Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
válasz
bexinho23 #53398 üzenetére
"Hogyan kaphatok be ransomware vírust a NAS-ra, hogy ha gyakorlatilag nincs kiengedve a netre"
"nincs port megnyitva, csak a torrent számára egy random port (5xxxx)? Ncore-t használok néha napján, semmi mást. Meg feliratot szoktam tölteni NAS-ra."
Na ez a kettö nagyon üti egymást,bizony a neten log a masinád ,böngészés,torrent szal kérdésedre ott a válasz
Hogy miért is van neted a masinád?
Kis hálózati alap a megértéshez: -
bexinho23
őstag
válasz
zolee001 #53397 üzenetére
Ezt nem értem. Ha arra gondolsz, hogy esetleg windows-os gépről kaphattam be, akkor kétlem, mert igaz, hogy egy hálózati munkacsoportban van a laptop és a nas, de a laptopot (win10) pár havonta néhány alkalommal kapcsolom be office-ozni. Konkrétan nem is használom. Ráadásul ott nem kaptam be semmi vírust.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Hogyan kaphatok be ransomware vírust a NAS-ra, hogy ha gyakorlatilag nincs kiengedve a netre (távoli elérés), nincs port megnyitva, csak a torrent számára egy random port (5xxxx)? Ncore-t használok néha napján, semmi mást. Meg feliratot szoktam tölteni NAS-ra.
Azért kérdezem, mert egyik napról a másikra, az összes létező fájl, ami a NAS-on volt egy .mars kiterjesztést kapott, így használhatatlan lett minden. Szerencsére minden héten készítek külső hdd-re biztonsági mentést, így nagy kár nem ért, csak teljesen gyalulhattam le a NAS-t.
Valaki találkozott már ilyennel? Zyxel NSA326-ról van szó. Tudom, nem egy QNAP vagy Synology, tervben is van már hónapok óta, egy Synology DS218+ beszerzése.
-
Ciccuka
veterán
Ennél létezik újabb win8.1 driver?
Intel 82566DM-2 Gigabit Network Connection
9.15.11.0 (2011/10/14)Alapból ezt állítja be és nem talál újabbat:
9.13.41.3 (2011/04/21)Intel Network Adapter Driver 25.4 pedig nem jó hozzá.
-
adamcsik
aktív tag
Az a helyzet állt elő hogy idáig egy Switch-en keresztül mentek a kábelek a routerba a számítógépbe stb most kipróbáltam ha bedugok egy kábelt a routerba és a gépbe akkor van internet ha vissza a Switch be akkor nincs net a Switch biztos jó mert egy másik gép is azon keresztül kapja a netet és az jó
-
SP4C3
veterán
Amibe a másik vége van dugva azt restartold.
-
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám van hogy gondolt egyet a gép és eldobta az internetet nem tudja azonosítani a hálózatot mi lehet a baj?
-
elodman
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi #53358 üzenetére
Köszönet sziszi-fuszi !
Igencsak maestrok vagytok, Megathanx a megvilágosodásért!
Van-e javasolt, olcsó(bb) wifi -extenderként működő PowerLine kütyü?
(Látom, a belépőszintnél wired, azaz kábeles csatlakozást nyújtanak a végponton e ketyerék. Ezekhez biztos újabb routert kellene a célterületen beüzemelni.)
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Első körben elnézést ha rossz helyen járok. Nem tudom konkrétan hova is passzolna a problémám.
Szóval adott egy Samsung M2026W nyomtató és egy TP-LINK C6 C1200 router.
Eddig aUPCVoda ConnectBox látta el a router funkciókat, ebből a szempontból hiba nélkül. Most viszont bár gép látja a nyomtatót (PC kábelen, Nyomtató wifin lóg), ennek ellenére nem igen működik a dolog. Nincs hibajelzés, csak egyszerűen a nyomtató nem nyomtat, vagy órák múlva egyszer csak eszébe jut és kinyomtatja amit kikell. Telefonról nyomtatva (Samsung print plugin) azonnal nyomtat. Próbáltam hogy az eddig használt IP-t rendelem routerben nyomtatónak, és hagytam azt is hogy DHCP osszon egyet neki. Mindkét esetben a fent leírt az eredmény. Nyomtató telepítésekor szépen megtalálja a hálózaton, de vagy már a tesztoldalt se nyomtatja ( esetleg jóval később), vagy az még oké de utána semmit (vagy szintén jóval később). Szülői házban egy C2 AC1200 dolgozik, azzal sose volt gond, mint ahogy CB vel se.
Van esetleg valakinek ötlete mi lehet a gond? -
laccy88
senior tag
Sziasztok!
Van egy hálózati meghajtóm (Zyxel NSA320S), amelyet a windows 10-es pc-mről nem mindig érek el. A NAS webes felületéről, vagy más eszközről elérem, viszont a problémás gépen vagy-vagy. Tegnap ellenőriztem a lenti beállításokat (neten ezeket a tippeket találtam), és egy restart után jó volt. most megint nem elérhető. Magát a NAS-t látom, de a megosztott tartalmakat nem. Köszi előre is a segítséget! -
válasz
sziszi-fuszi #53365 üzenetére
Sosem gondolkoztam ezen. Komolyabb tapasztalataim sincsenek, mindössze egy eset, amikor fáziscsatoló nélkül nem volt értelmezhető átjárás a két fázis között, fáziscsatolóval viszont stabilan ment a filmnézés.
MaCS
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
MaCS_70 #53360 üzenetére
Azzal igencsak adsz a ...-nak egy pofont: "Kisfeszültségű villamos hálózatok használata 3 kHz – 148,5 kHz-es jelek továbbítására. 4-6. rész: Kisfeszültségű leválasztószűrők. Fáziscsatoló" mondja a MSZ EN 50065-4-6:2005 szabványleírás. Átmegy rajta, csak a sávszélességgel lesz némi (nem is kicsi) gondod! Nem véletlenül szenvednek vele hibás földelés mellett. A PowerLine-ok szeretik mind a három vezetéket kihasználni. Minél kevesebb van, annál rosszabb az átvitelük.
-
válasz
sziszi-fuszi #53358 üzenetére
A fázisok közé áthidalásként alkalmazható erre szolgáló Phase Coupler.
MaCS
-
Dave567
addikt
Üdv
Újra raktam a Windowst mert azt hittem az is segíteni fog, meg már kellett is.
Olyan problémám lenne, Cmd-ben a UPC netemet nem tudom meg pingelni, az az 4db request timed out-ot kapok.
Át dugom a Digire, ott meg tökéletes.
Szerintetek ez mitől lehet? -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
elodman #53357 üzenetére
Nem fog kisegíteni! Sz@rból nem lehet várat építeni. Lehet ha csatlakozol hozzá, akkor majd azt mutatja, hogy 100%-os a jel. De az eszköz a másik eszközhöz ugyanúgy sz@rul fog csatlakozni, mint a mostani eszközeid. Ráadásul ez még azt a meglévő minimális sávszélességet is megfelezi ami van.
Ha most volt felújítva a lakás, és az elektromos hálózat is, akkor egy PowerLine páros beszerzése segíthet. Ebből létezik olyan is, ami kábeles és Wi-Fi hálózatot egyszerre ad. Normális elektromos hálózat esetén viszonylag jó sebesség érhető el. Több fázison csak akkor megy át rendesen, ha földelés jól van megcsinálva a lakásban, ha ez nincs rendben akkor csak azonos fázison tud rendesen működni egy ilyen eszköz. -
CirrMee
addikt
válasz
beach head #53347 üzenetére
a gond ott van h. a digis ont-n is alapbol ennyit merek, a router kihagyasaval. (archer c6)
Ha kihagyod a routert, miközben bridge módban van az ONT, akkor az plusz meló lesz a gépnek.
Teszt alatt nézz egy feladatkezelőt, vagy mást, ami tudja a CPU kihasználtságot monitorozni. Ha teszt közben a plafont csapkodja (vagy ott van a közelében), akkor nem is fogsz azzal az eszközzel többet kifacsarni.
-
Essejó
veterán
válasz
beach head #53350 üzenetére
Azért csak végig próbálnám.
-
elodman
aktív tag
válasz
Borisz76 #53346 üzenetére
Köszi inf3rno és Borisz!!!!
Thanx a sok és profi tippért, de épp most lett felújitva a lak, igy még megúsznánk a további rombolást.
Vajon mekkora előnnyel járna, ha mégis csak egy AP-t / jelerősitőt / ??? szerválnék be a kérdéses szobába - max. 10-e Ft-ért ?
Milyet javasolnátok?(Hisz a mostani routeremet is jónak irják, de a falak ugyi ezt nem tudták...)
Végül is csak a nappaliban nem észleli 2 telefon a wifit, másik 2 kütyü (tablet, telcsi) igen, s ide gondolnék kis tuningot.
thanx üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Linux Mint
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest