Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Félig tévé, félig monitor: LG MyView Smart Monitor
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
andzsin73
tag
sziasztok, néhány hülye kérdésem lenne, bocs, de nem vagyok szakértő...
1. milyen márkák jöhetnek szóba plazma vásárlásánál? csak a Pana-Pio-Samsung hármas vagy mások is labdába rúgnak?
2. melyik márka adja a leghosszabb garanciát?
3. márkán belül melyik típust érdemes választani? (gondolom ma már csak a full HD-s tv-ket érdemes választani, az ezt nem tudók eleve felejtősek (?)
4. olvastam a topikban feljebb, hogyha "jót akar" magának az ember, aki csak az idei szériából válogat, ilyen nagy a különbség a tavalyiakhoz képest?
5. mi a helyzet a LED TV vs. Plazma versenyben?
thx. -
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #11928 üzenetére
kösz a részletes választ...még néhány apróság...
átnéztem tegnap a tudnivalókat...
mi az igazság a plazmák fogyasztása tekintetében? az egyik oldalon megmérték, hogy egy plazma napi 5 órás használattal havi 2500ft-os plusz kiadást jelent, egy led tv ennek az ötöde(?)
a másik amit mindenhol írtak: hogy a plazmák elképesztő módon nyomják ki magukból a hőt, ami télen nem hátrány no de nyáron igazán érezhető ha "süt" a TV. mi az igazság?
ha már led tv, írtad, hogy a képtulajdonságai elmaradnak a plazma mögött...miben? kérdezem azért, mert mindenhol azt olvastam, hogy az új lcd tv-k nincsenek lemaradva a plazmától (amit a hátrányukra szoktak említeni az a sötét tónusok elégtelen megjelenítése és az a fránya nézési szög, no meg a válaszidő...) ezen kívül (?)
az árfekvés persze fontos, mert egy 200 rongyért még csak 82 cm-es samu ledet lehet venni, ezért a pénzért már 107cm-es pana van plazma.
nem tudom pl. hogy megbízhatóság ill. élettartam szempontjából mi a helyzet?
ja még annyi: hogy nálam évek óta digitális kábel tv megy (egyenlőre egy 72cm-es hagyományos tvn), meg mondjuk néha dvd. nem tudom, hogy a blue-ray valaha eléri e azt az árfekvést, mint a sima dvd és valaha beruházok e egy ilyenre, gondolom ehhez azért már kell felbontás,és az újabb tvk ezt már simán tudják (?)
-
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #11946 üzenetére
igen úgy látom, hogy az új plazmáknak már csak előnye van.
mivel Panasonic mániás vagyok (bár a merevlemezes dvd-m Pio, mert akkoriban, amikor megvettem - 4 éve - jóval többet tudott ugyanannyi pénzért, mint a Pana, és azóta sincs semmi baja...) jut eszembe: ezeket a Pana plazmákat hol gyártják? mert vettem én már Pana dvd játékost, ami még a vajas kenyeret is megette, csak a dvd-t nem olvasta , forgattam, forgattam, aztán ott volt rajta a made in slovakia, ja mondom így már értem. mondjuk szó nélkül kicserélték, de azért egy pana cuccal úgy vagyok, mint a toyotával: olyan nincs, hogy egy toyota nem indul
szóval ha jól látom, akkor igazából a neopdp paneles plazmával nem igazán tud tévedni az ember és ha jól kutakodtam, akkor a G10-es sorozat ebből a legolcsóbb (összehasonlítva a G15-el és a V10-el). érdemes akkor ezekből a szériákból válogatni? magyarán megéri e +költséget a pana-féle környezetbarát technológia az egyebekkel együtt a más szériákhoz képest?
-
-
andzsin73
tag
-
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #11964 üzenetére
ahogy tegnap éjszaka utána olvastam az elmúlt 3 évben iszonyat fejlődésen ment keresztül, mind az lcd, mind a plazma technológia. a kérdés az, hogy a jobb márkák tvéi között van e jelentős különbség minőségben a plazma vs. lcd tekintetében értem ezalatt a Pana-Sony-Samsung hármast.
Ez csak onnan jutott eszembe, hogy írtad, ha lcd, akkor inkább sony, tehát mondjuk egy bravia minősége egy g10 plazmához képest? a különbségek csak szubjektívek lehetnek?
mert ezt az elképesztő minőségi ugrást látva, nem tudom, hogy egy átlag tv/dvd néző láthat e bármilyen különbséget minőségben? és itt hangsúlyozottan csak az említett cégekre gondolok, mert az lg/sharp...stb. az engem sem túlzottan érdekel. -
andzsin73
tag
válasz Friczi #12009 üzenetére
valószínűleg nem csak te látod így. ma a MM-ban elmondta nekem az egyik márkapromoter, hogyha plazma, akkor Pana, de sokan panaszkodnak, hogy természetes fényben bizony az a fekete az szürke. az a csalóka, hogy a bemutatótermekben legtöbbször neonfény van, ami teljesen más összhatást nyújt, mint , amikor az ember hazaviszi a fényes nappalijába és bekapcsolja a TV-t, itt kezdődnek a csalódások.
azt mondta nekem egyébként az ember, hogy a plazmák már az alkonyban járnak és nem lesz hosszú életű a technológia, másrészt nem nagyon tud érvelni a plazmák mellett......az a helyzet, hogy mindenki szubjektív alapon dönt. jó lenne ha az ember úgy tudna 2-3-400 rongyot "kidobni" az ablakon, ha beülhetne egy olyan szobába ahol természetes fény is van, meg sötét is és több TV-t is kipróbálhatna, ami persze utópia. lehet, hogy az én szemem rossz, de speciel a bemutatóteremben különbséget nem nagyon láttam az ugyanolyan árfekvésű plazmák és lcd-k között, pedig direkt figyeltem a gyors mozgású képeket, a feketéket, a körvonalakat... csak a magasabb kategóriájú (400 felett) TVknek volt egy klasszissal jobb képe. ilyenkor persze mindig azon gondolkodom el, hogy ezek a TVk jövőre már 200-ba fognak kerülni, de mi a francot lehet ezen még javítani, hogy jövőre is legyenek 400 rugóért TVk (?), mert a képük már így is több, mint tökéletes volt.
-
andzsin73
tag
vitatkozzatok léccilécci a Sonyval, találtam egy Sony kisokost, ezeket írják:
"A plazma tévéket sokszor „600Hz motion processing” (600Hz-es mozgókép jelfeldolgozás) képességgel hirdetik. Ez sokkal meggyőzőbben hangzik, mint az LCD-k esetében említésre kerülő 100Hz/200Hz-es technológia. De. A 600Hz esetében a plazma tv ugyanannak a képkockának tízszer képezi le a mását, és illeszti egymásra, hogy a hibás színmegjelenítést - amely a plazma tévék sajátossága - csökkentse. A kifinomult 100Hz/200Hz-es LCD mozgókép feldolgozó technológia esetében, mint amilyen a Sony Motionflow 200Hz innovációja egyedi képek kerülnek az eredeti képkockák közé. Ez egyrészt csökkenti a képremegést (amely a plazma tv esetében nem igaz), folyamatos képfolyamot hoz létre, így ideális sportesemények, pl. focimeccs esetére, hiszen a labda nem „ugrik át” hirtelen a képernyő egyik oldaláról a másikra. Sőt, némely mozgókép feldolgozó technológia tartalmaz elmosódottság csökkentést is, amely feladata, hogy „kitisztítsa” az összes képkockát mielőtt azt a képfolyamba illesztené. A lényeg, hogy nem minden képfeldolgozó rendszer ugyanaz."
"Végül szeretnék eloszlatni egy tévhitet, mely szerint az LCD tévék kevesebb színt képesek megjeleníteni a plazma készülékekkel összehasonlítva. El kell ismerni, valaha ez valóban így volt, de az LCD technológia fejlődésével napjaink LCD televízióinak színmegjelenítő képessége megegyezik bármely plazma tv képességével. Egy LCD tv nemcsak tisztább, az eredeti jel minőségének jóval szebb képet jelenít meg, hanem a háttérvilágítás fejlődése miatt szélesebb színspektrumot is képes megjeleníteni. Ezek közül néhányat már érintettünk, pl. ahogy a CCFL technológiát a LED váltja fel, de egy fontos tényező, hogy néhány LED háttérvilágítású tv RGB (Red, Green, Blue – piros, zöld, kék) LED komponenseket alkalmaz."
"Az LCD tévék nem alkalmasak sport vagy akciófilmek megjelenítésére
Nem igaz: a jobb minőségű LCD televíziók sokkal nagyobb frissítési aránnyal rendelkeznek. A legtöbb gyártó önálló mozgókép-kezelő technológiát (pl. Motionflow) fejlesztett ki. A filmek “cinema” módban történő lejátszása esetén sötétebb, mélyebb árnyalatok érhetők el a 24p, valós filmsebesség megjelenítése mellett.Az LCD tévék rosszabb képet adnak, mint a CRT vagy plazma készülékek
Nem igaz: az LCD tévék (főleg a legfrissebb, legmodernebb darabok) jópár technológiai újítással rendelkeznek, hogy minőségi képeket jeleníthessenek meg. Az LCD panel csak egy alkatrész a sok közül az LCD készülék esetében."Az LCD képtelen a pontos feketék megjelenítésére
Nem igaz: a legtöbb, jó minőségű LCD tv magas kontrasztaránnyal rendelkezik a színek megjelenítésére, néhányuknál ez az érték az 1:1000 000 értéket is meghaladja. Számos LCD tv dinamikus kontrasztot is alkalmaz a még nagyobb részletgazdagság illetve mélység biztosítására." -
andzsin73
tag
az egyik áruházból elhoztam egy 120 oldalas Pana katalógust , már megérte, még sohasem láttam fényképen pl. Matsushita bácsit, szegény már 1989-ben meghalt, 95 évesen.
azt nem értem, hogy azt írják, hogy a plazma din. kont aránya 2.000.000:1 az LCD meg 50000:1. Ha ekkora a különbség ez miért nem látszik ha az ember csak "nézi" ezeket a tv-ket?
tudja valaki, hogy a viera cast az mikor/hogyan működik, mert az írják, hogy közvetlen tartalom elérés a youtube, eurosport...stbhez. Ha nem a kábelen jön a net, hanem adsl-en, ez akkor is működik? vagy akkor külön bele kell kötni egy adsl kábelt? vagy hogy van ez?
számomra egyébként nyilvánvaló, hogy csak az dpd paneles szériából érdemes választani, nagyságrendekkel többet tudnak az előző szériától. igazatok van, minden valószínűség szerint érdemes megválni az őszt/karácsonyt, mert tuti, hogy zuhanni fognak az árak.
ja és még egy: ez a dpd panel ez nem Pana fejlesztés? mert más tv-ken is láttam ilyen matricát.
-
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #12151 üzenetére
a verbatimmal már szívtam, egyedül a TDK számomra az etalon. hozzáteszem a legelső írt cd-m 1994-ből származik, a boot sectora már kívülről "pöttyös", valamelyik hordozóréteg már lekopott róla (nem tudom melyik), ez még az a zöld színű széria-az írt fele, a másik fele meg arany középen egy fehér csíkkal, rajta feketével a TDK. na ezt még olvassák a gépek
viszont van olyan néhány éves cdm ami már kuka. -
andzsin73
tag
Mindenkinek, aki ilyen cipőben jár a következő a teendő: minden különösebb felszólítás nélkül kiküldesz egy levelet a Panasonic Europe-nak. Ne félj, azt a lecseszést, amit ezek kapni fognak, azt nem teszik zsebre. A japók nem viccelnek. Nekem a Toyotával volt egy ilyen afférom, azt a seggnyalást, amit utána kaptam...máig fáj a hátsóm Ja és majd féláron csinálták meg az autót. (már nem volt garanciás).
-
andzsin73
tag
sziasztok, 94-107cm körüli tartományban, 140-180eft környékén mi jelenleg a best buy? gondlom csak Pana jöhet szóba
-
andzsin73
tag
az a kérdés mit nyerek egy full HD-s tévével? mikor lehet ezt kihasználni? van digitális kábelünk, nem tudom látszik e a különbség? van full hd-s pana videokameránk, nem tudom látszik e a különbség? aztán van egy rakat dvd, nem tudom látszik e a különbség? szóval ezek a felhasználási területek. látom, hogy már 150 körül is van pana plazma full hd, inkább az a kérdésem, hogy hol vannak a "generációs ugrások" a panás plazma szériákban, tehát a verziószámokról honnan lehet felismerni, hogy melyik plazma már újabb szériás és melyik régebbi vagy még régebbi.
-
andzsin73
tag
Felhívom mindenki szíves figyelmét, hogy a Panasonic 5 éves akció csak a Panashopban vásárolt termékek esetén érvényes!!! tessék az apró betűt elolvasni!
Egyébként mennyi a normális gari, 2 év? -
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #22481 üzenetére
Végigolvastam a legelső posztot, a "kisokost" ez tényleg, jó, hogy van.
kérdés: itt van két Pana Tv: Panasonic TX-L42U2, mint LCD Panasonic TX-P42X25, mint plazma. Ugyanakkora képátló, ugyanolyan tulajdonságok 1 fontos kivétellel, az LCD fullhd, a plazma nem, mégis egy árban vannak. Hol a bibi? Úgy is kérdezhetném: mit tud a plazma ezért az árért kisebb felbontásban, amit az lcd nem tud? mert én nem jöttem rá -
andzsin73
tag
Nincs valakinek bennfentes infója arról, hogy a saturn-féle 0%thm-es akciót a MM fogja e követni? mert általában így szokott lenni. nehezen tudom elképzelni, hogy karácsony előtt ne legyen még egy ilyen akció. az euronicsnél ősszel volt, arra emlékszem.
-
andzsin73
tag
jó játék ez, amikor az ember TV-t akar venni
néhány kérdés
1. pl. mi a fene a különbség ezek között? van egy 30 rongy különbség, csak tudásban nem látom miért drágább az egyik a másiknál?
Panasonic TX-P42C2E
Panasonic TX-P42X252. egyébként mit jelentenek a verziószámok? az kiderül, hogy ez a P42-es széria és ami utána van az csak fantázianév vagy takar is valamit?
TX-P42X25E
TX-P42X10E...stb.3. semmiképpen sem szeretnék 2009-nél régebbi szériából venni és 180 fölé menni árban. ha ez alapján behatárolható egy bizonyos Pana széria, és miért ne lenne, akkor van e különbség a TV-k között minőségben? (a ki-bemenetek, meg usb, meg bla-bla annyira nem izgatnak) hülye hasonlat lesz, de fogjátok érteni, én még lemaradtam a képcsöveknél szóval nem mindegy, hogy egy TV-ben eredeti japán képcső dohogott vagy valami taiwani utángyártott. tehát a panel (ha így hívják) és panel között ebben a kategóriában van e különsbég vagy tök mindegy.
-
andzsin73
tag
válasz DM-Fan #22506 üzenetére
ok mindent értek az első hsz-ből valami olyasmi derül ki nekem hd-ready vs. full hd témakörben, hogy utóbbit csak olyan vegyen aki nem ül 3 méternél messzebb a tv-jénél vagy a csúcskategóriára pályázik...
nem ragaszkodom a full hd-hoz, ha tényleg nincsen akkora jelentősége, de egyebekben érdemes e több pénzt kiadni az X20, X25-höz képest egy U20-ért vagy S20-ért? mert a 42-es kategóriában a neopdp paneleseken kívül, ezek jönnek szóba. -
andzsin73
tag
válasz andzsin73 #22501 üzenetére
megtaláltam a választ:
Az APDC a plazma televíziók népszerűsítése érdekében elindított egy weboldalt (www.advanced-pdp.jp/english/index.html), ahol figyelmünket különösen az egyik cikk, illetve az ahhoz tartozó „felvilágosító” ábra ragadta meg. A rövid leírás Akira Okada professzor, az oszakai egyetem munkatársának kutatási eredményeit mutatja be. Okada professzor azt vizsgálta, hogy az LCD vagy a plazma televízió nézése jelent-e a szem számára nagyobb megterhelést. A vizsgálat a plazma képernyőket hozta ki nyertesnek, ezek fényereje ugyanis annál inkább csökken, minél világosabb a képernyő. Magával a vizsgálattal nem is lenne gond, a hozzá tartozó illusztráció azonban erősen elgondolkodtató. E szerint ugyanis egy fekete képernyőn világító néhány fehér pont mind az LCD, mind a plazmakijelzőn 500 candella/m2 fényerővel „ég” (egy négyzetméterre vetítve a pont fényességét), de mikor az egész képernyő fehér, csak az LCD fényereje lesz 500 candella/m2, a plazmáé 100-ra csökken!
Bővebben: http://technika.blogter.hu/163358/lcd_tv_vs_plazma_tv_2_resz#ixzz14bxja6C4
-
andzsin73
tag
elgondolkodtatott néhány hsz., hogy "nagy test nagy élvezet" alapon, ha már 42", akkor miért nem 50", és mennyivel nagyobb az élmény....
a Pana szériákból melyiket lehet ajánlani C10, X10 vagy C2, X20? mik az előnyök-hátrányok? -
andzsin73
tag
az electroworldben B.örsön láttam ma egy pana 127-es plazmát, nem tudom melyik típus volt, mert az nem volt feltüntetve, viszont brutálisan szép képe volt, 229.000 helyett, 170.000-ért.
-
andzsin73
tag
válasz Matt-OPT #22774 üzenetére
rosszul tudod, nem állhatsz el. az elállás joga csak akkor érvényesíthető, ha erre a kereskedő kiállított egy tanúsítványt (a cora pl. 1 hetet vállal, bármit visszavihetsz), de jogszabályilag csak azt lehet visszacseréltetni, ami hibás. a korábbiaktól eltérően ma már ha a készülék hibás, akkor kicserélést is lehet kérni, tehát nem kell megvárni a javítást, sőt erre nem kötelezhetnek. ha kicserélést kérsz, akkor a kereskedő köteles kicserélni a terméket, ha hibás.
-
andzsin73
tag
szóval aszongyátok, hogy ez 2m-nél távolabbról már nem látszik?
http://www2.vieraexperience.com/html/en_GB/superior-picture/screen-resolution/introduction
-
andzsin73
tag
valószínűleg nincsenek csodák árilag, nem hiszem, hogy karácsonyra még lejjebb mennének az árak, itt ényleg csak az egyszeri kedvezményekkel ill. a 0% thm-el lehet játszani.
Auchan új katalógusban az 42S20 169.000, a G20 meg 230.000. És van 15 hónapos 0%thm. -
andzsin73
tag
a s20 és x20 között "csak" a full hd az eltérés? az X20 elég szimpinek tűnik a maga 133 ezres árával.(interhifi) nem tudom máshol mennyivel drágább. ráadásul nálunk 3,5m a nézőtávolság, úgyhogy a fullhd-ra olyan nagy szükség talán nincs.
-
andzsin73
tag
válasz kételkedem #22904 üzenetére
érdemes az 1. hsz-ben lévő táblázatot tanulmányozni:
http://img40.imageshack.us/img40/9384/panasonic2010.jpg
imho (!): ha a 42-es méretnél maradunk, akkor elsőre azt kell eldöntenünk fontos e az 5 év gari vagy elég nekünk a 2 év. szerintem fontos, igaz, hogy nem szoktak meghibásodni, de az ördög nem alszik és 2,5 év múlva, ha javítani kell, azért az nem két fillér. úgyhogy nekem fontos.
ekkor már csak a fullhd jöhet számításba, mert csak azokra vonatkozik. igaz itt már az ember bukik egy 30-50 rongyot a HDreadyhez képest, de valamit valamiért. na ha ezt tudjuk, akkor ha jól látom kettő darab versenyző van, az U20 és az S20. Mind2 160-180eft kategóriában van (lehet hogy a MM-ben vagy a saturnban még drágább).
jól látom?
-
andzsin73
tag
válasz tammma #22924 üzenetére
nahát pont ez a dilemma tárgya. vettem én már Panasonic dvd lejátszót, ami csak a DVD-t nem játszotta le( (Made In Slovakia (na ezért járok JP alvázszámú Toyotával). És aztán inkább egy Pioneer merevlemezes dvd recordert vettem. 5 éve semmi baja. kopp-kopp.
off:
(mondjuk a kedvencem még az NDK-s narancssárga színű (!) turmixgépünk, az egy örök darab. amióta különköltöztem anyáméktól már vagy 15 éve, azóta én már 3 turmixgépet dobtam ki az ablakon, az utolsó egy Bosch volt -
andzsin73
tag
ma a Corában volt C2, X20, S20, U20, G20 is. az van, hogy a neoizé panel az valami brutál képet csinál. komolyan, mint egy ff tv a színeshez képest, nincs is kedvem TV-t venni
mondanom sem kell, hogy az X20on valami gagyi adás ment, a képe az valami borzasztó volt, ráadásul még a védőfóliák is rajta voltak ezen is, meg az S20-on is, úgyhogy erről ennyit.
viszont tükröződni tükröződtek ez fix. nem tudom, hogy ez a tükröződésgátló biszbasz mit jelent, de túl sokat nem hoz imho.
az biztos, hogy átlagmagyar lcd-t vesz, mert ezekben a boltokban a plazmák képe az lóxar az lcd-hez képest. de én nem kezdem el senkinek sem magyarázni a tutit
-
andzsin73
tag
lehet, hogy én vagyok ódivatú, vagy a technikában van a "hiba", de a pixelháború, meg az egyre nagyobb felbontás...stb. kapcsán mindig az jut eszembe, hogy van egy régebbi Pana kameránk, ami még VHS-C-re rögzít és van egy új full HD csili-vili Namost persze a VHS az mákos, de valamiért közelebb áll a "szememhez", mint a HD "művi" világa. Azok olyan steril felvételek, hogy a légy is elcsúszik rajtuk , a régi kamerával felvettek meg olyanok, mintha "igaziak" lennének a felvételek, nem tudom, hogy érthető e, amit akarok mondani. (és ez persze nem jelenti azt, hogy az összes film ezentúl megint legyen VHS, mert ott megvan a helye a nagyobb felbontásnak...stb.).
És ha ehhez hozzákeverem azt, hogy a jómúltkorjában átjátszották nekünk egy stúdióban a jóapám által orosz (!) kamerával készített 8mm-es filmeket, amelyek még élvezhetők is, persze nem egy HD, de még a monitoron is tökéletesen nézhetők. Paradox módon a fekete-fehér filmek azok, amik "tű élesek" a színesek már kevésbé. -
andzsin73
tag
mielőtt bárki vásárolna erősen fontolja meg ezt az árat:
Samsung C530 50" (!) 199.000 pénz az Auchanban.
azé ez q olcsó.
-
andzsin73
tag
dec 7ig minden 0% thm a fukarban. csaxóltam. és nem ott dolgozok
-
andzsin73
tag
abban kérnék egy kis segítséget, hogy egy 42" TV dobozzal együtt milyen magas? be tudom e tolni az autóba...thx.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest