- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
-
Tommy7
tag
A samsungon viszont van usb bemenet, amin csatlakoztathatok külső merevlemezt és nézhetek róla filmet, ha nem jól tudom mindenképpen javítson ki valaki.
De a mediamarktba mindenképpen el kell mennem, hogy lássam melyik tv milyen képet mutat.<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
robi-k
őstag
Sziasztok,
most (tegnap) vettem a 46G20E plazmámat. Még nagyon új a TV, csak most tanulom a kezelését.
Nagyon pöpec egy készülék, itthon DigiTV kábel DVB-C szolgáltatásom van, így az SD adás képminőségére nincs panaszom. A TV képe gyönyörű, én nekem legjobban a THX üzemmód jött be. A HD minőségű adások pedig (eddig egy BlueRay filmet néztem meg) ... mint ha moziban lennék
Én 2-2,5 méter távolságról nézem, így nem érzem kicsinek a TV-t. Zúgás (de inkább ciripelésnek mondanám), nálam is jelen van, és nem csak akkor hallom, ha közel hajolok hozzá, hanem pl. elcsendesedett környezetben pl. 8 hangerőnél, 2 méterről. De csak a nagyon világos képeknél zavaró, amúgy elfogadható.Egy beállítás van, amire még nem jöttem rá: miért lehet az, hogy kb 15mp múlva a TV-re rádugott merevlemezről indított film nézéséről vissza vált TV adásra, és akkor is ezt csinálja, ha csak barangolok a merevlemez mappái között?
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz Tommy7 #25693 üzenetére
Azért nézz meg egy Panasonic P42C2-t egy Media Markt-ban 110-ért, ha van rá módod, és utána dönts.
Persze lehet hogy teljesen rosszul beállítottra bukkansz, de egy fontos tényező így is megfigyelhető: nézd meg mindkettőnél egy relatíve részletesebb állókép élességét, és figyeld amikor mozdul.
Nekem mint nem hozzáértőnek itt mutatkozott a legszembetűnőbb különbség a Panasonicok és a másik kettő gyártó hasonló kategóriás modelljei között, és nekem előbbi jobban tetszett.
Aztán amelyik jobban tetszik, azt vedd.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
kolben
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Panasonic TX-P42U20E plazmáról?
Köszi
-
Gabor970
addikt
plazmák kicsomagolásával kapcsolatosan:
A PS50C430-as samunak is alul van négy darab (oldalankint 2) műanyag rögzítő alkatrész, amibe be kell nyúlni, összenyomni a két belső fület, és ki kell azt venni. Ez után le lehet húzni a csomagolás oldalát az alsó részről, amiben a TV áll. Nem kiemelni kell a TV-t a dobozról, hanem a csomagolás oldalát lehúzni felfelé!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Digitalis
senior tag
válasz Tommy7 #25640 üzenetére
Megéri. Ténylegesen jobb a plazma képminősége mint kategórián belüli ccfl-lcd, vagy led-lcd. DE! Plazmáknál minden a beállítás kérdése. A plazmákat nagyon tudni kell jól belőni. Akkor köröket ver a jóval drágább LCD-k re is. Szerintem a C430 különösen jó ebben a tekintetben. Én az ősöknek 114900-ért vettem az Auchanban, Igaz kicsit zúg a tápja , de ennek ellenére nagyon megérte. (süketek ) Most spec. egy PS50C6500-re fáj a fogam. Jól és rugalmasan ,kalibrálható (szemre) és ezek után, nekem szebb képet produkál mint akár az 50G20. Ez van. (Nem találták még fel azt az LCD-t ami TV-t nézni/ mozizásra esetleg jobb lenne nála)
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
madgie
titán
Utolsó bekezdés: jaja, nagyon bele tud ragadni az ember a kanapéba. Az öcsém múlt héten kitalálta, hogy megnézné nálam az Inception-t. Azóta már a harmadszor csörget, hogy izé, leszedtem XY-t, megnézhetem nálad? Pedig elsőre szkeptikus volt, full HD monitora van, meg szintén 5.1, leült a plazma elé és egyből azt mondta, hogy villog a kép. Megmutattam neki, hogy lehet jól látni a phosphor trail-t, akkor már majdnem rosszul lett... és mégis, az lett a vége, hogy állandóan hozzám jön filmezni
-
addikt
Szépen gyarapodott a normális TV-t birtoklók köre.
"Aki ad,az nyer"
-
Tommy7
tag
SAMSUNG PS42C430A1 106cm-es plazmáról valaki valamit??
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
Komi28
senior tag
Azt belehet állítani, (G20-nál) hogy a hang minden csatornán egyforma hangerővel szóljon? Lehet külön is állítani + - 6-ig de ez nem mindíg megfelelő a csatornaváltsnál.
-
BaLee
addikt
Tegnap mi is elhoztuk a tv-ket! Itt pihent a szobámban, mivel tegnap este még egy vacsorára voltam hivatalos, így már nem álltam neki. De reggel 5kor felpattant a szemem és természetesen már nem tudtam visszaaludni.
Összeraktam gyorsan, tök egyszerű volt. Paráztam egy kicsit, hogy miért nem kapcsol be amikor rádugtam a tápot, de később az On/Off gombot is megtaláltam oldalt így már sínen voltam.
Lekopogom pixelhibát nem találtam, full fehér háttérnél hallható kicsit a cicergés de szinte csak akkor (vagy ha sok fehér van egyszerre a képen). Nem vészes, kb. a médiaplayerem kis venti hangjának a szintjén van (amit már le akartam cserélni egy halkabbra de nem szántam rá magam).
Tv szoftveréből gondoltam felteszem a legfrissebbet de már az volt fent.
Kezdésnek Avatar 1080p, vizuális orgazmus, majd 1-2 720p-s film, ezek is nagyon szépek!
Kipróbáltam egy sima DVD Rip-et és még az is bőven nézhető, bár a film elején a feliratoknál látszik, hogy nem olyan tűéles.Analóg SD adás nézhető, bejött 1-2 HD csatorna is DVB-C-n na az lenne az igazi ha mind olyan lenne!
Köszönet Bendeguz76-nak a fuvarért és a jó társaságért!
Ja slusszpoén, hogy kaptam az oltást hogy mi a francnak ekkora (50"-es) tv. Mondom 3 méterről már majdnem kicsi lesz így is. Mire megkaptam, hogy nem vagyok normális. Erre aki mondta leült elé 2 méterre és nézte fél órát alig tudott felkelni előle.
[ Szerkesztve ]
-
andzsin73
tag
abban kérnék egy kis segítséget, hogy egy 42" TV dobozzal együtt milyen magas? be tudom e tolni az autóba...thx.
-
andzsin73
tag
dec 7ig minden 0% thm a fukarban. csaxóltam. és nem ott dolgozok
-
BBéci
legenda
válasz headhunter #25636 üzenetére
Egy darab V20-at vennék, a maradék pénzből (3D) vetítőt és vásznat.
Ez egyértelmű.
A 60-65 colos tévék sem képesek olyan élményt adni, mint amit egy 2-2,5 méteres vászonra vetített film nyújt. Ég és föld!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ZEN1TH
őstag
válasz Sztrapacsek #25674 üzenetére
Inkabb Samsung 58C6500 mint az LG. De en valszeg akkor is a G20-at vennem ha 4m lenne a tav.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
neevous
tag
válasz Sztrapacsek #25674 üzenetére
Sajnos nem legenda. Az egyik legfontosabb dolgot, a nézési távolságodat kihagytad. Sokat segítene.
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Sdmv8
tag
Haliho!
És igen meglett végül Panasonic TX-P42C2 (109990HUF volt), eddig CRT-t volt itthon, hát most már minden kis betű még 5-6 méterről is olvasható, nagyon szépek a színek és köszönöm szépen DM-Fannak a sok privát üzenetet és fáradozást, hogy segített egy jó TV választásában.
Minden megy flottul, de T-Home tévénk van, a kis dobozon van HDMI kimenet vettem is hozzá egy HDMI kábelt, de vmiért. így nem jön az adás csak SCART csatlakozóval, ha vki tud megoldást szívesen fogadom.
Köszönöm előre is. -
Sztrapacsek
csendes tag
Kidőlt a sorból a huszonéves Sonym, itt az ideje a cserének.
Nagy a nappalim, és a családom - nem valósítható meg a közeli tévézés.
Min. 50"-os plazmát kell vegyek, és a fórumnak köszönhetően a most 5 év garanciával 350-Ebe kerülő G20-ra pályáztam. A budaőrsi MM-ben meg is találtam, mellette az S20-ast, és tényleg látható volt a jobb képminősége.
DE. A másik oldalán az LG 60PK950-en ugyanaz az Arte HD adás ment, nagyon közelinek tűnő jó képminőségben. (A differencia akár a méretkülönbég természetes következménye is lehetett) Az most 480 EFt. És lényegesen nagyobb, így több családtag helyezkedhetne el az optimálishoz közeli nézési távolságon.
Tesztekben a profi tesztelők 8/10 vagy 3,5/5 pontra értékelték, a felhasználók 93/100 pontra - és a kép minőségét dícsérte mindkét oldal.
Itt viszont úgy tűnik, hogy az LG-k minőségéről nincs túl jó vélemény? Ez nem csak egy negatív legenda? (A BMW-met egy "rossz" Accordra cseréltem, és 7 év után mondhatom, nagyon jó autót kaptam kedvezőbb árért.)
Van számomra valakinek tanácsa, tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Igen, közben valahogy megfejtettem, mert vissza tudtam venni 100-ról 50 Hz-re, tehát a tv 100-on ment, következésképp a bejövő lehet csak az 50.
Csak nézegettem azért tovább még ma
Gagyi DivX tök korrekt rajta, fociban fű icipicit mosódik csak, nem úgy mint az LCD-ken, játékosokon látszik a szám, eleve nem commander keen stílusúak, nem vártam ekkora különbséget.
Direkt nézegettem a színeket, képélességet, illetve annak statikusságát, hát nagyon hálás vagyok itt mindenkinek, hogy nem PJ350 lett a választott, és nem is C430. Ég és föld, ami különösen akkor szembetűnő, ha itthon nézegetem, és összehasonlítom az áruházakban megejtett nézelődő körutak tapasztalataival. Igaz, sima C2-t akartam, nem tudom az ugyanilyen lett volna vagy gyengébb a tévéadásokkal, de nem bántam meg hogy U20 lett a vége, nem került sokkal többe.
Tükröződés: kikapcsolva tényleg tükör, bekapcsolva is látni ha figyelem, de ha nem azt akarom látni, hogy mennyire tükröz, észre sem veszem, egyáltalán nem zavar.
A Nat Geo HD adásai meg tényleg eszement jól mutatnak, azokat újra meg újra visszakapcsoltam, igaz azt sem tudom miről volt szó, nem azt figyeltem.
Tehát összegzésképp, gyenge adásból is kihozza a maximumot, de jó anyaggal lesz csak igazán tökéletes, annál lehet igazán ámulni.
És nekem csak egy U20 van, el lehet képzelni a komolyabb modellek tudását.
Nem vagyok semmilyen területen elvakult márkafüggő, sőt, inkább az árat figyelem, de aki kétkedve fogadja a "csak a Panasonic" hozzáállást, higgye el, nem érzem túlzásnak, az alsóbb árszegmens modelljeinél legalábbis meggyőződtem róla.Postázást nem vállalok.
-
csuri46
csendes tag
Ma nekem is meghozta Novák úr az 50V20-at. Az első benyomások
Köszi mindenkinek a konstruktív hozzászólást, ami sokat segített a döntésben.
Persze én is belefutottam a UPC-s philips médiabox kontra HDMI kábelen nem jön hang kérdéskörbe, de erősítőn keresztül megoldjuk. -
-
gban
veterán
Beüzemeltem a 42U20-at, eddig nyomkodtam a távirányítót mint süket a csengőt.
Íme a tapasztalatok.
Csomagolás: alul zárt, nem palástos - leemelhető megoldás, így maradt a kiemelés. Előbb kivettem a talpat, fémpöcköket beleraktam, ketten kiemeltük a tévét és ráállítottuk a talpra, amit a gyerek azért harmadikként beigazított alá. Tehát szóba sem jött a fektetés, az illető akitől van, ő mondta, hogy LCD-ben vett ugyanilyet rokonnak, fektették ágyra, stb., de mikor megnéztem hogy működik a talp feltétele, rájöttem, logikusan nézve szóba se jön a fektetés mint igény.
Digikábel, DVB-C adók meglettek auto-n igen hamar, HD adások kegyetlen jók, de a többi is korrekt. Most látom ténylegesen, a korábban nálam levő LCD-k, volt Pana is, gyenge próbálkozások ehhez képest, és ez igaz az analóg vs. digitális adásra is, egy áldás a DVB-C-n grátisz jövő digis adás. Igaz, kedvencekbe rendezés nélkül gáz volt az adók közti váltás, de rájöttem mit kell tenni, jó magyar ember módjára leírás nélkül. (Ahogy észrevettem, két típus van, aki megold mindent nélküle, a másik típus pedig nem boldogul a leírás nélkül, azt viszont nem érti )
Tovább nem jutottam ma a teszteléssel, holnap folytatom, HD filmekkel, stb.
Egy dolog amit nem értek teljesen, HD adásnál 1080i 50 Hz-et ír ki, itt miért 50 Hz-en megy? Nem tud 1080i-ben 100 Hz-et a tv? Vagy hülyeséget beszélek és az adáshoz van köze? Sima, nem HD digitális adásnál nem ír ki semmi infót, de a beállításokban 100 Hz van beállítva.Postázást nem vállalok.
-
-
RZozo
aktív tag
pana tulajoktól kérdezném:
normális az a 42s20-nál, hogy bekapcsoláskor több hangos kattanással kapcsolódik be? -
DM-Fan
nagyúr
válasz Monyesz #25643 üzenetére
Nálam meg már a falon figyel és üzemel az 50G20.
Szerintem a döntés témához annyit, hogy ideiglenesen se nagyon fektesse senki se pofára, se hátára a plazmát. Nem is tudok elképzelni olyan szituációt a javításon kívül, amikor ez indokolt lenne. A dobozból való kivétel a Pana egyedi csomagolástechnikájának köszönhetően nagyon könnyen megoldható (leemelhető az alsó "ládáról" a doboz palástja), a talp innentől kezdve összerakható, a TV pedig ráemelhető. A talpán állva könnyű rászerelni a falikonzol-elemet, amellyel aztán felakasztható a falra. Ennyi, nem kell itt bűvészkedni a fektetéssel, nem arra találták ki.
Jó tanács: mindig két ember legyen jelen, nagyban megkönnyíti a dolgot. Egy 50"-os panelt már átfogni sem egyszerű, nem még egyedül emelgetni és ráegyensúlyozni a talpra/földobni a falra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz grabber #25656 üzenetére
"Hozzá kell tennem,érzékeny vagyok a képfrissítési frekire,másnál talán nem jön ki."
Ez mindkét típusnál megegyezik, 100Hz, bár átállítható 50Hz-re is. De nem valószínű, hogy az üzletben variáltak volna vele.
Nem lehet, hogy azt láttad, amit látni akartál az előzetes információk alapján? ( A feketét nem számítva, mert az megfelelő ( ! ) anyagon valóban látható még rövid megfigyelés után is.)Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
addikt
Üdv!
Ma 42G20 vs 50S20 volt a polcon egymás mellett.Hát most már láttam a különbséget.Minél többet nézek tévét annál jobban Sokkal jobb a g20 feketéje.Nem hittem,hogy ennek ekkora jelentősége van,de tény feltünő.Igaz nem sokszor fordul elő,hogy 2 tv van egymás mellett,de ez akkor is észrevehető.TÉny nem mindig fekete a teljes képernyő,így nem mindig jön ki annyira a különbség,de szebb a sötétség
Képminőségileg is jobb volt.De ez nem biztos hogy a tv hibája.Szemcsés(fehér pöttyök,mintha gyenge analóg jel lenne)volt az 50s20-on,mintha analóg adást adtak volna(ezt kétlem).Bár közelről néztem,akkor sem kéne ilyennek lennie.
Mozgás is szebb volt a G20-on folyamatos volt.Természetesebbnek tűnt,mert a S20-on ha nagyon néztem a mozgást,picit furának(szaggatottnak néztem).Hozzá kell tennem,érzékeny vagyok a képfrissítési frekire,másnál talán nem jön ki.Árban nem ér meg nekem ennyit.De jó elgondolkodni rajta.Mivel 3 méterről nézném a tv-t esélytelen a G20.S20-at nem venném meg,mert bántana miért nem a jobbat vettem.Így marad a C530 vagy C6500 így már nem fogok annyira a G20 iránt búslakodni
-
szp1
addikt
válasz Monyesz #25652 üzenetére
A 42C10-et egyedül tettem a talpra, pedig 76 kiló vagyok, és nem gyúrok. Amennyire én tudom, mindegyik Pana ilyen típusú dobozban van. Sőt a többi TV is.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
HUTCHDB
nagyúr
erre valaki?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
szp1
addikt
válasz #09634560 #25645 üzenetére
Ha vettél már ki szakszerűen plazmát a dobozából, akkor ne adj ilyen tanácsokat. Meg van annak a módja, a csomagolástechnikusok kimódolták.
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Egy jó tanács: vedd ki a doboz oldalából az oldalanként 2-2 db fehér műanyag rögzítő betétet, majd húzd fel a doboz burkolatát. A TV szépen megáll az alsó dobozrészben lévő hungarocell tálcában, akklimatizálódhat, közben összerakhatod a talpat, majd szépen ráemeled a készüléket, és rögzíted a csavarokkal. Ez a menetrend valahol rá is van rajzolva a dobozra. Nem kell fektetni, ki van ez találva hülyebiztosra. Múltkor lett belinkelve egy videó egy egyszerű emberről, aki nekiesett a doboznak, aztán a térdével egyensúlyozta a panelt...
Ja, és nem muszáj megfogadni a tanácsot.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
törölt tag
Két gyors válasz:
Fektetheted nyugodtan,nem jár semmilyen kockázattal amig nem rázkódik.
Addig ne kapcsold be,mig mindent be nem kötöttél és a helyén sincs,különösen HDMI!! Nem árt egy két óra klimatizálódás. utána jöhet öröm és bodottá. és természetesen a tapasztalataid megosztása. -
Monyesz
aktív tag
-
törölt tag
válasz Tommy7 #25640 üzenetére
Szerintem nézd meg ennyiért a Pnansonic 42C2-t.
Hogy megéri e??még kérdezed? Jobb döntést nem is hozhattál volna. Hacsak nem monitornak használod,tökéletes döntés minden tekintetben,főleg ha a méretet nézed.
82 centiről 1,2 méterre veszed csak észre a fullHD adást,42-őmn pedig 2 méterre már kijön a HD előnye.Sd adásnál egyenesen ordit a különbség a plazma javára., -
Tommy7
tag
Üdv, én ezt a tvt néztem ki magamnak: Samsung ps42c430a1 - 117ezerért van most akciósan.
Szerintetek ez megéri-e?
Szerintetek ez a 106cm-es plazma milyen egy 82-es lcd vagy led tv-hez képest ???
Még arra lennék kíváncsi, hogy ez HD ready-s a 82-esek meg FULL HD-sek, ez a különbség mennyire látszódhat?[ Szerkesztve ]
<< Vezess lassan és élvezd a tájat, vagy vezess gyorsan és épülj bele! >>
-
gban
veterán
Megérkezett a 42U20, akklimatizálódik, aztán összerakom, kipróbálom.
5 év garanciát garantálták, ha elsőre automatikusan nem menne, akkor jeleznem kell, és meglesz.
SEE garpapír, pán-európai garpapír lepecsételve megvan, számlamásolat szintén beküldésre kerül, így sanszos a sima ügymenet.
Ha mégsem, akkor is jobb ez 127-ért mint az X20 130-ért.
Egy fontos kérdésem lenne. A rajz szerint fektethetem, pl. ágyra, amíg a talpa rákerül.
Ez jár valami kockázattal? Mire kell figyelni? Kijelzőre vagy hátlapra fektessem?
Várjak a visszaállítás után a bekapcsolással?
Akit hasonló feltételekkel érdekel egy 42S20, azonnal elhozhatóan, Zuglóból, 147-ért, az jelezze, az még aktuális.Postázást nem vállalok.
-
ZEN1TH
őstag
-
HUTCHDB
nagyúr
Samsung PS 50 C6500 tulajdonosokhoz fordulnék.
Kérdés: Meg vagy -e elégedve a készülékkel, ha igen, miért, ha nem, miért nem?
Vennél-e még egyszer ilyen tv-t?
Ha nem, akkor milyenre cserélnéd azonos árkategóriában ?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
jule78
tag
ismeri valaki a multiAVCHD progit?
tudnatok irni rola valamit.hasznalhato-e a panakhoz?jo lenne ha SD kartyarol le tudnak valamit jatszani,nem csak kepet.
-
Dorian
félisten
-
bormate
csendes tag
válasz Dorian #25624 üzenetére
Köszönöm a választ! Firmware a 2,35 van fent - azért frissítettem, mert azt reméltem megoldódik a probléma. A leírtakat próbáltam már.
Azt figyeltem meg, hogy ha minden egyebet változatlanul hagyva váltogatok a tv-n a bemenetek között, akkor néha van kép a Venice-hez is. De a szintén hdmi-re dugott dvd lejátszónak mindig van... -
Dorian
félisten
válasz GSzarkaTAT #25621 üzenetére
ATV csak nem HD, csak 16:9-es képarányú, felkonvertált SD, de az is a többi felkonvertálthoz képest a legszarabb minőségben. Pl. M1, M2, Duna mindig kiírja a logó mellé mikor sugároz valós HD-t, de egyébként az SD konvertálásuk is nagyon jó minőségű. Ezzel szemben az ATV-n mindig kint van a HD logó, de sosem az.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz bormate #25615 üzenetére
Csak Venice oldalról tudom megközelíteni, más tévém van. Szóval pár ötlet:
- Szóval firmware legfrissebb van (2.35)?
- Tévén a HDMI-CEC -et (ha van ilyesmi) kapcsold ki
- Esetleg a használat utasítás alábbi pontja is segíthet:
"Kérdés: A bootolás közben (villogó LED-ek az előlapon), és annak befejezése után sincs kép a tévén, HDMI-n keresztül. Mi lehet a probléma?
Válasz: alaphelyzetben a kompozit videókimenet működik csak, nem a HDMI. Alaphelyzet a gyári állapot, ami a menüben is bármikor visszaállítható, illetve firmware-frissítés után is visszaállítódhat némely beállítás a gyári értékre. A bootlás kb. 1 perc, utána már nem villognak az előlapi LED-ek. Ilyenkor a távvezérlő TV-OUT gombja lenyomásával válthatunk a különböző kimenetek és felbontások között vakon is, anélkül, hogy látnánk a setup menüt. A gomb minden egyes lenyomásával az alábbi kiemenetekek között lépegetünk ciklikusan:
Kompozit 60 Hz –> kompozit 50 Hz –> HDMI 60 Hz –> HDMI 50 Hz
Ahogy látható, a második gombnyomásra már élni fog a HDMI kimenet, és ha visszakaptuk a képet, a menüben beállíthatjuk a tévénk által ismert legjobb felbontást (pld. 1080p), amit elmentés után természetesen kikapcsolt állapotban is megőriz a Venice mindaddig, amég a gyári értékeket vissza nem állítjuk ismét mi, vagy egy frissítés. Fontos, hogy a gombnyomások között várjunk kb. 5 másodpercet, némely tévékészüléknek ennyi időre van szüksége, hogy érzékelje a HDMI-n érkező jelet. Tehát, ha 5 másodperc után sincs kép, csak akkor nyomjuk le ismét a TV-OUT gombot a távezérlőn!"Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
D-evil
aktív tag
válasz Nagy_Matessz #25571 üzenetére
mutasd már meg hol 140k a 42s20!
-
GSzarkaTAT
tag
válasz Gabor970 #25616 üzenetére
végülis annyira nem ragaszkodom hozzá. az upc-nél van olyan stb, ami nem rögzít, és hdmi-s. de csak ELMÉLETBEN létezik, egy másik fórumon egy kolléga kb. 1 hónapig ha jól emléxem, élvezhette rajta a HD adásokat, oszt' lekapcsolták...
Amúgy a digi bronze + hd csomag, felvevővel, most akcijósan 5300 pénz havonta. És már 7 HD csatorna van (jó ebből az atv szart se érdekel, na) -
-
Zebu
addikt
S20-on hogyan lehet firmware-t frissíteni?
-
Gabor970
addikt
válasz GSzarkaTAT #25610 üzenetére
hát 20 év múlva sem az a HDD nem lesz sehol, sem az a DVD lemez amire írnád, úgyhogy mindegy szerintem. OK, lehessen a tied. Ahogy más is írta, rögzítős media player a megoldás.
Van olyan szolgáltató, ahol a nem rögzítős STB is HDMI kimenetes?
Nekem épp azért rögzítős a boxom, mert csak az HDMI kimenetes. 50"-os TV meg elég gyenge lenne nem HDMI-s összekötéssel, igaz a komponenst nem próbáltam, csak a kompozitot, de az tré.
Nekem UPC direct van (ez a tányéros UPC) és rögzítős beltérivel 4500Ft/hó a legtöbb adót tartalmazó csomaggal (valami 76 csatorna, plusz a számomra semmit érő free balkáni adók)
Ezt 1500Ft-al nemrég megfejeltem, mer nem bírtam magammal, és rendeltem HD kiegészítő csomagot. Nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
bormate
csendes tag
Mi lehet a hiba, ha a 42g20-on hdmi bemeneten nem jelenik meg kép Venice 13hd-t rákötve? Ha dvd lejátszót kötök a tv-re ugyanazzal a kábellel, van kép. Ha a Venice-t másik tv-re kötöm hdmi-n minden gond nélkül van kép ha hdmi kimenetre kapcsolok. (hogy ne legyen olyan egyszerű: 3 alkalommal a kb 150 próbából megjelent kép a g20-on is, de bármelyik készülék kikapcsolása, majd bekapcsolása után megint nem tudtam képet szerezni)
A g20 érzékeli, hogy jönne jel, mert a bal felső sarokban a hdmi felirat helyén megjelenik, hogy 1080p 50 Hz, vagy 576p 50 Hz.
Ha van ötlet, nagyon örülnék neki! -
senior tag
-
Monyesz
aktív tag
válasz GSzarkaTAT #25590 üzenetére
Nem tudsz felvenni, csak a saját belső tuneréről lehet, és az épp aktuálisan nézett adást, mert egytuneres a készülék.
Egy módon oldható meg a dolog, legalábbis amire jutottam: az stb-t egy felvenni is tudó médialejátszóval kötöd össze, sajnos hdmi bemenetük ezek nincs, csak scart (és komponens). Jó esetben a felvétel minőségét tudod állítani, asszem a hd is műxik. -
kbalazsa
senior tag
válasz Gabor970 #25607 üzenetére
Én inkább azt nem értem, hogy minek TV műsort külső HDD-re rögzíteni? Úgysem játsza le más, csak a TV
Pl. az élő meccset felvetetem, míg nem vagyok otthon és lejátszom hazaérvén... Nem akarom odaadni senkinek, sem eltenni, kiiírni, csak megnézni.
Gondolom a TV csak azt tudja rögzíteni, ami épp meg is jelenne a képernyőn.
Ez is jó kérdés... csak azt lehet rögzíteni, ami épp megjelenik a képernyőn?
Ha az én szolgáltatóm nem ad rögzítős STB-t (vagy nincs kedvem megfizetni a felárat érte), akkor marad a CI modul és a TV-s rögzítés, ha működne.
Ezért kérdem: Működne?
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
GSzarkaTAT
tag
válasz Gabor970 #25607 üzenetére
Igazad van - alapvetően.
De. Tegyük fel, hogy szeretném nyugdíjas koromban megnézni a mondjuk a legközelebbi olimpia nyitóünnepségét, azt nem tehetem meg, ha settopbox-ra rögzítek (Hol lesz akkor az UPC???). PC-n eltárolhatom, kiírhatom DVD-re. Nekem ezzel a "politikával" van gondom, hogy ha felveszem, akkor hadd rendelkezhessek már vele!
(Érdekes, analóg műsort miért vehetek fel DVD-felvevővel saját használatra? Most nem kell a szerzői jogi kérdésekbe bonyolódni, mert tudom, hogy felvehetem.) -
Gabor970
addikt
válasz GSzarkaTAT #25590 üzenetére
ugyan korábban már jelezte más, hogy UPC-nél nem tudsz rögzíteni külsőre, mert csak a STB lesz a vevőd, és nem a TV. Én inkább azt nem értem, hogy minek TV műsort külső HDD-re rögzíteni? Úgysem játsza le más, csak a TV, akkor meg teljesen jó megoldás a STB is rögzítésre, ráadásul nem kell azt nézni, amit épp rögzítesz. Gondolom a TV csak azt tudja rögzíteni, ami épp meg is jelenne a képernyőn.
Kosaras76:
szerintem mindenképp médialejátszó a helyes út. Nem kell menni feleslegesen a sokkal többet fogyasztó PC-nek (gondolom nem egy net-top ami a PC-d) Oda lehet tenni a TV-hez közel, az pont arra való, amire ki lett találva. 25-30e Ft-ér már kapsz olyant, ami nagyon sok igényt kielégít. Persze lehet egyre feljebb lépkedni árban-tudásban-minőségben, ki kell gondolnod mi az a tudás, amire valóban szükséged van.
[ Szerkesztve ]
-
kosaras76
csendes tag
Véleményetek szerint mi a legolcsóbb lehetőség HD tartalom (Pl.: mkv film) megjelenítésére egy full hd plazmatévén aminek nincs lejátszója? Számítógép van de kicsit nagy a távolság (~10m) és kellene videókártya is mert csak alaplapi van. Melyikkel jöhetek ki olcsóbban, videókártya vagy lejátszó? Válaszokat előre is köszi!
-
Narancs81
tag
válasz M_AND_Ms #25604 üzenetére
Na! Legalább csinál valamit...
A 24p (ami az S20-n van) nekem se tökéletes, de ne legyünk telhetetlenek. Néha szétesnek kontúrok ha kontrasztos a kép és gyors a mozgás. Nem mindig tűnik fel, nem olyan gáz. De a 24p legalább kapcsolható, ha akarom van ha nem akkor kinyomom.
Viszont az IFC nekem semmit nem csinál. Talán egy új FW segít majd, mert ahogy látom más is írt már erről. -
M_AND_Ms
veterán
válasz kbalazsa #25584 üzenetére
"Cirka 15m-ből ki is jönne. Aztán megnéztem HDMI kábelárakat.. megdöbbentő, egy ilyen kábel árából kijön egy média lejátszó..."
Én 10 métert vettem 5000 Ft-ért egy pécsi alkatrészboltban. A gazdaságosban ezért a pénzért csak 1 méter körülit kapok. Az hama, de nem hiszem, hogy jobb mint az én noname kábelem. Lefogadom ugyanott készül mindkettő csak a hama szépen becsomagolja (mást nem is csinál az a cég).
Minőségben sincs ezzel a kábellel semmi baj. Biztos, hogy a csúcskategóriás, valóban neves gyártók kábelei jobbak, de nem annyival, mint amennyi az áruk. Ráköltesz 10-szer annyit és kapsz egytizednyi minőségjavulást. Szóval itt van a józan ész, meg az árérték arány.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
szp1
addikt
válasz Narancs81 #25600 üzenetére
"mindenesetre az én S20-amon az IFC nem csinál csodát."
Pont ezt írtam valakinek múltkor, most legalább megerősítettél.
Aktív témák
- Samsung 50" Neo QLED 4K 50QN90C Smart AI 144Hz Gaming TV
- LG 55" G3 OLED evo 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- Yaber Buffalo Pro U6 projektor Új ( bontott csomagolású)
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- LG OLED55B2 Smart Tv! 55"/ 4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Magic Remote