- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
pinnacle #2318 üzenetére
gratula nálam is ugyan ez az eredmény született, ugyan ezzel a procival =)
csak más az alaplap meg neked dualba vannak a ramjaid nekem meg csak egy single 512-es van ='(
sajnos
végülis mind1 ez van =)
de egyébként szerintem ezek még mennek feljebb bőven, csak nálam valami más fogy el (alaplap, táp) -
Sh4rKy
senior tag
válasz
várnarancs #2302 üzenetére
Igen, jó...
Mint lejjebb is írtam van egy videóm amin ugyan azt a procit mint ami neked is van 5,255 GHz-re húzták, és az alaplapod típusa is majdnem ugyan az csak az nem Deluxe hanem E...
csak brutális hűtést kell hozzá alkalmaznod és sztem nyugodtan elmegy a tiéd is 3,5GHz-ig
énnekem mint már irtam 2,4eset sikerült stabilan 3,15ig húznom, csak azt már a hűtőm nem bírja... afölött meg sztem vagy a táp vagy az alaplap gyenge -
Sh4rKy
senior tag
válasz
várnarancs #2294 üzenetére
RAM visszaosztás megvolt?
amúgy meg sztem lehetséges nálam ugyan ez van 250 felett... -
Sh4rKy
senior tag
hát igen azt elhiszem, most én is majdnem megvettem egy gef 7300GT -t igaz lófasz pénzért, de belegondoltam, hogy inkább akkor már gyüjtök egy kis pénzt és összekaparok anniyt hogy vegyek egy új gépet... C2D yoo is lesz =)
meg mostmár csak 3 hónap és jönnek az új geforce-ok és azokban nagyobb a jövő mint a mostani 7600GT vagy 7900GS-ekbe... szerintem...
úgyhogy jham...
már nem kell sok idő és jön a C2D szénnéhajtás -
Sh4rKy
senior tag
volna egy hirtelen jött kérdésem amit szeretnék megkérdezni a főszakiktol, hogy hogyan tudnám kideríteni, hogy a lap vagy a táp a kevés é esetleg a tuninghoz?
mer nekem van egy olyan érzésem hogy a 300W-s Codegen táp az oka, hogy innen nagyon nem akaródzik továbbmenni...
valahogy sztem maga a proci még menne egy keveset...
ez egy hirtelen jött ötlet
de lehet szimplán csak hülye vagyok =) -
Sh4rKy
senior tag
az lehet, de mostanság ahogy néztem itt a 3GHz-s prescottok szépen megközelítik a 4 GHz-t is akár =)
és ahoz képest azért még kevés az enyém is =)
(amúgy beleolvastam a logout blogodba... grat a karihoz =) bár sztem 70ér már inkább alaplap meg hasonló dolgokat cseréltem volna + egy gyengébb kari, bár ez csak személyes vélemény, nem akarok kötekedni)
mod: hopsz most látom azóta már uj a config =)
nemszóltam =)
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
válasz
Pocok18 #2284 üzenetére
Ez hűtőtől függ.. nekem egy kis coolermasterem van és ez elég jól bírja...
csak nézd mindig a hőfokot...
amúgy meg ha s478-as abit alaplapod van akkor ajánlok egy biosfrissítést ugyanis az én gyári biosomban pl (máshol is olvastam mondjuk...) a hőfok mérő programja rosszul volt megírva és sokkal többet mutatott mint egy frissítés után...
a feszültséget én pl 1,7ig is emeltem hogy feljebb emeljem, de ott is makacs volt...
alapfeszen nekem elment 2,8ig és hogy onnan tovább lépjek kellett majdnem 0,1V-t emelnem
szóval sztem 1,65ig simán adhatod, de mindig nézd a hőfokot
(én ajánlom az everestet)
sok szerencsét =)
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
Sajnos ez van emberek... A northwoodok elég makacsok =/
Legalábbis szerintem azok a prescotokhoz képest...
Énnekem a 2,4GHz NW-m max 3,15GHz-n volt stabil de akkor már elég észrevehetően melegedett... a fölé az istenért se hajlandó menni, 3,2 nél még bebootol a windows még a játékok is mennek, de ha betolok neki valami tesztet egyből beint...
nekem most 250FSB-vel 1,6 voltal 3GHz-n megy totál stabilan, úgy hogy 60 fokot nem éri el...
Szerintem ez bőven elég, ez már majdnem 30% overclock a kicsikétől...
Most már csak várok pár hónapot és jön az új C2D E6300 aztán majd azt hajtom ameddig bírja...
Jha amúgy meg az NW-kkel kapcsolatban van egy jó kis videóm amin D1 steppingest folyékony nitrogénnel 5,255GHz-re húzták =) Sajnos hogy alapon hány GHz-s volt a proci azt kivágták a CPU-Z albakjából... nha de mind1 =)
Azért brutális...
Kellemes OC-kben gazdag újévet mindenkinek -
Sh4rKy
senior tag
jah amúgy nemrég olvastam ebben a topikban hogy valaki windows alól tudta húzni a prociját valami progival amivel totál mint a biosban lehet állítani mindent...
kipróbáltam énis de sajnos nem támogatja az alaplapomat...
valaki nem tudna ajánlani valamit ami támogatja az én kis abit is7-v lapkámat? -
Sh4rKy
senior tag
nos mivel nem érkezett válasz a kérdésemre (pár commentel lejjebb) ezért egy darabig nem törődtem vele, de amikor láttam egy videót, hogy egy northwood magos prociból kihoztak 5,255GHz-t igaz nem léghűtéssel úgydöntöttem hogy megyek egy kicsit tovább... =)
most már 3,15 GHz-nél tartok az alap 2,4 GHz-s procinál, viszont itt még mindig semmi gond és még mindig nem melegszik túlzottan...
mostmár ott tartok, hogy itt már minden más kezd elfogyni, a processzort kivéve... szerintem abban még nagyon volna több, csak ahoz egy jobb lapka kéne
de azért még próbálkozok tovább... =)
addig is Northwood 4eWa
(jah amúgy szivesen fogadnék northwood-os tuning eredményeket =) ) -
Sh4rKy
senior tag
egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy egy northwood procinak meddig merjem adni a feszültséget?
most jelenleg 0.05-0.07 voltal megy nagyobb feszültségen kérdés, hogy merjek e neki adni akár több mint 0.1 voltot ha nem melegszik túlzottan?
most a hőfök 1-2 órányi játék+letöltés+zenehallgatás után nem megy feljebb 50 foknál
még ha nem is egy agyonterhelő játék...
válaszotokat kössz előreis -
Sh4rKy
senior tag
hmm-hmm
megfontolandó, de melyik boltba lehet ilyen olcsón kapni ezeket a cuccokat? mert mondjuk én még nem láttam ennyiért D805-t
a tápom sajnos csak egy 300wattos codegen... szóval az is cserére szorulna...
de mindenesetre lehet azt csinálom hogy most csak olyan dolgokat veszek meg amiket a későbbiekben feltudok használni (hűtő, táp, házat kicsit kipofozni)
ugyanis én úgy látom, hogy egyenlőre még nem érdemes teljesen új kétmagos konfigot vásárolni, mert nyár környékén amikor kijönnek az igazi 4magos procik elég rendesen visszaesnek az árak, és a 4 magot amire kifogja valami használni egy hétköznapi program esetén (játék, photoshop, delphi, flash, és hasonlók) az még sztem legalább másfél két év
ebből következően mivel még a 2 magot se túl sok program támogatja teljesen, ezért majd akkor lesz értelme megvenni az új dolgokat...
olcsóbb is lesz és akkor is még ugyanolyan ütős lesz egy e6x00 mint most...
és sokkal több program fogja támogatni...
de lehet aztán hogy baromi nagyot tévedek...
szerintem a mostani beruházásom egy egyszerű kis AGP-s videókari lesz meg talán egy 512-es memória pluszba és kész...
ebből a prociból meg a maximumot megpróbálom kihozni...
talán sikerül még feljebb tornásznom valahogy hétvégén..
de amúgy köszönöm a segítségeket
micimackó áldja meg a ph-t -
Sh4rKy
senior tag
és szerinted melyiknek van értelme?
totál új gép, vagy erre az alapra építeni és kihozni belőle a maxot?
amúgy köszöntem szépen az eredményeket érdekesek =)
ha a e6300-ban nem lenne bazinagy tuninglehetőség akkor még aztmondanám hogy akkor tutira elég egy prescott, de (sajnos) iszonyatosan overlockolható a kis c2d... -
Sh4rKy
senior tag
biosom ilyen, és köszi csak én nem vettem úgynézki akkor észre
ezeket a prescott procikat szerinted újan vagy használtan érdemes megvenni?
igazából azon gondolkozok hogy melyik választás lenne a jobb
ebből az alaplapból a maximumot kihozni egy proci és egy videó kártya cseréjével meg egy + ram hozzáadásával, vagy egy teljesen új konfigot építeni...
ha ez az alaplap PCI-E s lenne nem lenne kérdés, viszont ez sajnos AGP-s
ezért nemtudom, hogy mit kéne tennem...
ha ezt húzom a végsőkig akkor tutira egy gef 7300GT ddr3 még egy giga ram meg akkor egy 3GHz körüli prescottmagos proci és azt felhúzni úgy 3,5-3,6GHz-ig mert ahogy néztem azokat simán bírják egy jobb hűtővel...
a vízhűtéses rendszeren is gondolkoztam mert nagyon utálom ha egy gép búg...
de az meg túl drága játék szerintem...
a húzásaid eredményeit azonban szívesen elolvasgatnám... -
Sh4rKy
senior tag
nha új fejlemény...
bios frissítés után eljutottam a gyári feszültségen 3GHz-ig és a hőfok alaphelyzetben (0% terhelés) 10 fokkal alacsonyabb =D
lényegét nemértem, hogy miért van ez, talán lehetséges az, hogy a régi biosban ez hibásan volt megírva az érzékelő programja vagy nemtudom(nemhiszem hogy egy program [így] lehűti a procit
)
nhamind1, amúgy nemtaláltam meg azt hogy a memória feszültségét hol tudom állítani a bioson belül úgyhogy légyszi aki tud segítsen
még mindig várom a válaszokat =) -
Sh4rKy
senior tag
amúgy mi a legjobb processzor amit ebbe az alaplapba lehet kapni szerintetek? (s478-as)
és az mennyire marad el egy (gyengébb) kétmagostól -
Sh4rKy
senior tag
nos, haladtam tovább...
3,05GHz volt a legtöbb amit eddig elértem, ehhez 1,525-ről 1,575-re emeltem a feszültséget és stabilan ment 100%os terhelés mellett 5 percig
a ramokat ekkor mégjobban vissza kellett osztanom, magyarul effektív 360 körül mentek a 400-as ramok
ezen a feszültségen tovább már nem jutottam mert a windows általában nem bírt bebootolni...
gondoltam emelek tovább így 1,6ra álítottam a feszültséget az órajelet meg 3,1 GHz re, itt a melegedés sem volt vészes, szóval az újrapasztázott gépezet 2,9GHz-n 40-44 fok körül volt/van 0% terhelés mellett itt pedig biosban 45-48 fokon volt... szal még ez sem volt vészes... de amikor a windows elindult én már megőrültem magamnak, beírtam a jelszavamat és akkor fagyott meg a rendszer és újraindult...
szóval kérdés: ez akkor processzor korlát lehet, hogy az alap feszültségen 2,95Ghz-ig tudom húzni és ha emelem a feszt akkor se megy túlzottan 3,0GHZ fölé???
vagy itt már más korlátoz?
és ha igen akkor mi lehet az?
a ramokat tudom hogy lekéne cserélnem mert kábé 7-8 MHz overclock után kipusztulnak és azmiatt nem képes elindulni a gép rendesen, de akkoris vissza osztva már más a szitu...
válaszokat előre is köszönöm -
Sh4rKy
senior tag
és azt hogy tudom kideríteni hogy a lap/táp nem bírja?
mer a ramot akkor megvizsgálom hogy 1:1ben meddig tudom húzni az oké
feszt adtam a procinak de akkor is csak egy picivel bírta tovább de ugyanúgy újraindult csak később...
a feszültséget így 2 értékkel álítottam feljebb a biosban (úgy 1,60 környékén volt asszem)
köszi a választ amúgy =) -
Sh4rKy
senior tag
erre még mindig várnék lehetséges válaszokat
http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=320834&start=2061&len=1
a helyesen válaszolók között köszönetemet sorsolják ki a későbbiekben =D -
Sh4rKy
senior tag
Srácok godban vagyok
2,95GHz-n totál über stabil, de amikor 3GHz-re emelem akkor kifagy ha everestbe benyomom a CPU Stress-t...
ha emelek egy picit a feszültségen akkor is kifagy igaz később...
a ramok nem angyon szólnak bele a dologba szerintem mer akkor kábé 5-10MHzvel mennek többön mint gyárilag mer visszaosztottam... szóval plZ help
valakinek vmi ötlete?
amúgy most hogy újra pasztáztam a maximális hőfok 5-7 fokkal esett vissza az átlag hőfok meg majdnem 10-el =) szal jót tett neki -
Sh4rKy
senior tag
öcshém hogy kell levenni a hűtőt ezekről? mer kurvára nem akar lejönni
plZ help me -
Sh4rKy
senior tag
Srácok egy gyors kérdés...
Pasztábol hogyan és mennyire vastagon vigyem fel a cuccost?
Választ köszi előreis -
Sh4rKy
senior tag
válasz
nokia3650365 #2035 üzenetére
nekem most magában a házban van 2 baszott nagy venti és most kiis vettem a számítógép asztalból hogy jobban szellőzön a tuning után de most hogy így mondod ezt hogy neked is ennyi volt akkor azthiszem hogy holnapi nap folyamán újra lesz pasztázva az egész és akkor még 3GHz fölé is mehetek
bár sztem akkoris csak 3,2 lesz a max ameddig eljutok feszkó emelés nélkül
meg kutatok hozzá valami baszottnagy ventit mer ez valami kis pöcsköszörű méretű cooler master, bár egész csendes =)
amúgy szerintem ha yoo kis kingstonokat fogtál ki akkor akár 430-440MHz ig simán ellehet őket huzogatni =) (fesz emelés nélkül)
sok szerencsét=)
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
válasz
nokia3650365 #2031 üzenetére
hmmm ez érdekes... az én northwoodom alapbol 2,4GHz -s és 2,9 ig húztam, de elindult még minden gond nélkül 3 GHz fölött is, csak leterhelve iszonyúan melegedett...
még mostis így 2,9 GHz n is 60 fok-ra fel-fel ugrik 5perc 100%-os terhelés után
de, ha a te 3GHz-s Northwood-od ilyen alacsonyan tartja a témát akkor lehet újra kéne pasztázni az egészet?! vagy vmit kikellene találnom mer szerintem ez nem jó így, kicsit jobban is hűthetne, mer tuning nélkül is felment 55 fokig...
amúgy szerintem még nyugodtan húzhatod tovább a procidat addig amig minden betölt és nem fagy le (nameg persze nem melegszik 65-70fok fölé, de ha a 70-et már eléri akkor inkább picit vegyél vissza..)
nálam 1:1ben 2,6GHz ig bírták a ramok de most már csak 5:4ben mennek és így most minden tuti szinte -
Sh4rKy
senior tag
Helósztok.
Nos sikerült felhúzni a kis 2,4-est 2,9GHz re és atomstabil...
5 percig full terhelésen a proci hőmérséklete is csak átlagosan 60 fok volt. Néha Everest kiirta hogy 63 fok de ezt folyamatosan nem tartotta
Remélem bírni fogja egy jó darabig
Most már csak egy olyan kérdésem lenne, hogy esetleg ha szeretném továbbhúzni van e értelme vagy bőven elég ez is?
köszi a válaszokat előre is -
Sh4rKy
senior tag
sajnos nem nyitott hátul se...
elejébe meg nemtom hogyan fogom berakni mer heje nincs
amúgy megnéztem és 2.6on is megfagy ha nagyon leterhelem:S
2.5 ön meg elpöfög egész normálisan de az a 100 MHz nem nagyon jelentős növekedés
de az a helyzet hogy feszültség növeléssel már nem szeretnék jáccani, az már túl rizikós
amúgy a ram visszaosztás mit takar? (sorry ha láma kérdés) -
Sh4rKy
senior tag
tévedtem... ebbe se találom pedig ez a legújabb verzió
ennyire fogalmatlan lennék?
...
nenézzetek hüjének, de mégis megvan... csak nem akarta behozni eddig mer sok cucc fut egyszerre =)
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
Leszedtem az everestet de én nem találom benne a hőfokot
A proci amúgy HT -s 200-as FSB-vel
2.6 ig húztam addig nem volt vele gond csak az a baj hogy a számítógép asztalom miatt nem valami patent a hűtés
Esetleg ezt lehet valahogy orvosolni?
Mer az asztalba épphogy befér a gépház és kicsit megszorul a levegő
Azon gondolkozom hogy az elejére fabrikálok egy ventit
....
hmm azthiszem a hőfok gond megoldva.. véletlen egy régi everestet töltöttem le=)
[Szerkesztve] -
Sh4rKy
senior tag
Szevasztok...
Előző kérdésemre pár üzivel lejjebb még mindig várnám a választ... =)
A másik kérdés meg hogy milyen progival tudom meglesni a processzor hőmérsékletét?
Mer egyenlőre csak biosban tudom lesni de azt meg utálom hogy mindig újra kell indítanom ez miatt a gépemet...
Válaszotokat előre is kössz ismét -
Sh4rKy
senior tag
szevasztok
egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy egy 2.4 es northwood prociból mit lehetséges kihozni szerintetek?
abit is7-v alaplap és 512 MB 200MHz-s ram van mellette...
csak akkor szeretném igazából kicsit feljebb pöckölni ha nagyon jelentős teljesítmény növekdést lehet kihozni belőle ugyanis kábé júliusban új konfig lesz és nem szeretném annyira megsütni addig =)
a válaszokat előre is kössz =)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest