Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz D-evil #29624 üzenetére
A gyári szám így indul: %FE, ezt követi még egy hétjegyű szám.
Amúgy én a regisztráció után felhívtam a Panasonic-ot (Slárku Gáborral beszéltem) és rákérdeztem, hogy pontosan mit is töltsek fel, mivel csak egy fájlt enged feltölteni a rendszer. Azt mondta, hogy a számla a lényeg, a garanciajegyet nem kell szkennelni. Rögtön meg is nézte, hogy rendben átment-e a regisztrációm, majd megerősítette, hogy rendben van, februárig küldik a kiterjesztést e-mail-ben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz D-evil #28053 üzenetére
A TV-nél állítsd az aspect ratio-t auto-ra, szépen ki fogja zoomolni a fekete csíkokat.
Bátran próbálgasd végig az összes képformátumot, kárt nem csinálsz.
Az üzemmódot hagyd normál-on.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
Dorian
félisten
válasz D-evil #26872 üzenetére
A C530-nak a tavalyi, valamilyen külföldön forgalmazott kiadása. Semmiképp nem adnék érte 180-at, mert: használt készülék, tavalyi modell tehát tudásban sem C530, + kétlem, hogy mpeg-4 dekóder van benne, mert Európa nagyobb részén mpeg2 a szabvány, így itthon használhatatlan a dvb-c dekódere.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz D-evil #26480 üzenetére
Pár dologra kell csak odafigyelned:
Feltételezem, hogy fullHD forrást is fogsz nézni, így arra figyelj oda, hogy Category 2-es High Speed kábelt vegyél, ami 10,2 Gbit/s átviteli sebességre képes (Catergory 1-es, illetve Standard Speed kábelek kerülendők, ezek zömmel csak a 720p-re, illetve 1080i-re elegendők). Ezen túlmenően nézd meg, hogy legalább 1.3-as (azon belül is lehetőleg 1.3c) szabványt tudjon és azért nem árt, ha normális vastagsága, árnyékolása van. Nem kell túlzásokba esni 6-8 eFt-ért már nagyon korrekt kábel kapható 2 méteres hosszúságot feltételezve.
Az 1.4 teljesen fölösleges, pláne, hogy egy-két extra funkciótól eltekintve az 1.3-as kábelek is tudják azt, mint az 1.4-es, csak nincs bennük pl. ethernet csavart érpár, de erre amúgy sincs szükséged. Az 1.4-es HDMI inkább a 3D-hez, illetve a 4k felbontáshoz ajánlott, szóval arra fölösleges költeni szerintem, inkább egy minőségi 1.3-as kábel vásárlására buzdítanálak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
-
Dorian
félisten
válasz D-evil #25537 üzenetére
Állatabb? Ugat, vagy mi?
Röviden: Marketing. Fénycső helyett ledek adják a háttérvilágítást, attól még ugyanúgy LCD. Majd ha fejlesztik tovább az OLED technológiát és megjelenik tévé méretben is, az lesz az "állat"És amelyikek "szép vékonyak" ott oldalról világítanak a ledek, nem hátulról, és szép világos lesz sötétben körben a kép...
[ Szerkesztve ]
-
adamsz82
tag
válasz D-evil #25537 üzenetére
Ugyanaz a TFT panel van bennük mint a "sima" LCD tvkben csak a háttérvilágítás az úgynevezett full-led verziókban a panel mögött szétszórtan LED-ekből tevődik össze így jobban kontrollálja a háttérvilágítást mint a sima LCD-k.
Ez egy agyonneonvilágításozott multiban vagy egyéb helyen demo (tipikusan Samsung ) lemezzel valóban nagyon szépnek tűnik.
Fordul a kocka azonban ha villany leó.. és a fekete az bizony inkább szürke és világít is.. tehát engem speciel baromira zavar. Nagy lehúzás az egész csini design alá bújtatva.
Van aki ránéz tyű de vékony de fain kinézet és fú de jól néz ki a képe a többihez képest a multiban akkor ez a nyerő.
Tipikusan érdemes LED LCD-n egy sima TV adást megnézni.. aztán pl egy Pana G20-on.. jön majd a koppanás.. -
Matavcom
csendes tag
válasz D-evil #25422 üzenetére
Azért ezt én így nem jelenteném ki. Rokonságban van mindkét tipus, így van összehasonlítási alapom. Személy szerint a Samu c530 képe nekem jobban bejön. Világosban is, és töksötét szobában is. Az S20-as nekem egy kicsit szürkébb meg fakóbb, de ez csak az én véleményem. Fórumokon ált. az S20-at tartják jobbnak, a családban ahol látják mindkettöt, ott már vegyes a "kép".
-
addikt
válasz D-evil #25422 üzenetére
Mondom elektronikai üzlet.Nem értenek hozzá,szarul van beállítva,szar a nyersanyag is és szar a fény is.
Te is ott láttad?Mert akkor nem mérvadó,nekem a Samu tetszett,ott.Rendesen beállítva stb fogalmam sincs melyik a jobb,mert nincs rá lehetőségem megnézni.nihill: Nekem bármi jobb,mint egy 15 Éves Samsung 51 cm-es tv
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz D-evil #25403 üzenetére
Így van, mindenhol célszerű legalább 5 cm-t elhagyni körbe, ezzel biztosítva, hogy szabadon tudjon áramolni a levegő a készülék körül és mögötte és ki tudjon cserélődni a levegő. Abszolút nem javasolt a gipszkarton falba való rögzítés, hacsak a gipszkarton és a fal között nincs jelentősebb távolság és huzat, de ez többnyire nem jellemző.
Get Moded!
-
Dorian
félisten
Gipszkarton falba sem szabad besüllyeszteni, nem gipszkarton falba pedig főleg tilos
Sőt a gyári ajánlás 10 cm, ha jól emlékszem.Ha gipszkarton falról van szó, akkor a 2x2 rtg gk. közt 5 vagy 7,5cm ásványgyapot hangszigetelés is van, ami hőszigetelésként is működik.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Ha vékony a gipszkarton, és szintbe rakod a tévét, akkor a szellőzése a fal mögé kerül.
Attól függ, mi van ott, akár még alulról meg is fújathatod.
Csináltam én is ilyen "fűtéskorszerűsítést" anyáméknak, amikor meg lehetett fagyni náluk a panelban. 4 db 8 centis venti fújta a levegőt a radiátorra alulról, mindezt 12 volt helyett 9 volt táplálta egy router-tápból, halk volt, a szoba meg 2-3 fokkal melegebb.
Ha nálad van hely 2 gipszkarton között, megoldható itt is hasonló, habár a maiak nem melegszenek annyira, lehet venti sem kell. Ha meg 1 lap van, akkor úgyis kilóg hátul, nem?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.