó irányába tol az a tény, hogy mégiscsak japán termékről beszélünk, mégha nem is ott rakják össze.
Ettől függetlenül persze el kell ismerni, hogy mind a Samsung, mind az LG kiváló TV-ket gyárt, ráadásul egyre elérhetőbb áron kínál az összes gyártó jó minőségű, nagy méretű terméket és ennek örülni kell. Ha egy gyártó lenne csak, valószínű nem törnének le ilyen ütemben az árak, és a fejlődés is lassabb lenne.
Az LG PS8000 amúgy nekem is nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
oalex
senior tag
válasz Poplacsek #7054 üzenetére
Úgy néz ki, hogy mégis találok valami plusz pénzt és így elérhetővé válik számomra is a felső kategória. Így a fókuszom a Panasonic 46G10 ill. az LG 50PS800.
Majdnem egy árban vannak, az LG kicsit olcsóbb talán.Majdnem egyértelműen a Paná-t választottam volna, de...
Igen, igen tudom, hogy nem reprezentatív a fórumokon készült statisztikák, de engem mégis baromira elbizonytalanított a Paná-ban mire végig olvastam az itt található hozzászólásokat, a szavazásról nem is beszélve (30%meghibásodás, 70% a jó), még ha csak a negyed igaz is akkor is lesújtó.Tényleg érdemes végig olvasni a hozzászólásokat, a leggyakoribb probléma a "kép-rezgés/ugrálás" bizonyos jelek mellet és többnyire úgy, hogy más TV készüléken próbálva nem volt velük semmi gond. Ami még ijesztőbb, hogy a legtöbb tulajnak csak néhány hét után jött el a probléma. Van ott olyan (nem is egy ember) aki kicseréltette és az újjal is ugyan az lett.
Itt egy videó a problémáról. leginkább HD médiáról (WDTV, Xtremer, stb). rá küldőt jeleknél jelentkezik. 1080p 60/50 hz
És itt csak G10 tulajokról van szól.
DM, nem mérvadó a PH fórum a G sorozatra meghibásodás miatt, itt nagyon kevesen tudják megfizetni az árát. Csak próbáld meg összeszámolni, hogy hányan írták, hogy G-st vettek.
Egyszóval én egyre inkább az LG felé hajlok, az meg csak hab a tortán, hogy SD megjelenítésben (amiből a legtöbb lesz 70-80%) a legtöbben (akik egymás mellet próbálták a kettőt) az LG-re szavaznak.
Tényleg éjjel nappal ezt a témát kutatom újonnan és ha valahol, felmerül a két készülék összehasonlítása, akkor tipikusan az állábihoz hasonló véleményeket hallók. Természetesen átlagolni is tudok (azaz mínusz az fanatikusok és az örök panaszkodok is):
"Both have a few pros and cons, I saw the G10 and PS8000 (50") side by side and noticed the following.
The G10 has better black levels, and is more resistant to image retention, input lag is also technically lower but I think it's negligible for all but the hardcorest of hardcore gamers! I'd choose the G10 over the PS8000 for gaming. The PS8000 also had a bit more picture noise than the G10, but I wouldn't make an issue of that unless you were sat really close.
Otherwise though, the PS8000 has the THX preset, which is great for movies (a little dim for day to day viewing I think), and if you want to take that to another level you have all of the calibration controls available to you, so you can get accurate colour and gamma which can't be achieved on the G10 at all (greyscale can be very good on the G10 if you break into the service menu). Processing on the LG is also a little better so you get what I thought was a slightly better SD picture. I'd take the LG for general SD viewing.
So, for gaming the G10 is the best choice in my opinion, and the LG for general SD viewing. For movies they both have their own pros and cons and you need to think about what you want."
Mint írtam ez csak egy vélemény és nem az etalon, de kb. ehhez hasonlókat olvasok mindenűt. És mind kettőnek meg van a maga baja (bele értve a meghibásodásokat is).
[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poplacsek #7213 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok. Mondjuk ekkora méret ilyen áron tényleg elég príma vétel. Reméljük tényleg semmi gond nem lesz vele, mert egy ilyen TV-nél az utólagos panelcsere kb. annyi, mint a TV bolti ára. Az első öt napban ki se kapcsold, hadd jöjjön ki a hiba, ha ki akar.
Get Moded!
-
pisti0315
tag
válasz Poplacsek #7357 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kedves vásárlóimnak a bizalmát, türelmét.
Nagyon rendes embereket ismerhettem meg bennük akikkel csupa öröm volt üzletelni.
A TV-kről ódákat lehet zengeni, gyönyörű kép van rajtuk, legyen az 6-os vagy 8-as széria.
A szállítás zökkenőmentes volt, visszafelé üresen kifogtunk pár balesetet (na meg esett is), úgyhogy sokára értünk haza, de ez már a mi bajunk....
Lehetőség az lesz még (karácsony előtt), meglátjuk mi lesz belőle.
Addig is gyűjtsétek a pénztEzer köszönettel
Pisti100% pozitív visszajelzés
-
-
szp1
addikt
válasz Poplacsek #7369 üzenetére
Jó választás az audio rész is...a WD ott csücsül a képen, bőven elég a jó filmekhez!
Nem tudom belefér-e, de egy jobb szubláda hatalmasat dob az élményen, főleg ha akciófilmeket néztek ( és nem lakik alattatok raplis szomszéd...)A sima mezei dvd hogy mutat a TV-n ?
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
pisti0315
tag
válasz Poplacsek #7369 üzenetére
Tájékoztató jelleggel
Céges árlista, ezeken még nincs rajta a közvetítői díjam...
Samsung Blu-Ray lejátszók:
BD-P1580/EDC 40400 Ft
BD-P1600A/EDC 47800 Ft
BD-P3600/EDC 73500 Ft
BD-P4600/EDC 73500 FtSzeptemberi árak, 1év garanciával, utánajárok mennyit változott azóta a helyzet.
100% pozitív visszajelzés
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poplacsek #7379 üzenetére
A H/K jó választás, szerintem korrekt lesz a Jamo-kkal, bár én inkább JBL-eket vennék hozzá, a két márka mesterien kooperál. Szerintem sem igen lesz szükséged a sub-ra (néha kifejezetten ront a hangképen, pláne zenénél), elég jól ki fogják szólni a mélyeket a frontok, csak állítsd majd be rendesen a Harman-on.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Seb3s
tag
válasz Poplacsek #7407 üzenetére
Pedig szerintem jó, amikor külső vinyóról néz az ember mkv-kat. (ahhoz képest, hogy februárban xp-vel még alig tudtam beállítani a hardveres gyorsítást)
ps8000 kicsit válogatós sajnos. Még nem tapasztaltam ki teljesen miket nem szeret lejátszani, de eddig amit kellett azt játszotta: Earth, keresztapa, galapagos, madagascar 2... (1080p)
tegnap kipróbáltam 2,2 méterről nézve a tv-t. Az már nekem túl közeli.. Nem jó sztem ez a kalkulátor, vagy csak nekem más a szemem, de úgy már túl nagynak tűnt ;) .Poplacsek ha neked mindent játszana a samsungod akkor nem is lenne szükséged wd playerre, nem? Egyébként még mindig a blu-rayre szavazok, gépről total media theater 3al lejátszva.
Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poplacsek #7892 üzenetére
Nem feltétlen, ha belegondolsz, akkor az idei NeoPDP paneles Panasonic modellek is már-már a KURO technológiát alkalmazták és árazásukat tekintve a KURO árának felénél is kevesebbe kerültek. Arról nem beszélve, hogy a Pioneer is pont ezért szállt ki a plazma-gyártásból, mert belátta, hogy ilyen árakkal nem tud versenyezni a többi gyártóval. Annyival azért nem jobb a KURO sem a Pana-nál, hogy kétszer/háromszor annyit kifizess egy ugyanakkora panelért, ami már csak egyes dolgokban jobb, mint az olcsó. Szerintem a Pana is belátja azt, hogy nem lehet már 2010-ben 800 eFt-ot elkérni egy 50"-os fullHD panelért. Adott esetben még azt tartom elképzelhetőnek, hogy lesz egy Deluxe-széria a Pana-nál, ami teljes egészében Pioneer-alapokra épül és meglesz a jelenlegi árszintű szegmens is. Hátránynak semmiképp sem hátrány, mert szerintem az olcsóbb készülékekbe is át-átcsordogálnak technológiák a Pioneer-féle szériákból (mint ahogy a NeoPDP panel már most is nagyban a Pioneer fejlesztéseit alkalmazza).
Get Moded!
-
PLaci58
addikt
válasz Poplacsek #8048 üzenetére
Ja és a kontrasztot is visszavettem 70%-ra panelkímélés miatt. Bár lekapcsolt villanynál jobb is így. Érdekes, hogy a 63"-oshoz találtam néhány kalibrálási beállítást a neten, de azok 95-98%-os kontrasztot ajánlottak... hát nemtom...
Nekem majd 1 hétbe telt, amíg sikerült ugyanolyan (rossz) képet beállítani mint a régi CRT-n volt
Na jó, annyira nem rossz. Szép éles képe van és természetes, meleg színei."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
szofi76
csendes tag
-
KTTech
veterán
válasz Poplacsek #10699 üzenetére
Conax modult kell venned a TV-be, kb. 12-15E Ft. Ebbe mehet a kódkártya.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
válasz Poplacsek #10703 üzenetére
Én is gondolkozok rajta... sajnos el kell költöznöm, így szükséges lesz az új helyen egy ilyen modul, bár, a szabadon fogható DVB-C adások minőségétől nem voltam elájulva (Rubicom, III. kerület). Igaz egy FullHD-s LCD-n néztem, az meg nem mérvadó... az itthon jól kinéző HD filmem is rosszul nézett ki rajta.
Ami nagyon sajnálok az a 60/6Mbites netem a UPC-től 5500-ért (meg az, hogy költözés után még 4 hónapig fizethetem, mert addig tart a hűségnyilatkozatom). KábelTV-t meg eddig nem használtam, csak DVB-T-t és WD TV Live-twww.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest