-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
mailman
tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
HUNited #38758 üzenetére
Szerintem az nem egyértelmű, hogy ez bármit is érdemben befolyásol, hiszen minden funkció hibátlanul működik, ez egy apró esztétikai hiba, amit kérdéses, hogy garanciában cserélnének-e. Ellentétben a pixelhibával, ez még szabályozva sincs. Egy kérdést max megér, de ha az Alza nem hajlandó önköltségen cserélni (amire elég nagy az esély), akkor biztosan nem fogok szórakozni az elállás-újrarendelés kombinációval, egy bevilágítás ennél sokkal zavaróbb, és azokat nem cserélik.
-
anrab
addikt
válasz
HUNited #38726 üzenetére
Rendszer alkalmazásokkal lehet hogy van annyi de én azt nem számolom.
Nem tudom milyen Google app -ra gondolsz. Mindegyik Google app. Nekem a philips tár kivan kapcsolva, adatok törölve. Nem tudom mik vannak ott.
A browser, playfi-t szintén ki lehet nálam. Az adatokat is kell törölni ha kikapcsoltad vagy tiltottad.
Nálam ilyen.
-
HUNited
őstag
válasz
HUNited #36212 üzenetére
A tvQuickActions alkalmazás zseniális, megéri a 990 Forintját. Hagyján hogy bármilyen gombot mármire betudsz vele állítani, de még létre tudsz hozni saját menüket is, amibe tetszőleges appot/beállítást betudsz tenni. Két nyomással indítható a Kodi, vagy akármi más app (egyel is ha nem akarsz menüt). Saját jól használható elalváskapcsolója is van, és még sorolhatnám a funkciókat, amiket én nem használok.
Egy átka van, hogy nem tud magyarul.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
HUNited #36218 üzenetére
Dettó. Az egyik első dolog volt miután megvettem az OLED806-ot, h kipróbáltam a Logitech USB unified vevős vezeték nélküli bill+touchpadem, hú de jó lesz - és az a fél év alatt egyetlen egyszer használtam, amikor a diktálás nem értett meg. Marad a tv szekrény fiókjában, kikapcsolva.
-
anrab
addikt
válasz
HUNited #36212 üzenetére
Ja, az lg-röl esik a legtöbb szó. Bár most a philips van a porondon.
Én is az ES File Explorer-t használom. Abban a Google van beállítva keresőnek és így telepítek vele apk-t.Viszont mióta ezt is kivették a store-ból, szinten apk-ból kell telepíteni.
Távirányítóhoz csak annyit tudok szólni hogy nekem egyszerűbb volt használni az említett távot mint egy telefont. Pici, könnyű, egyszerű, +tanítható, pár gombbal de ennek ellenére teljes körű. -
anrab
addikt
válasz
HUNited #36199 üzenetére
Csak jöttél és írtál. Kb az utolsó 6 hozzászólás erről szól. Ha több kell, jobb felső sarok: kereső.
Azt hiszem az eredeti táv appal lehet írni is.
Egy billentyűzet jelöli ahol váltani kell. Ezért most nem töltöm le. Nem rég linkeltem egy távirányítót ami tökéletes. 2 ezer körül van.
De lehet az oled topikban.
A 8-as szériáé is pöpec.
Amelyiken van bill az is használhatatlan.
Legalábbis ami nekem volt. Azért vettem azt a távot. -
anrab
addikt
válasz
HUNited #34567 üzenetére
Szia.
Nagyjából ismerem az androidot de amerre jártam benne, ilyen opcióva nem találkoztam. Azt se tudom hogy van e hozzá valamilyen app.
Talán a fejlesztői beállításokban van rá mód.
Én is vezeték nélküli egeret használok. Most lemértem a nyilat. 3.5cm. Nekem szinte nagy. :) -
hedgehog
senior tag
válasz
HUNited #15353 üzenetére
Még azért hagy kívánnivalót maga után, pl. nem lehet a csatornákat rendezni, meg igazán beregisztrálhatná magát tv-inputként mint a play movies vagy a haystack tv... de biztató hogy fejlődik.
Egy hónapot azért beledobtam az alapcsomagba, meglátjuk a család hogy bírja a nehézségeket... az adás minősége a mindigtvnél jobb (főleg azok a csatornák, amik itt hd-k, ott meg nem), úgyhogy hátha elcsábulnak -
oszy
veterán
válasz
HUNited #15349 üzenetére
Ellenőrizve!
Philips Channel Editor (stv2008)
-
-
N.N
csendes tag
válasz
HUNited #15306 üzenetére
Sziasztok!
Na kicsit sikerült vele játszanom....felraktam a HUNitedtől kapott apk-t (mégegyszer köszönöm!), a jelenség ugyan az... se fekvőmód, se távirányító...
Kicsit szórakoztam a vezeték nélküli kép/hang megosztással (Chromecast?!) is, kis kapcsolgatás és play/pause után egyszer csak jó lett és most programból kilépés és belépés után sincs kép/hang csúszás a MyTv-nél, a tv-t azóta még nem kapcsoltam le, hogy bekapcsolás után újra kell-e "szinkronizálnom" vagy egyből jó lesz-e...
Amúgy valóban érdekes, hogy a Telenor ezzel a szöveggel ámít:"Bár a MyTV alkalmazás már most is támogatja a Chromecastot, hamarosan az Android TV-t használó Sony és Philips okostévékhez is elérhető lesz - ezek esetében egyébként nincs szükség külön Chromecast eszközre sem ahhoz, hogy az okostelefonról vezéreljük a tévés lejátszást. A támogatott eszközök köre nemsokára a Sony és az LG okostévéivel is kibővül...."
*hedgehog
Megkérlek akkor felraknád valahova a MyTV Otthon apk-t, ezt is próbálgattam böngészőből felrakni még akkor, amikor a MyTv-t is próbáltam (mert ugye appstoreban ez sincs fent), de ugyan úgy nem engedte mert nem támogatott.. tennék egy próbát így is!
Előre is köszönömKár, hogy ennyire félmunka ez az Android TV, nem lenne ez olyan rossz :/
-
hedgehog
senior tag
válasz
HUNited #15298 üzenetére
Rosszul tudod, a Miracast/WiDi teljesen más, mint a Google Cast. (a Miracast csak képernyőmegosztást tud, a Chromecast pedig közvetlenül a streamekre kapcsolódik, afaik)
Az Androidos tévékben pedig egy Cast receiver alkalmazás van, ami ugyanúgy működik, mint a Chromecast, vagyis ugyanúgy tudod használni a tévét alapállapotban is, mintha be lenne dugva egy Chromecast.
Egyébként én kipróbáltam most a telefonos MyTV-t castolni a tévére (49PUS7181), és nálam nem volt csúszás a hangban.
-
N.N
csendes tag
válasz
HUNited #15298 üzenetére
igen igen, arra gondoltam, hogy a képet és a hangot továbbítom a telefonról, de csak az erre képes aplikációknál megy pl. youtube, mytv, stb.... bocsi.. csak annyi elnevezés meg funkció van már...
Azt a hangkésleltetés funkciót már megtaláltam, ki is kapcsoltam, de ugyan úgy van még hangcsúszás... a youtube meg simán megy így, ebből gondolom, hogy a Telenornak kellene még kicsit dolgoznia az appján. -
N.N
csendes tag
válasz
HUNited #15295 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Lementettem a fájlt, hétvégén eljátszom vele, majd írok, hogy mire jutottam!
Egyenlőre jó lesz így is ha így működik, aztán remélem kezdenek valamit ezzel..
Telefonról esetleg még tudnád Chromecast-olni? kíváncsi lennék van-e nálad is hangkésés, bár gyanítom, hogy akkor ez az app hibája lesz... mert ha legalább az rendesen működne azt a heti 3-4 óra tv-zést úgy is ki lehetne bírni.
Még egyszer köszönöm! -
-
törölt tag
válasz
HUNited #15274 üzenetére
Azért javítottalak, mert nem volt érthető, amiket írsz:
Pl:: "Simán koax kábelen digitális jel ismereteim szerint csak a Digi-nél van. Mivel a Digi úgynevezett DVB-C típusú digitális jelet sugároz, az általad vásárolt készülék viszont csak a DVB-T-t tudja" stb.
Koax kábelen digitális jel nem csak a Diginél van. Azon felül, hogy Cam modult, vagy beltérit használ kód kártyával, az más dolog, ne keverjük.
Nincs Digi kábelem se Upc kábelem, de tudom, hogy milyenek. A tévéje kábel tuneres, vagyis C-s, a többit nem ragoznám egyenként. Nagyon zavaros volt, talán te sem olvastad el amit írsz. Muszáj volt javítani.A DVB-T-t hiába próbálja ki, az nem jelent semmit a kábeles tunerre nézve. Külön dolog.
A másik a videomagnó próbálgatás, analógot gondolom nem akar nézni, akinek van digitális előfizetése a digitális tévéhez. Tehát ez is felesleges. -
HUNited
őstag
válasz
HUNited #15275 üzenetére
Nem írja hogy kell e hozzá STB, vagy ilyesmi, de gondolom hogy igen, mert amennyire én tudom másként nem tudnának több féle digitális csomagot is kialakítani. Nem lenne olyan "eszköz", ami megmondja hogy a kábelen (amin minden csatorna bejön a lakásodba ami csak létezik, még a HBO is) te melyik nézésére vagy jogosult. Ezt csinálja vagy az STB, vagy a CAM modul.
Így néz ki egy STB: https://i.ytimg.com/vi/jDEyWY8uh28/hqdefault.jpg (persze kismillió féle van belőle)
Így meg egy CAM modul, amit a TV-be kell dugni: https://mobilarena.hu/dl/upc/2014-02/03/281305_n9sxnne0pml72ooq_imag0360.thumb.jpgHa eddig egyik félét sem használtad, akkor a műsor ami nálad van 99% hogy analóg (ergo nem feltétlen fogod élvezni rajta a műsort egy nagyképernyős, nagyfelbontású TV-n, de ez persze szolgáltatótól is függ).
-
Tal2
tag
válasz
HUNited #15256 üzenetére
Most keresek egy új 55" körüli tv-t, fontos a szép kép, 100Hz, bluetooth audio továbbítás (sajnos nem egyértelmű), ne legyen ívelt, HDMI-CEC, hogy a külső médialejátszómat vezérelni tudja.
Azért érdekelne, mert a 7101 állitólag valós 100 Hz-es tv. Lehet, hogy túlspirázom, de a mozgás megjelenítése szerintem nagyon fontos, és a mostani 4k-s tv-k esetében szinte az összes 50Hz-es. Persze nem is verik nagy dobra a gyártók. A holland MM oldalá viszont lehet szűrni a frekire is. Ott bukkantam erre a tv-re is.
-
törölt tag
válasz
HUNited #15262 üzenetére
Vicces lenne, ha csak a DIGI-nél lenne digitális kábel tv. Van a UPC-nek, Invitelnek, stb..és szinte az összes itthoni kábeles(de a műholdasnál pl. csakis digitális adás van)szolgáltatónak van. Inkább az analóg fog majd megszűnni lassan. A UPC-t mondják a legjobb kábeles szolgáltatónak.
A DVB-T is digitális rendszerű, a régi analóg tuneres VHS videó már semmire nem jó. -
pw12345
aktív tag
válasz
HUNited #15111 üzenetére
Ezt kevésbé ajánlanám. Azóta megtaláltam, de szerintem ilyet nem árulnak, most ilyen filmszkenner marhaság, meg hasonlók vannak jövő héttől
Egyébként nagyon disznó kinézete van, kék háttér világítással, rengeteg gombbal.
Szerintem ilyet én nem fogok szerezni. Látom árulták webáruházakban is, de már kifutott és drágább is volt. -
pw12345
aktív tag
válasz
HUNited #15108 üzenetére
Ebben tuti nincs, egy rakás szemét
De gondolom látszana rajta az érzékelő ablak, a réginek a sarkán volt.Kösz
, majd megnézem, ha arra járok, bár most nem rémlik, hogy láttam volna.
Közben találtam egy ilyen fórumot:
[link]Közben itt egy link a Lidl távosról (nem tudom Vaterát lehet-e linkelni, de legfeljebb törli az admin):
[link]ez lenne az?
-
pw12345
aktív tag
válasz
HUNited #15102 üzenetére
Nem kell, hogy infrás legyen, egy mezei, ótvar, 2000-es mobil VGA kamerájával is könnyen ellenőrizhető:
látszik benne az infra LED villogása. A tizenéves Alcatelemen volt utoljára infra a PC kapcsolathoz, meg az akkori PC-men, azóta WiFi, meg BT a módi, infrát spórolják.#15103) Makaay21
Csak jó, ha nem menet közben dugdosod a HDMI kábelt, mert kipurcan a vezérlő.#15104) access_denied
Köszönet, de én ööö, a legócskább, ótvar ezer Ft-os univerzális távosok kompatibilitására vagyok kíváncsi,
nem, azokra, amik duplájába kerül(het)nek az eredetiének. Azok még jó hogy működnek, meg is etetném a forgalmazóval, ha nem#15106) TIT
Nekem elég, ha a buta alapfunkciók működnek, meg a menü, annyira, hogy a csatornákat be lehessen állítani. -
oszy
veterán
válasz
HUNited #15055 üzenetére
Van egy program. Windowson megy.
A sorrend állítható. Kedvenc csatronákat kell rendezni. Először én nem tartottam jónak ezt a megoldást, de működik.
------------------
(#15056) E300TD: Ezt hogy?
------------------
Én pont a droid miatt nem akartam!
De győzött az ambilight.
-
hedgehog
senior tag
válasz
HUNited #15045 üzenetére
A kettő között a táblázatok szerint a direct led (6561) és az edge led (7101) megvilágítás a fő különbség. Nekem edge ledes van, szélén kicsit beszűrődik, de nekem nem zavaró... a direct led sávozódhat, de van aki jobban szereti, mert nincs beszűrődés.
A WESA kérdést passz, sose volt fali konzolom, a tévévásárlásnál nálam az volt az egyik szempont, hogy elférjen a szekrénykén amin jelenleg is van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest